Fotbal intern

STEAUA. A LUAT FOC după ce i se cer 37 milioane euro în 30 de zile

STEAUA. Gigi Becali a reacţionat după ce juristul CSA, Florin Talpan, a solicitat clubului condus de latifundiarul din Pipera plata sumei de 37.000.000 de euro, echivalentul prejudiciului în...
30.07.2016 | 00:01
STEAUA A LUAT FOC dupa ce i se cer 37 milioane euro in 30 de zile
ADVERTISEMENT

STEAUA. Gigi Becali a reacţionat după ce juristul CSA, Florin Talpan, a solicitat clubului condus de latifundiarul din Pipera plata sumei de 37.000.000 de euro, echivalentul prejudiciului în perioada 20014-2014 (vezi detalii aici), după cum susţine Talpan.

STEAUA. Becali îl contrazice pe juristul CSA.

“Acum două zile am citit motivarea şi eu pot folosi numele Steaua. Ei spun să le dau 37 de milioane. Avem exemplu un club ca Rapid de care s-a ales praful pentru 4 milioane de euro, iar dacă vedem că Dinamo e în insolvenţă, Petrolul nu mai este, ce aveţi, mă, fraţilor cu mine?

ADVERTISEMENT

Vreţi să se aleagă praful de tot în fotbalul românesc şi să dispar şi eu? De ce sînt lăsaţi oamenii ăştia să facă aşa ceva? Am înregistrat cinci mărci. Să zicem că e aşa şi au dreptate, dar atunci e de plîns. Nu pot să le dau banii şi dispărem şi noi. Aşa rezolvăm problema? Acum văd că se pun pe notificări că au observat că sînt aproape să intru în Liga Campionilor. 

Instanţa nu a anulat brandul Steaua. Palmaresul nu poate fi anulat de nici o instanţă din lume, este istorie. Nu poate să zică cineva că Ştefan cel Mare a cîştigat luptele cu turcii, fiind polonez. Nu, a fost român! Istoria a făcut-o echipa de fotbal care a continuat istoria, adică noi. Am cîştigat procesul de la Registrul Comerţului, cu numele societăţii, dar probabil vor face apel. Acea marcă anulată de Curtea Supremă, care e aiurea, ei au înregistrat-o în 2013 sau 2014. Şi apoi au cerut anularea mărcii noastre. Ei nu pot cere despăgubiri pentru o marcă pe care ei nu o aveau. Ar putea să ceară din 2014, dacă o mai foloseam noi, dar nu am mai folosit-o. Numele de Steaua nu este al lor pentru că nu există nici o confuzie între Steaua Fotbal şi celelalte. Ei sînt societate publică, noi societate privată, ei iau bani de la buget. Au avut numele ăsta pînă acum? Dacă face numele ăsta atîţia bani, ei cîţi bani au cîştigat cu marca asta în doi ani? Dacă marca asta nu produce din punct de vedere economic nici un ban, atunci nici ea nu valorează nici un ban”, a tunat Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

“Nu pot renova Ghencea, decît după ce au acord cu mine!”

STEAUA. Nu numai pentru marcă este război între Becali şi CSA, ci şi pentru Stadionul Ghencea. Gigi şi-a mutat echipa, după ce a început litigiul cu Armata, iar acum stadionul trebuie renovat pentru Euro 2020. Patronul “roş-albaştrilor” susţine că CSA nu poate renova “Templul” pînă nu se va înţelege cu el, pentru a putea motiva lucrările de la stadion.

“Ghencea, din ce ştiu eu, ei nu o pot renova, decît dacă au un acord cu mine, adică cu Steaua. Asta am auzit din zvonuri, o să mă interesez. Atunci cînd bagi 50 de milioane sau 100 milioane, trebuie să ai o motivare, un program. Cine va juca aici? O să joace de fapt echipa României două meciuri”, a concluzionat Becali.

ADVERTISEMENT