Fotbal intern

Steaua-Dinamo. Un super atacant anunţă: “Gigi era disperat să mă ia!”

STEAUA-DINAMO. Daniel Pancu este o legendă a Rapidului, grupare cu care a cucerit şase trofee: un titlu, trei Cupe şi două Supercupe....
20.04.2016 | 17:09
SteauaDinamo Un super atacant anunta Gigi era disperat sa ma ia

STEAUA-DINAMO. Daniel Pancu este o legendă a Rapidului, grupare cu care a cucerit şase trofee: un titlu, trei Cupe şi două Supercupe.

Atacantul care a scris istorie în tricoul alb-vişiniu şi i-a urcat pe suporteri pe garduri a fost, însă, pentru o săptămînă jucătorul Stelei. S-a antrenat alături de jucători precum Lăcătuş, Adrian Ilie şi Roşu, însă destinul a făcut ca “Pancone” să ajungă, în cele din urmă, în Giuleşti. Dar în 1996 a fost la un pas să semneze cu Steaua, club pe care acum nu îl simpatizează absolut deloc. Nu doar roş-abaştrii s-au arătat interesaţi, în trecut, de Pancu. Inclusiv Dinamo i-a dat tîrcoale. Dar vîrful a rămas fidel culorilor alb-vişinii.

Steaua a pierdut lupta cu Rapid

STEAUA-DINAMO. Pancu a dezvăluit, pentru FANATIK.RO, motivul pentru care nu a ajuns la gruparea roş-albastră în urmă cu aproape 20 de ani. “În 1996, Steaua a oferit 100.000 de dolari Politehnicii Iaşi în schimbul meu. Rapid a intrat pe fir şi a plătit imediat 150.000 de dolari. Aici s-a jucat totul. Giuleştenii au venit cu o oferă mai bună pentru mine, pe care am acceptat-o imediat.

La Steaua am stat o săptămînă, unde am şi jucat în două meciuri. Dar, o spun cu cea mai mare sinceritate, simţeam că locul meu nu este acolo. Aşa că am ajuns la Rapid. Aşa mi-a fost scris, să ajung să fac performanţă în tricolul alb-vişiniu. Şi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru asta. Ţin minte că de cum am intrat pe Giuleşti mi-am dat seama că mi-am găsit locul”, a declarat Pancu pentru FANATIK.RO.

Dorit de roş-albaştrii în alte trei rînduri

STEAUA-DINAMO. La Rapid, Pancu a scris istorie. S-a impus imediat ca titular, iar tribunele îl porecliseră deja “Ronaldo din Giuleşti”. Execuţiile asemănătoare cu cele ale fostului mare atacant brazilian l-au adus din nou pe “Pancone” în vizorul Stelei. “Cei de acolo m-au mai dorit de trei ori după ce mi-a intrat Rapidul în sînge. În 2002, cînd era Piturca antrenor, în 2006 cînd era Olăroiu şi în 2008 cînd, parcă, pe bancă era Lăcătuş. I-am refuzat fără să stau pe gînduri.

Gigi Becali era înnebunit după mine! Bine, el poate dorea să dea şi o lovitură Rapidului, să trădez Giuleştiul. Dar nu i-a reuşit. Odată, m-a luat Giovani cu el în maşină şi mi-a spus că mergem să ne vedem cu cineva. Eu habar nu aveam cu cine. Şi m-am trezit la Palat, unde l-am refuzat politicos pe Gigi. Cam asta a fost istoria mea cu Steaua”, a spus Pancu pentru FANATIK.RO.

“Au fost discuţii şi cu Dinamo!”

STEAUA-DINAMO. Pancu a mai precizat că, pînă să se transfere în Giuleşti, simpatiza cu formaţia din “Ştefan cel Mare”. Care, de altfel, a încercat, la rîndul ei, să-l legitimeze. “Cînd eram mic, ţineam cu Dinamo, poate şi din cauza asta aveam ura asta faţă de Steaua, care a rămas valabilă şi în prezent. Chiar a devenit şi mai mare. Oferă concretă de la Dinamo nu am avut, dar ştiu că au fost discuţii. Ştiu sigur că m-au dorit şi ei prin 2000 sau 2002, nu mai stiu exact”, a spus Pancu pentru FANATIK.RO.

De altfel, Dinamo a încercat, de-a lungul ultimilor ani, să legitimeze, fără succes, mai mulţi jucători care au scris istorie la Rapid, nu doar pe Pancu. Daniel Niculae şi Dani Coman sînt doar două dintre numele care au refuzat să trădeze alb-vişiniul. De altfel, de-a lungul carierei, “Pancone” avea să devină un adevărat “naş” pentru Steaua şi Dinamo, formaţii cărora le-a înscris foarte multe goluri.

242 de partide a jucat Pancu pentru Rapid. A marcat 76 de goluri

100.000 de dolari a oferit Steaua pe Pancu în 1996, sumă refuzată de Politehnica Iaşi

15.000 de dolari a fost primul salariu anual al lui Pancu la Rapid