Sport

STEAUA. Rusescu, atacat DUR: “Se vaită ca o FETIŢĂ!”

STEAUA. Gabi Mureşan, cel care i-a provocat lui Raul Rusescu o fractură de orbită, a avut o reacţie incredibilă în legătură cu decizia luată de Steaua de a-l reclama la TAS pe fotbalistul...
23.01.2015 | 14:20
STEAUA Rusescu atacat DUR Se vaita ca o FETITA
ADVERTISEMENT

STEAUA. Gabi Mureşan, cel care i-a provocat lui Raul Rusescu o fractură de orbită, a avut o reacţie incredibilă în legătură cu decizia luată de Steaua de a-l reclama la TAS pe fotbalistul lui ASA Tîrgu Mureş.

Să fie sănătos Rusescu, să mă dea în judecată unde vrea el! Văd că se plânge ca o domnişoară, face din ţânţar armăsar. Atât de gravă a fost accidentarea, că a şi jucat după trei săptămâni. Dacă era bărbat, îşi vedea de treaba lui. Să ştie şi el că, la ultimul meci din tur cu Galaţiul, mi-a lovit unul glezna de am stat mai multe săptămâni numai în şlapi. Mi s-a umflat, am avut infecţie, ca să nu mai zic de dureri… Atunci mi-a ţâşnit sângele prin gheată. Ce trebuia să fac? Nu am fost să mă plâng nicăieri, nu am făcut niciun memoriu.Toată vacanţa de iarnă am fost nevoit să stau numai în casă pentru că nu am putut să mă încalţ. Am avut glezna umflată ca o minge. Cam asta-i diferenţa dintre noi“, a declarat Rusescu pentru ziarulring.ro.

ADVERTISEMENT

STEAUA. Valeriu Argăseală a anunţat că a înaintat actele oficiale pentru a-l reclama pe Gabi Mureşan la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Se anunţă o nouă dispută de proporţii pe care Liga 1 o duce pe tărîm elveţian, iar steliştii sînt hotărîţi să obţină o suspendare record pentru Mureşan, deşi fotbalistul lui ASA Tîrgu Mureş a scăpat nepedepsit de comisiile din România. Procesul ar urma să fie programat în cursul lunii februarie, iar Gigi Becali va trebui să scoată din buzunar o sumă considerabilă pentru a achita toate cheltuilelile de judecată.

VIDEO FABULOS, DE COLECTIE!!! SIMONA HALEP SI IRINA BEGU S-AU CALIFICAT IN OPTIMI LA AUSTRALIAN OPEN!!! VEZI REZUMATELE MECIURILOR INCREDIBILE FACUTE DE ROMANCE IN ACEASTA NOAPTE!!!

Hotel, masă şi diurnă pentru judecători

STEAUA. Oficialii campioanei speră să reobţină suspendarea de 16 etape dictate împotriva lui Mureşan de Comisia de Disciplină, anulată ulterior la Recurs. Pe lîngă asta, se speră ca TAS să aprobe şi o despăgubire record. Pentru asta, însă, va fi nevoie ca Gigi Becali să scoată o sumă importantă din buzunar. 2.000 de franci elveţieni este taxa pe care o au de plătit steliştii, la care se mai adaugă şi 1,5 procente din suma cerută. De asemenea, cei trei oameni care vor judeca acest caz ar urma să primească 250 de franci fiecare. La aceste cheltuieli se vor adăuga şi alte cheltuieli. Pentru fiecare dintre cei trei, bilete de avion dus-întors la first class, cazare la un hotel de cel puţin patru stele şi diurne în valoare de 150 de franci pe zi. În condiţiile în care francul elveţian a avut o adevărată explozie în ultima perioadă şi a ajuns chiar peste euro, Gigi Becali va trebui să achite în jurul a 10.000 de euro pentru procesul de la TAS.

ADVERTISEMENT

Steaua şi Mureşan aleg cine îi judecă

STEAUA. La majoritatea proceselor, TAS alege un complet de trei judecători, dar în unele cazuri numeşte un singur om care să împartă dreptatea. În cazurile în care este ales completul de trei, unul dintre judecători ar urma să fie ales de Steaua, altul de Tîrgu Mureş, respectiv Gabi Mureşan, iar cel de-al treilea este numit chiar de cei de la TAS. Independenţa judecătorilor este asigurată. Chiar şi în cazul în care sînt aleşi de una dintre părţi, ei pot decide împotriva celor care i-au numit.

325 de posibili judecători, printre ei şi un român

STEAUA. În acest moment, pentru Tribunalul de Arbitraj Sportiv lucrează nu mai puţin de 325 de judecători care sînt numiţi la diferite cazuri. Dintre aceştia, 84 sînt desemnaţi exclusiv pe fotbal, iar restul sînt consideraţi generalişti şi pot fi numiţi în speţe legate de orice sport. Cristian Jura este singurul reprezentant al României la TAS, iar Steaua şi Gabi Mureşan îl pot alege pe el ca fiind unul dintre membrii completului de judecată. Chiar dacă nu este o restricţie în acest sens, pentru cazurile din fotbalul european sînt aleşi judecători de pe continent, în special pentru a se evita deplasările foarte lungi. 167 de judecători din Europa sînt pe lista TAS.

ADVERTISEMENT