Fotbal intern

STEAUA-DINAMO. Cum arăta derby ul la ULTIMA victorie a “cîinilor”

STEAUA-DINAMO. Nici un jucător nu se mai află în loturile celor două formaţii de la meciul din 25 aprilie 2011, gol Torje pe Ghencea. Dueluri între Bordeanu şi Surdu, Dănciulescu şi Gardoş...
09.08.2015 | 00:05
STEAUADINAMO Cum arata derby ul la ULTIMA victorie a ciinilor

STEAUA-DINAMO. Nici un jucător nu se mai află în loturile celor două formaţii de la meciul din 25 aprilie 2011, gol Torje pe Ghencea. Dueluri între Bordeanu şi Surdu, Dănciulescu şi Gardoş sau Alexe cu Bonfim. Asta se întîmpla cînd Dinamo bătea ultima dată pe Steaua. Jucători pe care Liga 1 a început deja să-i uite.

Pe 25 aprilie 2011, Dinamo se impunea în Ghencea aşa cum se aştepta cel mai puţin. Cu un gol marcat cu capul de Torje! Era o perioadă în care lucrurile mergeau total diferit faţă de acum. Era a patra victorie consecutivă a „cîinilor” şi al şaptelea meci fără înfrîngere împotriva marii rivale.

Start bun pentru United. Pantilimon, ce GAFĂ! Vezi golurile

Steaua nu se mai impusese din 2007, cînd Neaga înscria golul victoriei, după o combinaţie cu Dică. Nimic nu anunţa atunci, în aprilie 2011, seria incredibilă care avea să urmeze pentru actuala campioană în „Derby de România”.

STEAUA-DINAMO. Negoiţă a găsit vinovatul: Bărboianu!

La doar cîteva luni după, în finala Cupei României, Steaua se impunea şi deschidea o perioadă de supremaţie evidentă în faţa rivalei de o viaţă. În mod ironic, această perioadă se deschide şi se închide cu erorile lui Bărboianu. Autogol la Braşov şi un penalty stupid comis în ultimul meci de campionat. De altfel, fundaşul oltean este unul dintre oamenii care au rezistat cel mai mult din echipa lui Dinamo de la ultima victorie. A fost dat afară în luna mai a acestui an, după ce a fost catalogat de Ionuţ Negoiţă drept „omul Stelei” din vestiarul lui Dinamo.

Steliştii au luat cu ASALT casele, dinamoviştii NU! 

Doar Alexe a rezistat mai mult, dar şi el cu o perioadă de pauză în care şi-a încercat fără succes norocul la Sassuolo. A plecat în iulie din nou, de această dată la Karabukspor, în a doua ligă turcă. Singurul punct comun faţă de echipa din 2011 ar rămîne Ionel Dănciulescu, dar acesta a renunţat la postura de jucător, iar acum este manager sportiv al „roş-albilor”.

Lato şi Tase, cei mai longevivi stelişti

La Steaua, Cristi Tănase şi Latovlevici sînt oamenii care au rezistat cel mai mult din ultima echipă pierzătoare, cea din aprilie 2011. Latovlevici a plecat pe 1 iulie la Genclerbirligi, în prima ligă turcă, din postura de jucător liber de contract, iar Cristi Tănase a făcut-o cîteva zile mai tîrziu în China, la Tianjin Teda, iar Steaua a încasat un milion de euro.

STEAUA-DINAMO. ”Pe drumuri 3 zile şi cu nevestele singure acasă!”

Dinamoviştii au primit torţe de la jucători

Ultima victorie a lui Dinamo în faţa Stelei a generat şi un scandal uriaş. Înainte de meci, jucătorii conduşi atunci de Ioan Andone au aruncat diverse obiecte promoţionale, ca mingi şi fulare, înspre sectorul ocupat de „cîini”. Surpriza a fost că în interiorul acelor obiecte se aflau de fapt torţe, pe care le-au aprins ulterior ultraşii dinamovişti. „Jucătorii echipei Dinamo au aruncat, înainte de meci, în sectorul unde se află fanii dinamovişti mingi şi fulare înnodate. Unul din fulare a fost prins de către un jandarm, iar înăuntru se aflau patru torţe. Cine se va face vinovat, va suporta consecinţele legii şi se va merge pînă acolo încît i se va întocmi dosar penal, conform legii 4, pentru introducerea de materiale pirotehnice în interiorul stadionului. Se pare că toate fularele aruncate în galeria dinamovistă au fost la fel. Chiar dacă dovezile au fost evidente, jucătorii au scăpat de pedepsele drastice de care ar fi fost pasibili.

Mirel Rădoi INVESTEŞTE la Steaua! Despre ce SUMĂ e vorba 

Seria fără eşec a Stelei:

25.05.2011 Dinamo – Steaua 1-2 (Cupa României, finala)
05.12.2011 Dinamo – Steaua 1-3 (Liga 1)
17.05.2012 Steaua – Dinamo 3-2 (Liga 1)
04.11.2012 Steaua – Dinamo 3-1 (Liga 1)
10.05.2013 Dinamo – Steaua 0-2 (Liga 1)
11.08.2013 Dinamo – Steaua 1-2 (Liga 1)
01.03.2014 Steaua – Dinamo 1-1 (Liga 1)
27.03.2014 Steaua – Dinamo 5-2 (Cupa României, semifinală – tur)
17.04.2014 Dinamo – Steaua 1-1 (Cupa României, semifinală – retur)
31.10.2014 Steaua – Dinamo 3-0 (Liga 1)
03.05.2015 Dinamo – Steaua 1-3 (Liga 1)

Steaua – Dinamo 0-1. 25 aprilie 2011

Steaua (4-2-3-1): Tătăruşanu – Bonfim, Gardoş, Geraldo, Latovlevici – Marinescu, Brandan – Nicoliţă, C. Tănase, Surdu – Bilaşco. Antrenor: Sorin Cîrţu.
Dinamo (4-2-3-1): Bălgrădean – Bărboianu, D. Grigore, Moţi, Bordeanu – D. Kone, C. Munteanu – Torje, Dănciulescu, Alexe – L. Ganea. Antrenor: Ioan Andone.

Ce se întîmpla în aprilie 2011

* Preţul unui dolar înregistra un minim istoric de 2,74 de lei. Între timp a ajuns la 4,01. Pentru un euro se plăteau atunci 4,07 lei, iar acum 4,40.
* Motorina era mai scumpă decît benzina! 5,21 preţul pe litru de benzină şi 5,35 pentru motorină.
* Echipa naţională era pe locul 41 în clasamentul FIFA pe luna aprilie. Tocmai reuşise o urcare de 11 poziţii.
* Nunta dintre prinţul William şi Kate Midleton avea loc la doar cîteva zile după ultima victorie lui Dinamo în Derby.
* Ben Laden a fost ucis de trupele americane la doar o săptămînă după acel „Derby de România”.
„Dacă am juca numai cu Steaua, am fi campioni. Au început şi steliştii să se obişnuiască să piardă împotriva lui Dinamo. Gigi Becali e naşul meu în viaţa de zi cu zi, dar să ştie că la fotbal eu sînt . Îmi doresc foarte mult să întîlnim Steaua în finala Cupei. S-au obişnuit şi ei să-i batem” (Cristi Borcea, 25 aprilie 2011)

3,8 milioane de euro era cota lui Gabriel Torje în aprilie 2011, cel mai valoros jucător de pe teren la confruntarea cîştigată de Dinamo. Cel mai scump stelist era Tănase, cotat atunci cu un milion de euro mai puţin

Tags: