Stiri sportive

MUTAREA anului! Liverpool vine să CUMPERE un stelist

Valentin Cojocaru este foarte aproape de un transfer la Liverpool, grupare care va face o ofertă concretă Stelei la începutul lunii iunie....
14.05.2014 | 17:21
MUTAREA anului Liverpool vine sa CUMPERE un stelist
ADVERTISEMENT

Valentin Cojocaru este foarte aproape de un transfer la Liverpool, grupare care va face o ofertă concretă Stelei la începutul lunii iunie.

Valentin Cojocaru, marea speranţă a Stelei pentru postul de portar, este foarte aproape să părăsească Ghencea la finalul acestui sezon. Tînărul goalkeeper are şanse foarte mari să ajungă în Premier League, la Liverpool, grupare care l-a monitorizat intens în ultima perioadă. Cojocaru a fost urmărit de scouterii clubului engez la partida din UEFA Youth League, dintre Chelsea şi Steaua. La respectiva partidă, portarul a avut o evoluţie remarcabilă, însă la pauză a fost schimbat din cauza unei fisuri la unul dintre degetele piciorului drept. Cojocaru a suferit o intervenţie chirurgicală la Spitalul Militar, iar accidentarea l-a ţinut departe de gazon timp de patru luni. Însă, de cîteva săptămîni, goalkeeper-ul se antrenează normal, iar la partida Steaua-Pandurii a fost rezerva lui Florin Niţă.

ADVERTISEMENT

1.FOTBAL:STEAUA BUCURESTI U 19-CHELSEA LONDRA U 19 0-4,YOUTH LEAGUE (1.10.2013)

Ofertă după Turneul de Elită

Vestea că tînărul portar s-a refăcut complet i-a entuziasmat la maximum pe scouterii lui Liverpool. Aceştia au venit imediat la Bucureşti şi l-au urmărit pe Cojocaru la partida Steaua U-19 – Dinamo U-19, scor 1-0, în goalkeeper-ul a fost integralist. Evoluţia sa a fost apreciată de englezi, însă aceştia doresc să-l vadă la lucru pe portar şi la Turneul de Elită ce se va desfăşura la Mogoşoaia, între 4 şi 11 iunie. “Tricolorii” vor juca împotriva Austriei, Rusiei şi Norvegiei, iar miza este calificarea la Campionatul European din Ungaria, la care va fi prezentă cîştigătoarea turneului. Cojocaru este anunţat titular în poarta României, iar scouterii lui Liverpool vor veni să-l urmărească la respectivele partide. La finalul Turneului de Elită, “cormoranii” vor face, conform surselor FANATIK.RO, o ofertă concretă Stelei pentru achiziţionarea talentatului goalkeeper.

S-a antrenat cu Liverpool în 2011

Interesul grupării din Premier League pentru Cojocaru nu este o noutate. În urmă cu doi ani şi jumătate, portarul roş-albaştrilor s-a antrenat timp de o săptămînă alături de Gerrard şi compania. Înainte să plece din Anglia şi să revină la Steaua, Cojocaru a fost informat de scouterii englezi să fie serios şi să se concetreze asupra carierei deoarece va fi monitorizat în continuare. “Am avut şi eu ocazia să văd altă mentalitate, alţi jucători, alţi antrenori şi m-am simţit bine. Steven Gerrard este un super fotbalist, desigur, are mare valoare, însă nu este o mare diferenţă între el şi Cristi Tănase”, a spus Cojocaru la revenirea din Anglia.

ADVERTISEMENT

646x404-1

Nu l-au lăsat la Reading

Nu doar Liverpool s-a arătat interesată de Cojocaru în ultima perioadă. În mai 2012, Reading, grupare care tocmai promovase în Premier League, a oferit 550.000 de lire sterline, plus 20 % dintr-un viitor transfer, pentru goalkeeper-ul care la vremea respectivă avea 17 ani. Oferta englezilor nu a fost pe placul conducătorilor Stelei, care au refuzat tranzacţia. “Este adevărat că am primit o ofertă de transfer de la Reading pentru Cojocaru, dar nu ne interesează”, a spus Laurenţiu Reghecampf, antrenorul Stelei, la momentul respectiv.

3 partide oficiale a jucat Valentin Cojocaru pentru prima echipă a Stelei

300.000 de euro este cota de piaţă a lui Valentin Cojocaru conform transfermarkt.de

 

 

 

 

 

Tags: