Fotbal intern

STEAUA-DINAMO. Interviu cu DEBUTANTUL din derby de România! “Mai bine învăţ Latina veche, decît să ţin cu Steaua”

STEAUA - DINAMO. Ionuţ Nedelcearu, fundaşul de 18 ani al lui Dinamo, trăieşte la intensitate maximă primul derby din cariera de jucător profesionist la echipa mare a “cîinilor”, fundaşul...
31.10.2014 | 18:20
STEAUADINAMO Interviu cu DEBUTANTUL din derby de Romania Mai bine invat Latina veche decit sa tin cu Steaua

STEAUA – DINAMO. Ionuţ Nedelcearu, fundaşul de 18 ani al lui Dinamo, trăieşte la intensitate maximă primul derby din cariera de jucător profesionist la echipa mare a “cîinilor”, fundaşul fiind titular în meciul cu Steaua. Jucătorul care a adunat toate laudele din fieful lui Dinamo a dezvăluit pentru FANATIK.RO cum s-a automativat înaintea duelului cu Keşeru şi prin ce evenimente a fost nevoit să treacă la şcoală din cauza faptului că ţine cu rivala campioanei.

STEAUA – DINAMO. Prima întrebare, Ionuţ. Cîştigaţi cu Steaua?

-Îmi doresc, ne dorim, este clar! Avem încredere că putem să plecăm neînvinşi după această partidă, însă e un derby în care cîştigătoarea nu se ştie dinaîntea meciului. Pot să dau asigurări că indiferent cine o să fie pe teren o să ofere tot pentru ca Dinamo să cîştige.

STEAUA – DINAMO. Primul derby pe care îl dispuţi la echipa mare. Emoţii?

– E ceva special, dar m-am automotivat dupa meciul cu Rapid, cînd am greşit. Mi-am spus că trebuie să am grijă cum evoluez cu Mioveni ca să îmi recapăt încrederea înaintea derby-ului cu Steaua. Din păcate, a survenit eşecul, dar nu trebuie să fim demoralizaţi. Trebuie să profităm de calităţile noastre şi să ne jucăm şansa.

STEAUA – DINAMO. Fanii sînt supăraţi după eliminarea prematură din Cupa României…

– Ştiu şi sper să reuşim să fim toţi bucuroşi după cele 90 de minute. Sîntem conştienţi că meciul cu Steaua e cel mai important. Şi pentru noi, dar şi pentru fani. Trebuie să ţinem cont de asta şi să obţinem o victorie ca suporterii să ne ierte pentru eşecul din Cupa României. Trebuie să ne concentrăm şi să dăm ce e cel mai bun din noi. Este un meci special pentru toată suflarea dinamovistă, iar noi înţelegem asta.

STEAUA – DINAMO. “Keşeru are tot două mîini şi două picioare! Cum să-mi fie frică de el?”

STEAUA – DINAMO.  Cum vezi posibilul duel cu Keşeru, golgheterul campionatului?

– Dacă Mister (n.r Flavius Stoican) decide să mă introducă în teren, o să fie un duel ca oricare altul. Trebuie să am mai multă atenţie, este un fotbalist foarte bun, crescut şi educat fotbalistic în campionatul din Franţa. Dar, pînă la urmă, are două mîini, două picioare, nu ştiu să aibă altceva în plus faţă de mine. Pot să îi fac faţă, nu mă sperie duelul cu Keşeru.

STEAUA – DINAMO. Este cunoscut faptul că tatăl tău, fost jucător în Liga 1, te ţine în priză. Ce sfaturi ţi-a oferit legate de meciul cu Steaua?

– (rîde) Ce crezi? Nu am apucat să vorbim, dar trebuie să mă pregătesc sufleteşte. Am discuţii particulare cu el înainte şi după fiecare partidă. Probabil că acum o să fie ceva special, o să mă ţină mai mult.

STEAUA – DINAMO. Eşti la liceu..Cum se manifestă această adversitate dintre Steaua şi Dinamo?

– Fiind la profil filologic, am în clasă aproape numai fete, nu prea am cu cine să mă tachinez. Culmea, am probleme cu profesoarele. Am preferat să învăţ la limba latină decît să îi fac pe plac profesoarei şi să îi spun că ţin cu Steaua. Dînsa e fan înfocat al rivalei, dar prefer să fiu singurul care mai ştie latină decît să afirm că ţin cu rivalii (rîde)

“Trebuie să avem atitudine, determinare şi putem cîştiga chiar dacă sîntem mai slab cotaţi. Dacă avem ambiţie şi dăruire, sînt sigur că nu vom pierde”

Ionuţ Nedelcearu, fundaş Dinamo

nedelcearu

Tags: