Fotbal intern

STEAUA – DINAMO. “Dacă trecem de stelişti ne putem gîndi la titlu!”

STEAUA - DINAMO. Flavius Stoican a abordat situaţia programului de foc pe care "cîini" îl vor avea în perioada imediat următoare. Dinamoviştii vor întîlni Pandurii în etapa a 12-a a...
24.10.2014 | 12:13
STEAUA  DINAMO Daca trecem de stelisti ne putem gindi la titlu

STEAUA – DINAMO. Flavius Stoican a abordat situaţia programului de foc pe care “cîini” îl vor avea în perioada imediat următoare. Dinamoviştii vor întîlni Pandurii în etapa a 12-a a campionatului, după care vor juca optimile Cupei României în compania celor de la CS Mioveni. Cea mai dificilă partidă pentru dinamovişti o reprezintă derby-ul cu Steaua, programat vineri, 31 octombrie.

tnr_800x800_62309_stoican_s-crop-644x416

STEAUA – DINAMO. Tehnicianul “cîinilor” admite că “roş-albaştrii” sînt favoriţi la cîştigarea partidei, însă este de părere că o victorie în faţa echipei din Bulevardul Ghencea i-ar propulsa în lupta pentru titlu.

“Mă gîndesc încă de-acum la meciul cu Steaua. Avem cu Pandurii în campionat, apoi marţi mă confrunt cu Claudiu în Cupă, iar vineri… Steaua. Trebuie să fiu atent la acest lucru. Steaua e favorită, dar nu o să aibă un meci uşor cu noi. E duelul orgoliilor, iar jocul o să fie deschis oricărui rezultat. Dacă trecem de Steaua, mă gîndesc la mai mult. Pînă atunci, e foarte important să obţinem cele trei puncte cu Pandurii. Pentru că nu e doar o zicală: victoriile aduc victorii. Întîlnim o echipă foarte bună, dar noi avem jucători care pot face diferenţa. În economia luptei pentru titlu nu ne putem permite absolut niciun pas greşit acasă. Apoi avem din nou o partidă foarte importantă, cu CS Mioveni, dar am încredere în băieţi şi sînt convins că vom ieşi învingători din ambele partide şi astfel vom fi superpregătiţi mental pentru disputa cu eterna noastră rivală”, a declarat Stoican într-un interviu acordat site-ului oficial al clubului Dinamo.

flavius_stoican

 

STEAUA – DINAMO. Stoican a dezvăluit cum îşi va pregăti echipa pentru cele şase zile de foc, în care va disputa trei partide: “Nu e nimic special. E doar jocul care urmează, dar încărcătura emoţională e alta. După ce am terminat un meci, facem obligatoriu analiza, identificăm plusurile, minusurile şi apoi tragem concluziile. Atunci când pierzi, e mai dificil, înfrângerile se digeră mai greu. Trebuie să vedem unde s-a greşit. Apoi, de a doua zi te concentrezi pe următorul adversar şi scoţi în evidenţă unde ai putea să-i surprinzi. Facem aceste lucruri pe terenul de antrenament, pentru că este foarte important ca jucătorii să înţeleagă şi fizic, şi psihic unde îşi pot surprinde adversarul”, a mai spus tehnicianul pentru aceeaş sursă.

stoican-flavius

STEAUA – DINAMO. Antrenorul dinamoviştilor a spus că nu s-a gîndit niciodată să părăsească banca tehnică a grupării sale, deşi frustrarea după o partidă pierdută este foarte mare.

“Nu, niciodată. Într-adevăr, atunci când pierzi anumite jocuri, şi noi avem două eşecuri în 11 etape din acest campionat. Frustrarea mare e atunci cînd ai un joc pe care poţi să-l cîştigi lejer, la discreţie, şi nu reuşeşti din cauza unor greşeli mărunte. Asta le spun şi jucătorilor. Diferenţa dintre a fi bucuros şi a fi supărat la finalul unei partide rezidă din modul în care eşti atent la lucrurile mărunte. Trebuie să le facem aşa cum trebuie”, a spus Stoican.