Carousel hot news

STEAUA. Gâlcă: “Eu cui îi încălzesc locul?” Reghe?! Ce i-a zis BECALI

STEAUA. Costel Gâlcă nu mai este atît de sigur că o să mai continue la Steaua şi din vara acestui an. FANATIK.RO a aflat că antrenorul roş-albaştrilor se teme că la sfîrşitul acestui...
02.02.2015 | 00:07
STEAUA. Gâlcă:
ADVERTISEMENT

STEAUA. Costel Gâlcă nu mai este atît de sigur că o să mai continue la Steaua şi din vara acestui an. FANATIK.RO a aflat că antrenorul roş-albaştrilor se teme că la sfîrşitul acestui campionat Laurenţiu Reghecampf ar puteav să-i ia locul în Ghencea, mai ales că fostul antrenor al campionilor nu o duce prea bine la Al Hilal.

STEAUA. FANATIK a dezvăluit în ediţia tipărită de săptămîna trecută faptul că antrenorul stelist este extrem de dezamăgit că pînă la această oră nimeni din conducerea clubului nu i-a transmis oficial sau neoficial că Gigi Becali intenţionează să mai continue colaborarea cu el şi din vara acestui an. Aflat în ultimele şase luni de contract cu echipa din Ghencea, tehnicianul în vîrstă de 43 de ani ia în calcul, tot mai serios, şi situaţia că aventura sa la Steaua se va încheia după doar un singur sezon. Chiar dacă va lua titlul! Evenimentele petrecute în ultima perioadă dau de înţeles că temerile sale chiar sînt îndreptăţite.

ADVERTISEMENT

Nu a fost consultat la nici un transfer

STEAUA. Costel Gâlcă a început să se teamă şi mai tare pentru viitorul său în Ghencea după ce a observat că la Steaua au fost aduşi jucători de care doar a fost informat că vor ajunge la echipă. Iar unele transferuri le-a aflat direct de pe site-urile sportive! Mai mult, fostul internaţional a primit în ultima vreme destule semnale că locul său pe banca tehnică ar putea fi luat de către Laurenţiu Reghecampf. Motivul? Gâlcă li s-a plîns apropiaţilor că ultimii doi jucători care au fost transferaţi la echipă, Ţucudean şi Guilherme, sînt fotbaliştii pe care fostul antrenor al Stelei i-a vrut în Ghencea în mandatul său.

Tamaş i-a cerut părerea lui Reghe

STEAUA. În cazul lui Tamaş lucrurile sînt şi mai clare. Internaţionalul român a discutat direct cu Reghe posibilitatea de a semna cu gruparea din Ghencea, după ce i-a cerut şi sfatul acestuia. Totodată actualul antrenor al Stelei ştie sigur că Gigi Becali i-a transmis lui Reghecampf că în cazul în care aventura sa în ţările arabe se va încheia mai devreme decît îşi doreşte, uşa pentru el la Steaua va rămîne la orice oră deschisă…

ADVERTISEMENT

Telefonul din noiembrie

STEAUA. FANATIK.RO a aflat că Gigi Becali a avut o discuţie cu privire la o revenire a lui Reghe la Steaua la începutul lunii noiembrie, atunci cînd Al Hilal a pierdut finala Ligii Campionilor Asiei împotriva australienilor de la Western Sydney Wanderers. Becali i-a transmis atunci lui Reghe că îi pare rău că nu a cîştigat marele trofeu şi că îl aşteaptă din nou în Ghencea. De discuţiile respective a aflat şi Costel Gâlcă.

Iată mai jos şi dezvăluirile pe care FANATIK le-a făcut în numărul de vineri, 30 ianuarie, cu privire la situaţia lui Gâlcă la Steaua

STEAUA. Tehnicianul este dezamăgit că nimeni din conducerea clubului nu i-a propus prelungirea contractului scadent în vară şi se teme că altcineva ar urma să conducă Steaua din sezonul următor.

STEAUA. Constantin Gîlcă a fost numit antrenor al Stelei la începutul sezonului, imediat după ce Laurenţiu Reghecampf a semnat cu Al Hilal. El a parafat cu roş-albaştrii un contract valabil pentru un sezon, cu opţiune de prelungire pe încă unul din partea clubului. Dar, în cele şase luni petrecute în Ghencea, Gîlcă a ratat cele mai importante două obiective trasate de Gigi Becali: grupele Ligii Campionilor şi primăvara europeană. O „gaură” de cel puţin 20 de milioane de euro în bugetul clubului, pe care latifundiarul i-o reproşează, în primul rînd, tehnicianului. Dată fiind situaţia, şansele ca Gîlcă să continue şi sezonul viitor pe banca Stelei sînt discutabile. Chiar dacă gruparea din Ghencea va cuceri un nou titlu de campioană!

ADVERTISEMENT

„Eu cui îi încălzesc locul?”

STEAUA. FANATIK dezvăluie că Gîlcă se teme că ar putea fi schimbat la finalul sezonului. Fostul internaţional este neliniştit că nimeni din club nu l-a asigurat că va continua şi din vară la Steaua, iar tăcerea conducătorilor îi crează destule nopţi albe! La propriu! „În mod normal, dacă iau titlul, ar trebui activată opţiunea de prelungire din partea clubului pentru încă un an. Dar e posibil să nu se întîmple acest lucru, ceea ce nu mi se pare normal. Păi, eu ce fac? Pregătesc echipa pentru altcineva? Cui îi încălzesc locul? Cîştig titlul şi vine altul să conducă echipa în preliminariile Ligii Campionilor?”, s-a confesat Gîlcă apropiaţilor. Tehnicianul campioanei mai este nemulţumit şi de un alt aspect. „Prin club, se vorbeşte despre prelungirea contractelor jucătorilor care în vară devin liberi. Există interes pentru fotbalişti, dar nu şi pentru mine! Nu e corect!”, a reacţionat Gîlcă.

Relaţie rece cu Gigi

STEAUA. Conform surselor FANATIK, Gigi Becali este nemulţumit de modul în care s-a descurcat Constantin Gîlcă pe banca Stelei. „Titlul îl cîştigăm şi dacă stă Mache pe bancă! Să nu aibă impresia că merită să rămînă la Steaua dacă ia campionatul. Gîlcă trebuia să-mi demonstreze că are valoare în cupele europene, nu în ţară”, a fost reacţia patronului din Ghencea. Răceala dintre Becali şi Gîlcă este evidentă. Iar tehnicianul nu face nimic pentru a remedia problema. Discută prin intermediari cu finanţatorul şi l-a vizitat pe acesta o singură dată la închisoare, în vara trecută. Becali ar renunţa şi acum la Gîlcă. Dar antrenorul are o clauză în contract conform căreia nu poate fi concediat dacă Steaua se află pe locul unu în Liga 1. Decît în cazul unor compensaţii financiare. Pe care Gigi nu doreşte să le suporte.

A rămas cu Roşu în Spania

STEAUA. Gîlcă a simţit că viitorul său pe banca Stelei este incert. Motiv pentru care după primul cantonament al iernii, cel de la Oliva Nova, şi-a luat cîteva clipe de vacanţă. Nu a revenit alături de lot la Bucureşti şi a preferat, alături de secundul Roşu, să rămînă în Spania. Zvonurile conform cărora din sezonul viitor alt tehnician i-ar putea lua locul l-au dărîmat pe Gîlcă. Care este decis să aibă, cît de curînd, o discuţie lămuritoare cu Argăseală. „Vrea să i se spună clar dacă va mai continua sau nu la Steaua şi din sezonul viitor. Nu doreşte să pregătească echipa pentru alt antrenor. Ar considera o nedreptate ca Gigi să aducă alt antrenor în condiţiile în care el ar cîştiga titlul. În orice caz, el trebuie să fie conştient că a ratat cele mai importante obiective ale echipei. Iar Gigi va ţine cont de asta”, au povestit sursele FANATIK.

ADVERTISEMENT

Staff-ul „muţilor”

STEAUA. Gîlcă şi staff-ul său nu au viaţă uşoară nici cu jucătorii. Singurul cît de cît respectat în vestiar este Nicolae Dică, graţie susţinerii de care se bucură din partea lui Mihai Stoica. În schimb, Roşu a ajuns subiect de glume, iar Chipciu şi compania se distrează pe seama sa la fiecare antrenament. Aflat în vestiar, înaintea unei şedinţe de pregătire, antrenorul secund al roş-albaştrilor se plimba agitat în vestiar şi afişa o mină serioasă. Atît le-a trebuit jucătorilor. Conform surselor FANATIK, fotbaliştii au început să rîdă şi să-şi şoptească: „Linişte, gîndeşte Roşu!”. De altfel, Mihai Stoica s-a opus de la bun început venirii lui Roşu după ce a aflat că la Petrolul fostul internaţional era ţinta preferată a jucătorilor. Gîlcă a asistat neputincios la glumele făcute de fotbalişti pe seama sa şi a staff-ului său, însă a preferat să închidă, de fiecare dată, ochii. Motiv pentru care el şi colaboratorii săi s-au procopsit cu o poreclă din partea jucătorilor: „staff-ul muţilor”. Asta din cauză că nu ştiu să comunice şi preferă să tacă mîlc atunci cînd se confruntă cu o problemă serioasă.

5.000 de euro pe lună este salariul lui Gîlcă la Steaua

„Contractul meu e pînă la vară, dar nu am discutat cu patronul. Zilele libere pe care le-a avut le-a dedicat familiei” (Constantin Gîlcă)

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri