Fotbal intern

STEAUA. E OFICIAL! Killer-ul lui Raul Rusescu scapă NEPEDEPSIT!

STEAUA. Gabi Mureşan a provocat cel mai mare scandal al sezonului în Liga 1, după ce l-a lovit cu cotul pe Raul Rusescu în partida ASA Tîrgu Mureş - Steaua, scor 1-0. Fotbalistul Stelei a...
11.02.2015 | 00:14
STEAUA E OFICIAL Killerul lui Raul Rusescu scapa NEPEDEPSIT
ADVERTISEMENT

STEAUA. Gabi Mureşan a provocat cel mai mare scandal al sezonului în Liga 1, după ce l-a lovit cu cotul pe Raul Rusescu în partida ASA Tîrgu Mureş – Steaua, scor 1-0. Fotbalistul Stelei a suferit o fractură de orbită, a fost operat şi chiar în pericol să îşi piardă vederea. Istvan Kovacs i-a acordat mijlocaşului doar cartonaş galben, decizie care i-a scos din minţi pe oficialii campioanei. Decizia controversată a arbitrului a provocat un şir de neînţelegeri la comisii. Iniţial, Mureşan a primit o suspendare de 16 etape de la Comisia de Disciplină, hotărîre anulată ulterior la Recurs, spre stupefacţia generală. Steaua a decis să apeleze la TAS, dar şansele campioanei României de a-i face dreptate lui Ruse sînt foarte mici în acest moment.

Nici o şansă să fie suspendat în acest sezon!

STEAUA. Pînă la judecarea cazului, oficialii de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv trebuie să stabilească o dată la care ar urma să aibă loc audierile celor două părţi. Au fost afişate toate audierile care vor avea loc la Lausanne pînă la sfîrşitul lunii aprilie, iar speţa dintre Steaua şi Gabi Mureşan nu a fost inclusă în program. Astfel, audierile părţilor vor fi programate cel mai devreme în luna mai. Conform regulilor stabilite de forul din Elveţia, Gabi Mureşan poate fi sigur că va scăpa de suspendare în acest sezon, deoarece cazurile se judecă la aproximativ două luni după audieri, ceea ce a însemna că situaţia de faţă nu va fi analizată mai devreme de finalul lui iunie.

ADVERTISEMENT

Confirmare de la TAS: “Avem cazul, nu s-a stabilit data”

Departamentul de presă de la TAS a confirmat în exclusivitate pentru FANATIK.RO că a fost deschisă o procedură iniţiată de Steaua împotriva lui Gabi Mureşan. “Un apel a fost făcut în legătură cu acest caz. O procedură a fost deschisă în acest caz, dar încă nu a fost fixată o dată pentru audieri”, se menţionează în comunicatul emis de biroul de presă al TAS pentru FANATIK.RO.

Se va ţine cont de raportul de arbitraj

STEAUA. Gabi Mureşan poate sta liniştit în acest sezon, iar conform unor surse cu influenţă în zona de arbitraj sportiv, poate sta liniştit şi în privinţa deciziei finale de la TAS. “Cei care vor instrumenta acest caz vor ţine cu siguranţă cont de raportul arbitrului, care îi este favorabil lui Mureşan. Faptul că nu a fost eliminat pe teren lasă şanse mici pentru a se mai dicta o suspendare, chiar dacă steliştii ar fi îndreptăţiţi să o ceară”, au explicat sursele FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

Schimbări în Comisia de Recurs în funcţie de decizia TAS

STEAUA. Dacă Tribunalul de la Lausanne va decide pînă la urmă suspendarea lui Mureşan, caz foarte puţin probabil, Comisia de Recurs ar urma să fie schimbată radical. Suspendarea deciziei de suspendare, dictată iniţial de Comisia de Disciplină, a fost luată şi cu votul celor două reprezentante ale AFAN, sindicatul fotbaliştilor din România. Preşedintele AFAN, Emilian Hulubei, a explicat că va lua măsuri împotriva acestora în cazul în care la TAS se va demonstra că au greşit. “Este adevărat că am insistat ca Steaua să meargă la TAS şi chiar sîntem hotărîţi să suportăm o parte din cheltuieli. Nu avem nimic împotriva lui Mureşan, dar este important să se afle adevărul în acest caz. Vom vedea dacă s-a decis corect sau nu la Comisia de Recurs. În cazul în care decizia TAS va fi diferită de cea pe care au luat-o reprezentantele AFAN, luăm în considerare schimbarea acestora de la Comisia de Recurs”, a explicat Emilian Hulubei pentru FANATIK.RO.

Rusescu va acţiona şi în civil împotriva lui Mureşan

STEAUA. Pe lîngă acţiunea pe care Steaua a întreprins-o la TAS, Raul Rusescu speră să îşi facă dreptate şi cu ajutorul instanţelor civile. Chiar Valeriu Argăseaslă a fost cel care a anunţat decizia atacantului campioanei, la scurt timp după incidentul de la Tîrgu Mureş. “Noi vom merge la TAS, iar Rusescu îl va ataca în instanţele civile pe Mureşan”, a anunţat Argăseală la vremea respectivă. Ar fi un caz fără precedent în România, ca vătămarea corporală suferită de un fotbalist în timpul unui meci să ajungă să fie judecată de instanţele civile şi nu doar de cele sportive.

ADVERTISEMENT
Tags: