Fotbal intern

STEAUA-DINAMO. Contra atrage atenţia, înainte de derby: “Trebuie să fim atenţi! Pot întorce rezultatul!”

UPDATE / Cosmin Contra a vorbit înaintea primului său derby ca antrenor Steaua-Dinamo despre şansele de calificare în finala Cupei Ligii şi le atrage atenţia jucătorilor săi că echipa lui...
28.02.2017 | 10:28
STEAUADINAMO Contra atrage atentia inainte de derby Trebuie sa fim atenti Pot intorce rezultatul

UPDATE / Cosmin Contra a vorbit înaintea primului său derby ca antrenor Steaua-Dinamo despre şansele de calificare în finala Cupei Ligii şi le atrage atenţia jucătorilor săi că echipa lui Laurenţiu Reghecampf poate întoarce rezultatul din tur.

“Mă aflu înaintea primului meu derby. Avem un avantaj de 4-1, venim după două victorii. Avem moral pentru cele două finale din această săptămână. Am încercat să nu vină relaxarea. Dacă intră relaxaţi împotriva Stelei putem avea mari surprize.

Vrem un trofeu după cinci ani de zile. În afară de Dielna şi Brănescu nu avem probleme de lot.

Voi face ceva schimbări, dar nu generale. Voi trăi acest meci la fel ca pe fiecare altul. Nu va fi nicio diferenţă faţă de cele cu Craiova şi Botoşani. Mă aştept ca fanii să fie la fiecare meci cât mai mulţi.

Când cele două galerii au fost prezente, s-a creat o amtsoferă extraordinară. Din păcate, galeria Stelei a stat departe în ultima perioadă. Ar fi frumos ca mâine să avem un adevărat spectacol în tribune.

Nu am vorbit cu antrenorul Stelei de când am venit în România, nu am apucat, am fost foarte încărcaţi. Nu trebuie să fiu eu naşul lui pe teren. Important este să ştim să gestionăm acest meci. Steaua este o echipă extraordinară, capabilă să întoarcă un 4-1.

Vom vedea ce tactică avem. Trebuie să marcăm, Steaua este o echipă extraordinară, cu un antrenor, care chiar dacă este pus la zid, echipa cu el a avut cele mai bune rezultate din ultimii 10 ani. Merită un pic de respect. Mâine vor încerca să aibă o răsărire de orgoliu, mai ales după criticile patronului. De aceea, noi trebuie să fim atenţi şi să speculăm orice greşeală a lor.

Linişte nu există la Dinamo! Singura diferenţă, după egalul Stelei la Mediaş, este că depindem doar de noi. E clar că trebuie să câştigăm, dar ne va aştepta un meci foarte greu. Toate echipele se mobilizezaă foarte bine în faţa lui Dinamo.

Îmi doresc ca jucătorii să nu uite că avem o săptmână importantă şi că nu trebuie să ne înnecăm la mal.

Dielona poate reveni în 3 săptămâni, depinde cum răspunde.

Erau frumoase derby-urile, pasionante, cu multă tensiune, era o adevărată plăcere pentru un jucător să joace un derby. Nu-mi aduc aminte cum ne comportam ca jucători înainte de meci.

Sper că am adus acel spirit de sacrificiu şi luptă pe care trebuie să-l aibă Dinamo.

La Madrid merg des la antrenamentele lui Atletico, am văzut multe antrenamente şi meciuri, pentru că stau aproape de baza lor de pregătire. Dacă lor le face plăcere să mă numească aşa (n.r. Cholo), atunci aşa să o facă”, a spus Contra.

************************************************************************************************************

STEAUA-DINAMO. Cosmin Contra va susţine în această dimineaţă conferinţa de presă în care va prefaţa derby-ul de miercuri, din Cupa Ligii. Este primul meci de acest gen pentru “Guriţă” ca antrenor al formaţiei din Ştefan cel Mare.

STEAUA-DINAMO. Echipa lui Cosmin Contra este favorită la calificare, după victoria cu 4-1 din manşa tur.

Partida Steaua-Dinamo se va disputa miercuri, de la ora 20:00, pe Arena Naţională.