Fotbal intern

STEAUA-DINAMO. Promisiunea lui Reghe pentru fani! “Să facem asta!”

STEAUA-DINAMO. A bătut palma cu Gigi Becali la începutul lui decembrie, cînd roş-albaştrii se aflau pe poziţia a 5-a. Laurenţiu Reghecampf s-a pus pe treabă şi a cîştigat consecutiv patru...
09.04.2016 | 00:07
STEAUADINAMO Promisiunea lui Reghe pentru fani Sa facem asta
ADVERTISEMENT

STEAUA-DINAMO. A bătut palma cu Gigi Becali la începutul lui decembrie, cînd roş-albaştrii se aflau pe poziţia a 5-a. Laurenţiu Reghecampf s-a pus pe treabă şi a cîştigat consecutiv patru meciuri, unul în Cupă, apoi s-a plasat în play-off. Acum, Steaua este la un punct în spatele liderului Astra, cu cinci etape înainte de final. 

Laurenţiu Reghecampf a oferit un interviu revistei LPF, în care a vorbit despre viitoarea campioană, despre Nicuşor Stanciu, dar şi despre şansele lui Marica de a prinde Euro.

ADVERTISEMENT

Ai deja 14 meciuri pe banca Stelei de la revenirea în România. Cum ai regăsit atît Steaua, cît şi fotbalul din Liga 1?

M-am întors la Steaua într-un moment dificil, cînd toţi se întrebau dacă Steaua se va mai califica în play-off. Era o atmosferă grea, puncte multe diferenţă faţă de primul loc şi jucători cu moralul scăzut, după jumătate de an cu multe rezultate negative… Nu vreau să fac nici o comparaţie cu ultimul mandat. Însă, tot ce îmi doresc este să încercăm să readucem Steaua acolo unde a fost în primul meu mandat. Acest sistem cu play-off şi play-out a revigorat foarte mult competiţia! Sînt meciuri cu miză şi asta ajută mult la dezvoltarea fotbalului românesc. 

ADVERTISEMENT

Sîntem la jumătatea play-off-ului, iar lupta la titlu este extrem de strînsă. Faţă de planurile de la începutul mandatului tău, care sînt primele concluzii? 

Am redus mult din diferenţa de puncte faţă de Astra, ba chiar am ajuns de două ori pe primul loc! Deci parcursul este unul foarte bun, în special în play-off: 4 victorii şi un singur meci egal. Mai bine nu se putea decît dacă am fi reuşit să cîştigăm şi meciul cu Dinamo! Mai rău de atît dacă era, probabil vorbeaţi cu altcineva acum.

ADVERTISEMENT

STEAUA-DINAMO. ”Se joacă pînă în ultima rundă!”

Urmează o perioadă extrem de importantă, în care Steaua întîlneşte atît Astra, cît şi Dinamo, de două ori, în doar 10 zile, Cupa Ligii, respectiv, Cupa României. Ce-şi propune Steaua în aceste competiţii, ţinînd cont de perioada scurtă dintre partide? Ce strategie vei aplica?

Am spus mereu că pe noi ne interesează toate trofeele, dar în ordinea următoare: cîştigarea campionatului, apoi cupele – Cupa Ligii şi Cupa României, ale căror semifinale urmează să le jucăm în zilele următoare. Planul este unul foarte simplu: vrem să cîştigăm totul! Sper să reuşim, ţinînd cont că avem 27 de jucători în lot! Deci, sînt convins că avem puterea şi valoarea să reuşim să luăm cele trei trofee în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Este această perioadă, de 10 zile, definitorie pentru cucerirea unui nou titlu de către Steaua? Sau lupta pentru locul 1 va continua pînă în ultima etapă, indiferent de rezultatele din meciurile cu Dinamo şi Astra?

Nu cred că acest campionat o să se joace în următoarele două etape, în care Steaua joacă şi contra lui Dinamo şi a Astrei. Bătălia se va duce pînă în ultima rundă, o să vedeţi! În plus, nu scoateti din calcul celelalte echipe, pentru că orice candidată la titlu va face asta, va avea de suferit. Toate cele şase echipe din play-off vor juca pînă în ultima etapă pe viaţă şi pe moarte! Miza e una uriaşă! 

Poţi numi trei factori cheie care vor decide campioana în aceste ultime 5 etape? Unde se va face diferenţa între voi şi Astra, spre exemplu, ca principale pretendente?

Nu-mi place să văd lucrurile aşa. Nu există factori, există doar meciuri! Iar fiecare joc este foarte important. Acum, cine face un pas greşit, poate pierde campionatul, pentru că mai sînt doar cinci meciuri de jucat şi o să fie foarte greu de recuperat fiecare punct pierdut. Sincer, eu nu scot din calcule nici Viitorul! O să vedeţi că vor mai apărea surprize, pentru că, în acest punct al campionatului, toate echipele sînt foarte bine pregătite, se atinge turaţia maximă de concentrare şi de motivaţie şi îşi doresc să cîştige fiecare meci! Dacă noi vom reuşi să menţinem acest ritm, va fi foarte greu pentru celelalte contracandidate. Noi trebuie să cîştigăm tot şi pentru asta ne pregătim! 

STEAUA-DINAMO. ”Marica poate prinde Euro!”

Urmează Steaua-Dinamo, pe Arena Naţională, acolo unde fanii au făcut o atmosferă extraordinară atît la meciul Steaua-ASA, cît şi la Dinamo-Astra

Steaua-Dinamo este derby-ul fotbalului românesc, un meci aşteptat de toată suflarea fotbalistică de la noi, nu doar de stelişti şi de dinamovişti. Este un avantaj pentru ambele echipe că jucăm, în sfîrşit, iaraşi pe Arena Naţională, pentru că acolo atît noi, cît şi Dinamo evoluăm acasă, pe teren propriu! E un meci care va fi deschis oricărui rezultat!

Meciul direct din prima etapă a play-off-ului s-a încheiat la egalitate. În cupă, la fel. Asta în timp ce atît tu, cît şi Mircea Rednic sînteţi neînvinşi în cariera de tehnicieni în unicul derby! Terminaţi neînvinşi şi acum? Cum va fi derby de România?

– Crezi că mai contează statistica într-un asemenea moment al campionatului? Şi mai ales la un asemenea derby! Noi trebuie să încercăm să cîştigăm… Este foarte important cum vom începe partida. Trebuie să intrăm bine în joc şi să eliminăm greşelile făcute în meciul tur din play-off! Va fi o partidă extrem de dificilă, aşa cum au fost, de fapt, toate meciurile de pînă acum. 

Cum explici explozia lui Nicuşor Stanciu, debutantul sub tricolor transformat peste noapte în decarul echipei naţionale, odată cu revenirea ta pe banca echipei? Mai poate Steaua să păstreze un asemenea fotbalist şi din vară, după turneul final din Franţa?

– Nicuşor Stanciu este un jucător de mare valoare, care a muncit foarte mult şi a crescut enorm. Şi mă bucur foarte mult pentru el că a început să şi marcheze, mai ales în momentele cheie! Normal că Steaua poate să ţină şi după Campionatul European un jucător valoros ca Stanciu, însă toţi fotbaliştii care vor avea oferte bune vor pleca după îndeplinirea obiectivelor echipei. La 23 de ani pe care îi împlineşte chiar pe 7 mai, Nicuşor Stanciu este, încă, enervant de tînăr!

La sosirea ta la Steaua, ai spus că 5-6 jucători stelişti vor îmbrăca tricoul naţionalei la EURO. Acum, ce părere ai, cu două luni înainte de turneul final?

– Am aceeaşi convingere! Dacă vor continua pe aceeaşi linie ca în ultima perioadă, cei mai importanţi jucători ai Stelei vor fi la Euro! Important este să fie sănătoşi şi să cîştige cu Steaua tot!

Este şi Marica unul dintre ei? Poate Ciprian să-şi revină din şirul de accidentări şi să intre în forma unui Andone, Keşeru sau Rusescu?

– Dacă este sănătos şi joacă ultimele meciuri, Ciprian Marica o să-şi cîştige locul pentru Franţa! El este un fotbalist foarte bun şi un om incredibil de ambiţios. A muncit enorm şi, crede-mă, a fost foarte greu! 

Rămîi la Steaua, indiferent de deznodămîntul acestui campionat? Poţi să faci o promisiune fanilor?

Eu rămîn la Steaua să-mi îndeplinesc obiectivele! Haideţi să cîştigăm acest campionat şi apoi să mergem în Champions League! Le promit fanilor că împreună putem reuşi! US 27!

2 titluri consecutiv a cîştigat Reghe cu Steaua, 2013 şi 2014

ADVERTISEMENT