Fotbal intern

STEAUA. Cyril Thereau îşi anunţă REVENIREA: “Mă ÎNTORC!”

STEAUA. Fostul fotbalist al formaţiei finanţate de Gigi Becali, Cyril Thereau, a fost prezent la meciul disputat de Steaua contra rivalilor de la Dinamo, scoor 1-1, pe "Naţional Arena"....
22.08.2016 | 09:41
STEAUA Cyril Thereau isi anunta REVENIREA Ma INTORC

STEAUA. Fostul fotbalist al formaţiei finanţate de Gigi Becali, Cyril Thereau, a fost prezent la meciul disputat de Steaua contra rivalilor de la Dinamo, scoor 1-1, pe “Naţional Arena”.

STEAUA. Francezul în vîrstă de 33 de ani a vorbit despre motivul pentru care a ales să revină în Bucureşti şi a anunţat că sînt şanse ca pe viitor să joace din nou în tricoul Stelei. Thereau a comentat şi în legătură cu meciul pe care “roş-albaştrii” l-au disputat contra “cîinilor” lui Ioan Andone şi a avut numai cuvinte de laudă la adresa echipei antrenate de Laurenţiu Reghecampf.

“Sînt fericit că am venit aici, l-am văzut pe Meme Stoica, el m-a invitat, e prietenul meu vechi, de mult timp voiam să revin în România pentru a vedea un meci al Stelei, dar de fiecare dată aveam eu programat cîte un meci şi pentru că se suprapuneau, nu mai aveam cum să ajung la Bucureşti. Am luat roşu la ultimul meci din sezonul trecut şi am primit două etape de suspendare şi aşa am ales să profit de timpul liber şi să vin să văd derby-ul. Poate că bucuria ar fi fost mai mare dacă Steaua ar fi cîştigat partida, dar oricum am reuşit să-mi văd nişte prieteni. E important că am jucat bine sezonul trecut şi au fost cîteva echipe importante care au vrut să mă ia. E adevărat, am 33 de ani, dar mă simt excelent din punct de vedere fizic şi cred că mai pot juca la cel mai înalt nivel încă 3-4 ani. Aştept momentul cel mai bun…poate să mă întorc şi la Steaua. Acum e dificil, dar, poate, pe final de carieră, mă voi întoarce la Steaua. Mai am doi ani de contract, ştiu că am multe oferte, mai multe formaţii importante s-au arătat interesate. Dar Udinese nu vrea să mă cedeze, iar eu mă simt bine în oraş şi la echipă şi simt că toată lumea se poate baza pe mine.

Steaua a fost primul meu club în care m-am simţit fotbalist, în care am simţit că sînt apreciat şi sentimentul ăla unic pe care ţi-l transmit fanii – cînd se apropie de gard cînd marchezi, cînd te aşteaptă după meci, cînd te opresc pe stradă să facă o poză cu tine – îţi ridică nivelul de încredere şi te obligă. Nu mai poţi să te mulţumeşti cu puţin şi asta te face să încerci mereu să te autodepăşeşti. Senzaţia asta am trăit-o prima dată la Steaua şi asta îmi doresc să simtă toţi fotbaliştii care vin la Steaua şi îşi fixează ţinte înainte în sport şi în viaţă. Oficialii Stelei mi-au spus că au cîţiva jucători accidentaţi şi nu cred că Steaua din meciul cu Dinamo este adevărata Steaua. Cred că se poate exprima la un nivel mult mai bun, cred că nivelul din teren ar putea creşte substanţial în momentul în care antrenorul ar avea tot lotul valid. E important să cîştige camnpionatul şi să joace în Liga Europa”, a spus Thereau, conform prosport.

…despre meciul cu Manchester City:Cu City e foarte greu, am văzut şi cîteva imagini la televizor, diferenţa este foarte mare, şi cred că orice iubitor de fotbal poate identifica punctele la care Steaua e inferioară. Dar o partidă cu o echipă precum Manchester City sînt de părere că îi poate motiva pe jucători să cîştige campionatul şi să aibă un parcurs cît mai lung în Liga Europa.”

…despre Stanciu: “Cu Dinamo nu a fost seara lui Stanciu. Cred că ar fi mai bine să mai stea încă un an la Steaua. Am văzut multe meciuri în care Stanciu a arătat ca un jucător complet, serie de trăsături care l-ar face potrivit pentru orice campionat importantdin Europa.”

…despre Boldrin şi Adi Popa: “Mi-a plăcut Boldrin. E tehnic, şutează bine cu stîngul şi pare acel gen de jucător care poate da ultima pasă. De asta are nevoie Steaua. Şi mi-a plăcut de Adi Popa.”

…despre galeria Stelei: “M-am uitat după galeria Stelei. Pe vremea mea era o atmosferă incredibilă în tribune, una pe care nu am revăzut-o, din păcate, la meciul cu Dinamo. L-am întrebat pe Meme ce se întîmplă şi mi-a spus toată povestea. Sper că la un moment să se întoarcă fanii Stelei. Dacă dau acum timpul înapoi, nu îmi amintesc să fi jucat la o echipă cu fani precum cei ai Stelei. Era minunat!”

1.700.000 de euro este cota lui Thereau, conform transfermarkt.com

25 de meciuri şi 10 goluri a înscris Thereau pentru Steaua