Steaua, de la Terry, Lampard şi Kevin Prince Boateng, la viceprimarul din Bîrsana!

Cupa României rămîne o competiţie a marilor surprize. În turul V au competiţiei s-au înregistrat cîteva "seisme" de proporţii, trei echipe de nivel judeţean cîştigîndu-şi dreptul de a...
11.09.2013 | 21:22
Steaua de la Terry Lampard si Kevin Prince Boateng la viceprimarul din Birsana

Cupa României rămîne o competiţie a marilor surprize. În turul V au competiţiei s-au înregistrat cîteva “seisme” de proporţii, trei echipe de nivel judeţean cîştigîndu-şi dreptul de a întîlni în următoarea fază chiar pe campioana Steaua! Printre duelurile din Liga Campionilor cu Terry, Lampard şi Torres, starurile de la Chelsea, sau cu Kevin Prince Boateng şi Huntelaar, vedetele de la Schalke, “roş-albaştrii” şi-ar putea măsura forţele şi cu Teodor Ştefanca, viceprimarul de la Bîrsana, care joacă atacant la echipa locală Avîntul. Dacă nu va fi Avîntul Bîrsana, Steaua ar putea să dea piept şi cu Ripensia Timişoara. Nu legendara echipă interbelică, ci copia ei înfiinţată acum doi ani. Ripensia este singura echipă din al cincilea eşalon care a ajuns în “şaisprezecimile” Cupei. FANATIK vă prezintă cîteva amănunte despre marile revelaţii din această ediţie a Cupei, echipe care se pot lupta cu Steaua, Dinamo, CFR Cluj şi cu Petrolul Ploieşti, actuala deţinătoare a trofeului.

AVÎNTUL BÎRSANA

Viceprimarul, titular pentru Bîrsana

Formaţia maramureşeană Avîntul Bîrsana, a învins-o miercuri, pe teren propriu, pe fosta prim-divizionară Gloria 1922 Bistriţa, scor 3-2! Astfel, maramureşenii s-au calificat în premieră în şaisprezecimile de finală şi se vor duela cu o formaţie din Liga I. Este pentru prima dată cînd despre comuna Bîrsana se vorbeşte şi despre altceva în afară de cunoscuta mînăstire din localitate. Printre jucătorii formaţiei din Bîrsana se numără şi viceprimarul comunei din Maramureş, Teodor Ştefanca. Acesta este titular şi joacă în atac. Avîntul Bîrsana nu este o echipă cu pretenţii în campionatul judeţean din Maramureş: ocupă locul 7 din 13 echipe.

RIPENSIA TIMIŞOARA

Timişorenii din Liga a V-a vor juca cu cei din Liga I

Ripensia Timişoara este unul dintre numele de legendă din fotbalul românesc. În cele două decenii de viaţă (1928-1948), “Ripi” a luat patru titluri şi două Cupe ale României, printre care şi pe cea din ediţia inaugurală, 1933-1934! Timişorenii sătui de apariţia nenumăratelor echipe cu numele “Poli” s-au hotărît să dea viaţă din nou unui nume de legendă. Şi echipa “galben-roşilor” pare a fi pusă pe fapte mari. Noua Ripensia a măturat pe jos, astăzi, cu o altă echipă celebră, UTA Arad, scor 3-0, şi s-a calificat în şaisprezecimile de finală ale Cupei României. Echipa bănăţeană vine din Liga a 5-a, unde este lider autotitar, cu 4 victorii în tot atîtea jocuri şi are un golaveraj incredibil: 21-1!

PETROLISTUL BOLDEŞTI

În urmă cu 18 ani au mai jucat cu Steaua

Petrolistul Boldeşti este echipa care ocupă locul al treilea în campionatul judeţean Prahova. Formaţia prahoveană s-a calificat în şaisprezecimile de finală după ce a învins-o, miercuri, pe Unirea Tărlungeni, scor 2-1. Laurenţiu Costache, fostul jucător al Petrolului, a marcat golul decisiv.
Au trecut 18 ani de cînd la Boldeşti s-a scris istorie. Petrolistul a ajuns, din nou, în faţa unei confruntări cu o echipă de Liga I. În 1995, la Boldeşti a venit Steaua şi a cîştigat cu 3-0, marcatorii fiind Lăcătuş şi Gâlcă, în două rînduri.

Faza a VI-a a Cupei Romaniei-Timişoreana – şaisprezecimile de finală, în care vor debuta cele 18 echipe din Liga I, alăturîndu-se celor 14 echipe calificate din faza V-a, este programată pe 24 si 25 septembrie 2013, ora 16:30