Fotbal intern

STEAUA. FABULOS! 100.000 € pe lună pentru Dodel Tănase

* Piţurcă insistă pentru Cristi Tănase şi a trimis Stelei o ofertă oficială care, din nefericire pentru mijlocaş, nu este pe placul lui Becali...
25.11.2014 | 00:03
STEAUA FABULOS 100000 E pe luna pentru Dodel Tanase
ADVERTISEMENT

* Piţurcă insistă pentru Cristi Tănase şi a trimis Stelei o ofertă oficială care, din nefericire pentru mijlocaş, nu este pe placul lui Becali

STEAUA. Victor Piţurcă a părăsit echipa naţională a României după „dubla” cu Ungaria şi Finlanda şi a ales petrodolarii din Arabia Saudită, unde a parafat un contract pe două sezoane cu Al Ittihad.

ADVERTISEMENT

STEAUA. Fostul selecţioner al tricolorilor va încasa 1,8 milioane de euro pe an şi a primit mînă liberă din partea conducerii la transferuri. În acest sens, Victor Piţurcă este hotărît să-l aducă în Orient pe Cristi Tănase, care visează la o mutare în străinătate. Mijlocaşul Stelei traversează o formă foarte bună şi este titular de drept atît la echipa de club, cît şi la echipa naţională. Performanţele lui „Dodel” au ajuns şi la urechile şeicilor de la Al Ittihad, care par decişi să-l legitimeze pe internaţionalul român în această iarnă.

STEAUA. Gigi vrea minimum 4 milioane de euro

STEAUA. Gruparea din Arabia Saudită insistă pentru Tănase, fotbalist care a cîştigat toate trofeele pe plan intern cu Steaua şi are nevoie de o nouă provocare. Conform surselor FANATIK, Al Ittihad a înaintat Stelei o ofertă de 2,5 milioane de euro în schimbul lui „Dodel”, dar suma nu este pe placul lui Gigi Becali. Latifundiarul vrea minimum patru milioane de euro, dorind să-şi recupereze banii investiţi pînă acum în căpitanul roş-albaştrilor. În 2009, Steaua a plătit lui FC Argeş 1,8 milioane de euro, acesta fiind şi motivul pentru care patronul din Ghencea ţine la preţ.

ADVERTISEMENT

STEAUA. Super-salariu la Al Ittihad

STEAUA. Tănase îşi doreşte enorm să prindă un transfer în străinătate, fiind conştient că forma bună pe care o traversează în prezent l-ar ajuta să obţină şi o remuneraţie pe măsură. FANATIK a aflat că arabii i-au pregătit un salariu de 100.000 de euro pe lună, de cinci ori mai mult faţă de cel pe care îl încasează în Ghencea. Contractul ar urma să fie semnat pe minimum trei sezoane, perioadă în care „Dodel” şi-ar rotunji conturile cu 3,6 milioane de euro. Numai din salariu! Nu punem la socoteală primele pe care şeicii de la Al Ittihad le-ar pune la bătaie în cazul în care gruparea ar face performanţă în Cupa Campionilor Asiei.

STEAUA. Fraţii pun presiune pe Gigi: „Lasă-l să plece!”

STEAUA. Cele 2,5 milioane de euro pe care arabii le-au pus pe masă nu sînt pe placul lui Gigi Becali. Tănase este copilul de suflet al patronului Stelei şi, de-a lungul timpului, a refuzat mai multe oferte care au venit pentru mijlocaş. „Dodel” este însă conştient că mutarea la Al Ittihad poate fi ultimul tren al carierei, motiv pentru care i-a transmis lui Gigi că îşi doreşte să plece, în principal datorită salariului pe care ar urma să-l încaseze în Arabia Saudită. Din păcate pentru Tănase, Becali nici nu a vrut să audă. „Lasă banii, nu te mai gîndi la ei! În cazul în care nu te vei transfera pînă la vară voi avea grijă de tine. Îţi voi mări salariul!”, i-a transmis patronul din Ghencea.

ADVERTISEMENT

giovani_becali_28192700

 

STEAUA. Giovani Becali a intrat la rîndul său pe fir şi, alături de Victor Piţurcă, insistă pe lîngă finanţatorul roş-albaştrilor să-l lase pe Tănase la Al Ittihad. „Gigi, lasă-l să plece! Gîndeşte-te şi la el, s-ar realiza financiar acolo. Plus că are şi o vîrstă, nu se ştie dacă vei mai încasa aceşti bani în schimbul lui peste un an”, i-a transmis Giovani vărului său. „Nici nu vreau să aud! Pleacă de la Steaua doar pe patru milioane de euro!”, a fost replica lui Gigi.

STEAUA. Răspunsul în două săptămîni

STEAUA. Şeicii din Arabia Saudită nu vor să plătească nici un euro în plus peste oferta de 2,5 milioane de euro. Piţurcă face tot posibilul să-l convingă pe Becali să accepte această sumă, mai ales că oficialii lui Al Ittihad i-au transmis tehnicianului că gruparea din Ghencea trebuie să ofere un răspuns clar pînă la începutul lunii decembrie. Dacă Gigi nu va accepta oferta, arabii se vor reorienta către transferul unui alt mijlocaş. Practic, următoarele zile sînt decisive pentru cariera lui Tănase. Căpitanul Stelei are nevoie de o nouă provocare, lucru pe care i l-a transmis şi lui Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

STEAUA. Olympiakos, Kuban, Palermo, FC Koln…

STEAUA. Tănase a fost foarte ghinionist în ultimii ani. Mijlocaşul Stelei a fost dorit de numeroase formaţii din străinătate, dar Gigi Becali a ţinut la preţ. Olympiakos Pireu, Kuban Krasnodar, Palermo, Trabzonspor şi FC Koln au fost doar cîteva din formaţiile care s-au interesat de serviciile căpitanului din Ghencea. Tranzacţiile au picat de fiecare dată, Gigi avînd pretenţii, la un moment dat, ca grupările care îl doresc pe „Dodel” să achite chiar şi zece milioane de euro! În tot acest timp, Tănase şi-a văzut de treabă şi datorită evoluţiilor în tricoul roş-albastru a ajuns căpitanul echipei.

STEAUA. Lovitură pentru FC Argeş

STEAUA. Gigi a solicitat în schimbul lui „Dodel” sume imense şi din cauza felului în care s-a făcut contractul de transfer al mijlocaşului la Steaua. Conform înţelegerii, clubul din Ghencea ar fi trebuit să împartă în mod egal banii proveniţi dintr-un eventual transfer al lui Tănase cu FC Argeş. Respectiva clauză a expirat însă în acest an. „Înţelegerea clubului FC Argeş cu Steaua pentru 50 la sută dintr-un eventual transfer al lui Tănase în perioada contractului de cinci ani cu echipa lui Gigi Becali a expirat pe data de 6 august. De acum, acest fotbalist joacă în Ghencea în baza unui alt contract, iar noi nu vom mai încasa nici un ban. Gigi Becali ne-a păcălit, deoarece lui nu îi convenea să ne mai dea nouă 50 la sută dintr-un viitor transfer, după ce în 2009 i-a dat lui Penescu 1.800.000 de euro pentru doar 50 la sută,. Dacă Tănase pleca pînă pe data de 6 august, atunci ne alegeam şi noi cu alţi bani de pe urma sa”, a spus Nicolae Enoiu, administratorul judiciar al lui FC Argeş.

nicolae-enoiu-administrator-judiciar-fc-arges

STEAUA. „Nea Gigi, ai zis că mă laşi să plec! Acum vrei 4 milioane?”

STEAUA. Patronul Stelei i-a transmis mijlocaşului că va fi lăsat să plece la prima ofertă concretă. Echipe interesate de Tănase au fost, însă Becali a căutat să obţină cît mai mulţi bani în schimbul său. Spre disperarea lui „Dodel”! „Eu l-am înţeles mereu pe nea Gigi. Am semnat prelungirea contractului, după ce am stat cinci ani la Steaua, am acceptat tot ce a dorit el de la mine în ultimii ani, iar acum ce face? La începutul verii mi-a spus că eu voi fi primul jucător care voi pleca de la echipă dacă oferă cineva 4 milioane de euro. Nu este normal ce se întîmplă. Cînd o să mai prind un transfer în străinătate?”, s-a plîns căpitanul clubului din Ghencea.

3 milioane de euro este cota lui Tănase conform site-ului transfermarkt.de

200 de partide a jucat Tănase pentru Steaua. A reuşit 25 de goluri şi 45 de assist-uri

„Steaua este imbatabilă cu Tănase pe teren! Nimeni nu ne poate învinge. Este cel mai bun mijlocaş din România” (Gigi Becali)

ADVERTISEMENT