Sport

STEAUA. Rădoi, noul ANTRENOR?! “E cea mai bună variantă”

STEAUA. Fostul fotbalist al roş-albaştrilor, Dorin Goian, a mărturisit pentru FANATIK.RO că aducerea de la vară a lui Mirel Rădoi antrenor în Ghencea este cea mai bună soluţie pentru Gigi...
18.05.2015 | 15:23
STEAUA Radoi noul ANTRENOR E cea mai buna varianta

STEAUA. Fostul fotbalist al roş-albaştrilor, Dorin Goian, a mărturisit pentru FANATIK.RO că aducerea de la vară a lui Mirel Rădoi antrenor în Ghencea este cea mai bună soluţie pentru Gigi Becali. Totodată, “Goe” a anunţat că, dacă o să fie convocat la naţională pentru partida cu Irlanda de Nord, o să răspundă afirmativ.

Dorin, cum merge treaba la Asteras Tripolis?

– Consider că am avut un an bun. O să vedem cît de sus putem să terminăm în campionat. Eu m-am acomodat foarte bine în Grecia, iar din acest motiv am şi acceptat să îmi prelungesc contractul încă un an, iar de la anul, cînd o să am 36 de ani, voi vedea dacă mai continui cariera de jucător. Deja am început în România şcoala de antrenori.

Cum ţi se pare campionatul Greciei?

– Este un campionat destul de tare. Suporterii sînt foarte pătimaşi aici în Grecia şi te împing de la spate meci de meci. Nu degeaba elenii sînt catalogaţi ca unii dintre cei mai fanatici fani din Europa. Am simţit pe propria piele cum este atmosfera în tribune în această ţară.

EXCLUSIV! GIGI BECALI S-A ÎNŢELES CU RĂDOI! VA FI NOUL ANTRENOR AL STELEI!!!

STEAUA. “Gigi poate face pace cu fanii dacă-l aduce pe el”

Ce părere ai de parcursul fostei tale echipe în Liga I?

– Am văzut că steliştii au pierdut avansul considerabil pe care îl aveau în pauza de iarnă faţă de ASA TG. Mureş, iar acum au ajuns în spatele adversarilor, cu un punct. Deşi pare greu de crezut, uite că s-a întîmplat şi lucrul ăsta. Nu ştiu cine este de vină, dar băieţii lui Gâlcă trebuie să tragă tare în ultimele două etape. Sper din tot sufletul să reuşească să cîştige titlul.

Din vară Gigi Becali îl va aduce pe Mirel Rădoi la Steaua, ce părere ai?

– Consider că aducerea lui Mirel Rădoi este cea mai bună soluţie. Mirel este un băiat extrem de ambiţios, un stelist adevărat, care în mod sigur o să aducă o altă atmosferă în vestiarul Stelei. Plus că o să atragă fanii din nou lîngă echipă, iar Gigi Becali o să se împace cu aceştia. Contează foarte mult să ai suporterii aproape de tine meci de meci, fie că joc în deplasare sau acasă.

COSMIN OLĂROIU VINE LA STEAUA ŞI ÎL VA AJUTA PE MIREL RĂDOI?

“Trebuie să existe înţelegere de ambele părţi”

Apropo de scandalul dintre Gigi Becali şi armată, cine crezi că are dreptate?

– Eu nu mai sînt implicat în miezul problemei, dar totuşi consider că trebuie să existe înţelegere de ambele părţi. Este clar că Gigi nu vrea să fie mai larg la pungă, iar în condiţiile astea cei de la armată trebuie să găsească o altă soluţie de colaborare mai bună cu el. Pînă la urmă, suporterii sînt cei care suferă cel mai mult. Totuşi, eu sper ca pînă la vară taberele vor ajunge la un acord, iar Steaua o să rămînă în Ghencea.

De la vară, Steaua va părăsi Ghencea, cum ţi se pare decizia?

– Ţi-am mai spus, stai să se ajungem în vară, O să vezi că, pînă la urmă, cele două tabere o să ajungă la un numitor comun. Sînt sigur că nu le convine un război la nesfîrşit.

“Tamaş este unul dintre cei mai buni fundaşi din România”

Ai jucat multe meciuri la echipa naţională alături de Gabi Tamaş, de ce crezi că nu s-a împus la Steaua?

– Îl cunosc bine pe Gabi Tmaş şi crede-mă că ştiu ce spun atunci cînd afirm că el este unul dintre cei mai buni fundaşi din fotbalul românesc. Însă nu uitaţi că el a venit după o perioadă lungă de inactivitate, din cauza accidentării pe care a suferit-o anul trecut. Eu spun că trebuie să avem răbdare cu Gabi, dar acum rămîne de văzut şi dacă el mai are răbdare să stea pe banca de rezerve. Nu uita că are peste 30 de ani şi sînt convins că nu-i convine postura respectivă.

Este Tamaş un jucător problematic?

– Pe mine nu mă interesează viaţa personală a colegilor mei, însă te asigur că Gabi este un fundaş foarte bun. Este puternic şi are un şut năprasnic de la distanţă. În plus, el poate să joace şi fundaş freapta, şi fundaş central.

GIGI BECALI A BĂTUT PALMA: PLEACĂ TAMAŞ DE LA STEAUA!

“Dacă voi fi convocat, voi răspunde prezent cu mare plăcere”

Apropo de echipa naţională, te vedem în lot pentru meciul cu Irlanda de Nord?

– Eu nu m-am retras de la echipa naţională, dar în ultimul timp nu am mai fost căutat de nimeni de la FRF. Însă chiar şi aşa, dacă domnul Iordănescu va apela la mine, atunci eu voi răspunde cu mare plăcere. Îmi face mare cinste ca, la aproape 35 de ani, să îmi ajut echipa naţională. Însă totul depinde de cum gîndeşte selecţionerul meciul respectiv. Dacă el consideră că este nevoie şi de mine, atunci este ok şi m-aş bucura dacă voi fi convocat. Dacă nu, atunci asta este situaţia şi voi respecta decizia antrenorilor.

Ne calificăm la Campionatul European din Franţa?

– Nu avem voie să ratăm această calificare. Băieţii şi antrenorii de la lot au făcut o treabă excelentă pînă acum în grupa noastră. Sînt sigur că vom face un rezultat bun cu Irlanda de Nord, iar atunci nu are cum să ne mai scape primul loc.

55 de  meciuri a jucat Goian pentru echipa naţională reuşind să marcheze cinci goluri

140 de meciuri a jucat Goian pentru Steaua, reuşind să marcheze 15 goluri

 

 

Tags: