Fotbal intern

Fanii cer retrogradarea Stelei! “Luăm noi brandul şi facem echipă”

STEAUA. Jean Pavel a fost timp de zece ani liderul suporterilor, din 1991 pînă în 2001, cînd a fost forţat de Gigi Becali să renunţe. Contactat de FANATIK.RO, unul dintre cei mai cunoscuţi...
11.03.2016 | 00:01

STEAUA. Jean Pavel a fost timp de zece ani liderul suporterilor, din 1991 pînă în 2001, cînd a fost forţat de Gigi Becali să renunţe. Contactat de FANATIK.RO, unul dintre cei mai cunoscuţi fani ai grupării roş-albastre se dezice de galeria care a participat la partida cu Dinamo şi promite că suporterii vor avea din nou echipă.

STEAUA. Jean Pavel a mai precizat că va solicita Federaţiei Române de Fotbal să retrogradeze clubul lui Gigi Becali după ce proiectul pe care l-a demarat va fi pus la punct.

ADVERTISEMENT

– Salut! Cum comentezi revenirea Peluzei Nord la meciuri?

Stai puţin! Care peluză? Acolo s-au dus salariaţii! S-au purtat negocieri, după care s-a luat “caşcavalul”. Păi despre ce vorbim aici? S-au dus 400 de persoane la meciul cu Dinamo. Mulţi dintre ei erau dornici să mai vadă un meci. Dar nu vor mai merge la partidele următoare.

“În sfîrşit, FCSB are acum galerie!”

– De ce spui asta?

Păi cei care au fost cu Dinamo s-au făcut de rîs. Cei care vor continua să meargă la partide vor susţine pe FCSB, nu pe Steaua. Vor fi galeria FCSB-ului. În sfîrşit, FCSB are acum galerie. Doar salariaţi! Păi brigăzile cu greutate din Peluza Nord nu au fost şi nu vor merge la partide.

ADVERTISEMENT

– Ai cui sînt oamenii care susţin pe FCSB aşa cum spui? Ai lui Dorin Taban?

Bravo! Vezi că ai ghicit? Dar am un mesaj pentru fanii adevăraţi ai Stelei. Nu ai FCSB-ului.

Care este?

– Pînă la finalul campionatului, vom avea o societate. Care se va înscrie la licitaţie pentru a cumpăra marca “Steaua” de la CSA. Luăm brand-ul şi adevăraţii fani ai Stelei vor avea echipă.

“Vom solicita Federaţiei retrogradarea FCSB-ului!”

Apoi ce urmează?

– Ne vom cere dreptul de a juca în Liga 1. Vom solicita Federaţiei să retrogradeze pe FCSB şi să ne recunoască dreptul de a juca în prima ligă. FCSB să se ducă în liga a patra, a cincea, nu ne interesează.

ADVERTISEMENT

În ce stadiu se află proiectul?

– Merge înainte, nu l-am abandonat. Avem deja 5.300 de adeziuni. Cînd ajungem la 10.000, înfiinţăm şi societatea. Oricine poate să vină lîngă noi. Suma minimă este de 10 euro, iar cea maximă de 100.000 de euro. Nimeni nu va fi acţionar majoritar.

Da, dar aveţi bani?

– Avem oameni dispuşi să cumpere acţiuni chiar şi de mai mult de 100.000 de euro. Dar, repet, nu vom permite acest lucru pentru că nimeni nu trebuie să fie majoritar. Foarte multă lume ne susţine. Steaua va avea din nou echipă.

ADVERTISEMENT

400 de suporteri a avut Steaua la ultimul derby cu Dinamo, disputat în “Ştefan cel Mare”