STEAUA. S-a împlinit VISUL lui Tamaş: “Man City o să ne ia de sus!”

Răzvan Scarlat   
in Stiri sportive
05/08/2016, 13:15
STEAUA. S-a împlinit VISUL lui Tamaş: “Man City o să ne ia de sus!” GALERIE FOTO

STEAUA. Gabi Tamaş a acordat un interviu în exclusivitate pentru FANATIK.RO în care a vorbit despre calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor. Fundaşul îşi doreşte ca Steaua să înfrunte pe Manchester City şi a dezvăluit că şi-a prelungit contractul cu vicecampioana României.

Salut Gabi! A trecut euforia de după calificare?

– Trebuie să treacă pentru că sîmbătă ne aşteaptă un meci greu în campionat şi nu trebuie să facem nici o greşeală. Este important să uităm de partida cu Sparta şi să tratăm cu atenţie meciul următor. Doar în acest mod vom deveni mai puternici şi vom ajunge să ne îndeplinim obiectivele. Gata, partida cu Sparta Praga s-a dus, a fost o calificare frumoasă, dar mai avem un drum lung de parcurs.

Cum aţi sărbătorit?

– Am fost în cantonament, la hotel, unde am mîncat. Am baut un suc, o bere, fiecare ce a vrut. Apoi ne-am culcat pentru că dimineaţa am avut antrenament. Nu avem timp de distracţie. Vom sărbători cum trebuie cînd intrăm în grupele Ligii Campionilor, cînd luăm titlul, cînd ne îndeplinim obiectivele. Totodată, ţin să-mi felicit colegii pentru jocul prestat. Suporterii, la rîndul lor, au fost la înălţime. Sper să fie în număr cît mai mare şi la partidele următoare şi să ne ajute să ne îndeplinim obiectivele.

“Patronul ne-a mulţumit şi felicitat!”

Gigi Becali v-a transmis vreun mesaj?

– Nu a venit să discute personal cu noi, dar ne-a trimis un mesaj de felicitare prin manager. Ne-a spus că este foarte fericit şi ne-a mulţumit pentru jocul prestat.

Cum comentezi forma pe care o traversează Stanciu?

– A demonstrat, încă o dată, că este un fotbalist foarte bun. Fără el nu am fi putut trece de Sparta Praga. Ne-a ajutat enorm şi îmi doresc să aibă aceleaşi evoluţii şi în partidele următoare. Sîntem o echipă în adevăratul sens al cuvîntului şi vom face tot ce este posibil să cîştigăm fiecare meci în parte.

“Vreau să jucăm cu Manchester City!”

Ai fost aproape sa inscrii golul serii.

– M-am uitat cu coada ochiului şi am văzut că portarul este ieşit. Am zis să încerc un şut. Păcat că nu a intrat în poartă! Oricum, execuţia nu este o noutate pentru mine.

Adică?

– Păi astfel de execuţii le exersez tot timpul la antrenamente. Bine, cu poarta goală, nu-ti imagina că ţin portarul între buturi!

Ce echipă ai prefera în play-off-ul Ligii Campionilor?

– Eu, întotdeauna, mi-am dorit să joc cu cei mai buni. Să demonstrez că am valoare, că nu sînt cu nimic mai prejos faţă de ei. Eu am curaj să mă lupt cu oricine. Aşa că îmi doresc să picăm cu Manchester City. Da, cu ei vreau să mă lupt pentru calificare. Ar fi o partidă fantastică, în care ne putem da seama de valoarea noastră reală.

 Crezi că aveţi şanse să treceţi de City?

– Avem experienţa necesară să ne mobilizăm la astfel de partide. Avem jucători capabili să se lupte de la egal la egal cu orice adversar. Astfel trebuie să gîndim. Am avea şanse, bineînţeles. Mai ales că este posibil ca ei să ne ia de sus, lucru care ne-ar avantaja, aşa că ar fi mai bine că picăm cu Manchester City.

“Dacă vom juca precum în partida cu Sparta, nu ne stă nimeni în cale”

Lupta pentru titlu cum o vezi?

– E prea devreme să mă pronunţ în acest moment, au trecut puţine etape. Ce pot să spun este faptul că noi ne gîndim la fiecare meci ca şi cum ar fi ultimul. Ne vom da viaţa pe teren la fiecare partidă şi vom face tot posibilul să obţinem victoria. Vrem să cîştigăm tot pe plan intern.

Se poate lupta cineva cu Steaua?

– Eu nu mă uit la alte echipe, mă interesează doar ce este în curtea mea. Însă dacă vom evolua ca în partida retur cu Sparta Praga, nu ne poate sta nimeni în cale. Aceasta este părerea mea.

“Echipa naţională nu se refuză!”

Care mai este situaţia ta contractuală?

– Îmi expira contractul în luna august, însă tocmai l-am prelungit pe încă un sezon. Aşa că voi mai juca la Steaua cel puţin pînă în 2017. După care vom vedea ce va fi. Cert este că voi rămîne aici.

– Daum a fost în tribună. Speri la o nouă convocare la lot?

– Eu încerc să-mi fac treaba cît mai bine la echipa de club, să am evoluţii constante şi să nu greşesc. Dau totul la antrenamente şi cînd intru pe teren. Dacă domnul Daum va considera că merit să fiu convocat, atunci voi răspunde cu mare plăcere. Echipa naţională nu se refuză.

33 de partide a jucat Tamaş pentru Steaua

600.000 de euro este cota lui Tamaş conform transfermarkt.de

Ştirea MOMENTULUI

Scandal după Hajduk – FCSB! Acuze la adresa unui jucător: “Şi-a urmărit interesele meschine”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×