Fotbal intern

STEAUA-DINAMO. Atenţie! Detectivi sub acoperire la DERBY!

STEAUA-DINAMO. Derby de România este considerat un meci de risc maxim, iar UEFA este cu ochii pe suporterii Stelei pentru a verifica dacă aceştia vor mai crea probleme. Steaua a fost de mai multe...
31.10.2014 | 16:50
STEAUADINAMO Atentie Detectivi sub acoperire la DERBY
ADVERTISEMENT

STEAUA-DINAMO. Derby de România este considerat un meci de risc maxim, iar UEFA este cu ochii pe suporterii Stelei pentru a verifica dacă aceştia vor mai crea probleme. Steaua a fost de mai multe ori penalizată pentru incidente legate de rasism provocate de suporteri, iar oficialii de la Nyon vor să se asigure că nu vor exista probleme şi la meciul de astăzi de pe Arena Naţională. “Cei de la Steaua trebuie să fie foarte atenţi în ceea ce priveşte problemele de rasism inclusiv la meciurile din Liga 1. Cei de la UEFA sînt foarte severi cînd vine vorba de aceste lucruri, iar Steaua este în atenţia lor după ce a avut şi terenul suspendat în Europa League. UEFA va trimite o delegaţie care să verifice dacă vor mai apărea astfel de probleme pe Arena Naţională. Este vorba de oameni despre care nici oficialii clubului nu ştiu nimic, iar eventuale incidente ar putea cădea foarte rău în dosarul lor pe viitor. Sper că nu vom avea parte de astfel de incidente la acest meci“, a declarat Cristi Jura, arbitru la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, pentru FANATIK.RO.

STEAUA-DINAMO. De-a lungul anilor, derby-urile dintre Steaua şi Dinamo au propus foarte multe incidente grave între suporteri. Cele mai grave au fost cu siguranţă cel de pe 20 septembrie 2006, de pe “Ştefan cel Mare”. Cele două galerii s-au confruntat şi înaintea partidei, dar scenele cu adevărat horror aveau să vină după fluierul final. Dinamo s-a impus cu 1-0 prin golul marcat în prelungiri de Dennis Şerban, iar coşmarul fanilor stelişti a continuat pe străzile de pe lîngă stadion. Pe lîngă deja obişnuitele gaze lacrimogene, Jandarmeria a folosit şi gloanţe de cauciuc şi alice pentru a dispersa galeria “roş-albaştrilor”.

ADVERTISEMENT

STEAUA-DINAMO. Un alt derby sîngeros a avut loc în octombrie 2010. Era ultimul meci cîştigat de Dinamo pe Ştefan cel Mare în faţa Stelei. Bogdan Steaua deschisese scorul, dar gazdele au întors prin două lovituri de pedeapsă, transformate de Adrian Cristea şi Marius Niculae. Incidente deosebit de grave au avut loc chiar în faţa stadionului. Suporterii celor două formaţii i-au prins nepregătiţi pe Jandarmi şi s-au confruntat pe strada Barbu Văcărescu, mai mulţi fani din ambele tabere fiind foarte grav răniţi.

STEAUA-DINAMO. Cele două galerii rivale s-au confruntat inclusiv pe Arena Naţională. Cea mai gravă ciocnire a avut loc chiar la ultima întâlnire dintre cele două, pe 17 aprilie 2014. Era returul Cupei României, după ce în manşa tur Steaua se impusese clar, scor 5-2. Cu Dinamo gazdă s-a terminat 1-1, iar campionii au obţinut fără probleme calificarea în finală. În tribune, suporterii dinamovişti de la Peluza Sud au atacat o parte a galeriei steliste, într-un moment în care doar o parte a fanilor oaspeţilor intraseră în arenă. Forţele de ordine au fost din nou luate prin surprindere şi au intervenit cu întîrziere.

ADVERTISEMENT