Sport

Steaua forțează promovarea încă din acest sezon! UEFA a făcut anunțul care le dă speranțe fanilor

„AS47”, una dintre paginile de Facebook a suporterilor CSA Steaua, a obținut o poziție oficială din partea UEFA în legătură cu acceptarea cluburilor finanțate de Stat.
03.01.2022 | 22:34
Steaua forteaza promovarea inca din acest sezon UEFA a facut anuntul care le da sperante fanilor
„AS47”, una dintre paginile de Facebook a suporterilor CSA Steaua, a obținut o poziție oficială din partea UEFA în legătură cu acceptarea cluburilor finanțate de Stat
ADVERTISEMENT

În prezent, CSA Steaua nu are drept de promovare în Liga 1, deoarece regulamentul FRF nu permite unui club departamental să evolueze în primul eșalon. Fanii speră că totul s-ar putea schimba, după ce UEFA a precizat că nu interzice în competițiile sale cluburile finanțate din bani publici.

Steaua forțează promovarea încă din acest sezon

Potrivit celor de la „AS47”, UEFA susține, într-o poziție oficială, că nu există nicio regulă care să interzică licențierea cluburilor deținute de Stat. Totodată, UEFA ar fi transmis și faptul că regulile interne de licențiere, din fiecare țară, sunt stabilite de asociațiile naționale.

ADVERTISEMENT

„AS47 a obținut, în exclusivitate, o poziție oficială din partea UEFA în legătură cu destinul și viitorul Secției de Fotbal a CSA Steaua București.
Răspunsul UEFA este unul cât se poate de limpede și nu lasă loc de interpretări:
NICIO REGULĂ UEFA NU INTERZICE CLUBURILE DEȚINUTE DE STAT
«There is NOTHING in the UEFA club licensing regulations forbidding state ownership.»

Astfel, UEFA demontează oficial cea mai mare manipulare din istoria fotbalului românesc. Ne referim aici la celebra manipulare din anii 1998-2003 potrivit căreia «UEFA interzice cluburile departamentale, deținute sau finanțate de Stat».

ADVERTISEMENT

A fost pretextul folosit de MAFIA din fotbalul românesc pentru cel mai mare jaf și furt de identitate din istoria sportului. O propagandă ieftină, un FAKE-NEWS mizerabil, o manipulare colosală de care au profitat la acea vreme infractori de cea mai joasă speță care au reușit să producă zeci/sute de milioane de euro prin clonarea celui mai mare brand din sportul românesc: STEAUA BUCUREȘTI.

Totul cu ajutorul presei/jurnaliștilor care și-au abandonat meseria, și-au călcat în picioare principiile, au slujit Mafia din fotbal și au ridicat la rang de adevăr absolut un fake-news ordinar care s-a perpetuat, din păcate, până în ziua de azi.

ADVERTISEMENT

Manipularea abjectă a acelor vremuri de tristă amintire a apus. UEFA o spune oficial în răspunsul obținut de AS47:
«There is NOTHING in the UEFA club licensing regulations forbidding state ownership.»
NICIO REGULĂ UEFA NU INTERZICE CLUBURILE DEȚINUTE DE STAT

Poziția UEFA în legătură cu cluburile deținute de Stat închide DEFINITIV discuția despre “schimbarea formei de organizare” a Secției de Fotbal a CSA Steaua București – o altă manipulare media bazată pe fake-news-ul potrivit căruia UEFA ar interzice cluburile deținute de stat.

ADVERTISEMENT

De ce ar mai fi nevoie de schimbarea formei de organizare și desprinderea Secției de Fotbal de clubul-mamă dacă UEFA nu interzice/nu are nimic împotriva cluburilor europene deținute/finanțate de Stat? Justiția din România a explicat clar că o Asociație Non-Profit sau o Societate Comercială pe acțiuni care să preia Secția de Fotbal ar însemna o entitate juridică nouă și, implicit, un nou palmares. Acest proces ar duce, inevitabil, la diluarea identității echipei de fotbal, în condițiile în care Justiția a stabilit definitiv că CSA Steaua București nu a cedat niciodată, nimănui, marca, numele sau palmaresul Secției de Fotbal.

UEFA ne-a oferit o poziție oficială și în ceea ce privește regulile interne de licențiere a cluburilor de fotbal:
«In regards to domestic club licensing regulations, these are a matter for the relevant National Associations.»
În legătură cu regulile interne de licențiere, acestea sunt de competența asociațiilor naționale relevante.
În România, Legea Sportului prevede că:

Articolul 31
Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociații fără scop patrimonial sau societăți comerciale sportive pe acțiuni, care au obținut licența din partea federației sportive naționale.

Articolul 42
(1) Ligile profesioniste sunt structuri sportive constituite prin asocierea cluburilor sportive profesioniste pe ramuri de sport.
(2) Ligile profesioniste, ca structuri sportive subordonate federațiilor sportive naționale, își desfășoară activitatea în baza statutelor și regulamentelor proprii.
Avem, așadar, o Lege a Sportului care contravine normelor UEFA în legătură cu cluburile de drept public. O Lege care discriminează cluburile de drept public.
UEFA susține oficial că nu există nicio regulă care să interzică această formă de organizare – club de drept public.
UEFA permite cluburilor de drept public deținute/finanțate de Stat să participe în toate competițiile europene (Uefa Champions League, Europa League, Conference League).

UEFA nu interzice unui club de fotbal să fie deținut sau finanțate de stat.

În schimb, un club de drept public deținut/finanțate de Stat nu are acces în Liga 1 din România (LPF) din cauza unor articole din Legea Sportului care impun o interdicție/o restricție suplimentară – una care NU EXISTĂ însă la nivelul UEFA.

Suntem în situația absurdă în care legislația sportivă națională interzice ceea ce în competițiile UEFA este 100% permis.
«There is NOTHING in the UEFA club licensing regulations forbidding state ownership.»

O situație tragi-comică în care, prin absurd, un club de drept public precum CSA Steaua București ar putea participa în Europa League dacă ar câștiga Cupa României, dar, cu toate acestea, ar avea interzis în Liga 1”, se arată în postarea „AS47”.

ADVERTISEMENT
Tags:
Întrebat „cât de mult e Ianis Hagi în urmă față de colegii lui?”,...
Întrebat „cât de mult e Ianis Hagi în urmă față de colegii lui?”, antrenorul lui Rangers nu s-a putut abține!
Halep, ce nu ni s-a spus până acum: adevărul trist care a ieșit...
Halep, ce nu ni s-a spus până acum: adevărul trist care a ieșit la iveală după revenirea Simonei pe teren
EXCLUSIV Palida fericire după nenorocirea de la Ferma Dacilor. Geamănul lui Luca Ene...
EXCLUSIV Palida fericire după nenorocirea de la Ferma Dacilor. Geamănul lui Luca Ene și-a ținut promisiunea față de fratele și tatăl său dispăruți în teribilul incendiu: "E jucător de bază la Steaua!"
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
O furtună solară pune în pericol Pământul. Efecte dramatice sunt așteptate
O furtună solară pune în pericol Pământul. Efecte dramatice sunt așteptate
Am început să plâng, îmi era frică!! Daiana de la Insula Iubirii, acuzații...
Am început să plâng, îmi era frică!! Daiana de la Insula Iubirii, acuzații dure la adresa lui Radu Vâlcan. Ce îi făcea la filmările din Thailanda
BANI MAI MULȚI pentru familii. Cine se încadrează
BANI MAI MULȚI pentru familii. Cine se încadrează
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani...
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani a fost abandonată de cei cărora le-a dat viață. Nici măcar atunci când s-a îmbolnăvit nu a fost vizitată. Drama prin care a trecut
„A fost o sclavă, vândută și căsătorită forțat”. Răpită de 10 ani, tânăra...
„A fost o sclavă, vândută și căsătorită forțat”. Răpită de 10 ani, tânăra Fawzia a fost eliberată de israelieni
Vremea 7 octombrie - 4 noiembrie 2024. Ploi de la mijlocul săptămânii viitoare,...
Vremea 7 octombrie - 4 noiembrie 2024. Ploi de la mijlocul săptămânii viitoare, apoi temperaturi în creștere
Motivul pentru care David Popovici continuă să refuze planul uriaş al lui Ion...
Motivul pentru care David Popovici continuă să refuze planul uriaş al lui Ion Ţiriac: Am o misiune mult mai importantă!
Cele mai bune depozite bancare în octombrie 2024. Care este banca la care...
Cele mai bune depozite bancare în octombrie 2024. Care este banca la care câștigi cei mai mulți bani la depozitele în lei