Fotbal intern

STEAUA-DINAMO. Istoria celor 9 derby-uri de pe Arena Naţională

STEAUA-DINAMO. Cele mai galonate echipe din fotbalul românesc se întîlnesc duminică în episodul 163 al ”Unicului Derby”, cu ”roş-albaştrii” în postură de gazde. Steaua şi Dinamo au...
10.04.2016 | 12:36

STEAUA-DINAMO. Cele mai galonate echipe din fotbalul românesc se întîlnesc duminică în episodul 163 al ”Unicului Derby”, cu ”roş-albaştrii” în postură de gazde. Steaua şi Dinamo au ales în nouă rînduri Arena Naţională ca teatru de război, după inaugurarea din septembrie 2011 a celui mai mare stadion din ţară.

STEAUA-DINAMO. Teritoriu blestemat pentru ”cîini”!

FANATIK.RO vă prezintă istoria pe scurt a celor nouă derby-uri găzduite de Arena Naţională într-un interval de trei ani şi trei luni. Stadionul de 55.000 de locuri le-a purtat ghinion ”cîinilor” pînă în prezent, aceştia reuşind numai de două ori să părăseasca terenul neînvinşi. Celelalte şapte confruntări au fost adjudecate de ”roş-albaştri”, de cîteva ori chiar la diferenţe categorice de scor.

ADVERTISEMENT

17 mai 2012, Liga 1: Steaua – Dinamo 3-2 (Rusescu – 11 m, Iliev 2 / Curtean, Ţucudean)
Primul derby pe Arena Naţională a generat o asistenţă nemaiîntîlnită de foarte mulţi ani: 47.698 de spectatori! Pe banca Stelei se afla Mihai Stoichiţă, în timp ce dinamoviştii erau pregătiţi de italianul Dario Bonetti. Dragoş Grigore a gafat la toate golurile Stelei, fiind suspectat de blat de suporterii ”alb-roşii”.

4 noiembrie 2012, Liga 1: Steaua – Dinamo 3-1 (Rusescu 2, Szukala / Alexe)
S-a stabilit recordul de spectatori pe Arena Naţională la un derby, 49.112. Steaua tocmai intrase în ”era” Reghecampf, iar ”cîinii” încă îl aveau la cîrmă pe Bonetti. ”Roş-albaştrii” s-au impus în ultimele zece minute deşi dinamoviştii au deschis scorul, ca şi în precedenta confruntare.

ADVERTISEMENT

10 mai 2013, Liga 1: Dinamo – Steaua 0-2 (Boubacar – a, Tănase)
”Roş-albaştrii” defilau spre titlul 24 sub comanda lui Laurenţiu Reghecampf spre deosebire de rivalii din Ştefan cel Mare, în derivă totală cu ”mantaua de vreme rea” Cornel Ţălnar la pupitru.

11 august 2013, Liga 1: Dinamo – Steaua 1-2 (D. Rotariu / Latovlevici, Fai – a)
Din nou o victorie fără drept de apel a trupei lui Reghe în faţa dinamoviştilor, conduşi acum de un nou antrenor, Gigi Mulţescu. De remarcat coregrafia 3D a ”cîinilor” care a făcut înconjurul lumii, cu Florea Dumitrache şi Cătălin Hîldan reprezentaţi ca doi îngeri cu aripi.

ADVERTISEMENT

27 martie 2014, Cupa României: Steaua – Dinamo 5-2 (Latovlevici, Varela, Chipciu, Tănase, Keşeru / D. Rotariu, Lazăr)
Gruparea din Ştefan cel Mare începea nefericita perioadă cu Flavius Stoican la timonă, deşi tânărul antrenor deja se fălea cu un 1-1 în Ghencea, în campionat, obţinut cu trei săptămîni mai devreme. Reghecampf s-a dovedit din nou o ”bestie neagră” pentru rivali, iar Steaua a rezolvat meciul într-un interval de numai şase minute, cînd a marcat de trei ori.

17 aprilie 2014, Cupa României: Dinamo – Steaua 1-1 (Matei / Tănase)
Returul semifinalei a adus doar o palidă consolare ”roş-albilor”, care au bifat primul derby fără înfrîngere pe Arena Naţională. Un egal fără valoare, deoarece Steaua lui Reghe mergea în finală cu un zdrobitor 6-3 la ”general”.

ADVERTISEMENT

31 octombrie 2014, Liga 1: Steaua – Dinamo 3-0 (Szukala, Papp, Keşeru)
Cu un nou antrenor pe bancă, Costel Gâlcă, steliştii i-au administrat rivalei o nouă corecţie dureroasă. Stoican n-a avut replică şi a înregistrat un alt rezultat ruşinos din postura de antrenor al ”cîinilor”.

3 mai 2015, Liga 1: Dinamo – Steaua 1-3 (Elhamed / Stanciu 2, Prepeliţă)
Aceiaşi antrenori, acelaşi deznodămînt ca şi în meciul tur. Al treilea derby pierdut i-a fost însă fatal lui Flavius Stoican, care a fost demis în ziua următoare.

9 august 2015, Liga 1: Steaua – Dinamo 0-0
Turul sezonului regulat a adus două echipe mult schimbate, cu doi noi antrenori: debutantul Mirel Rădoi respectiv experimentatul Mircea Rednic. Gazdele au controlat meciul, dar tactica defensivă a ”Puriului” a dat roade în cele din urmă iar dinamoviştii au sărbătorit împreună cu fanii ca după o victorie.

ADVERTISEMENT