Fotbal intern

Becali l-a luat la mişto: “Tu cine eşti, mă? Jucător la Steaua?”

STEAUA. De cînd a ieşit din închisoare, Gigi Becali a fost foarte aproape de echipă. Mai ales că finalul de sezon a fost un adevărat thriller. Cu final fericit pentru patronul Stelei, care a...
09.06.2015 | 00:04
Becali la luat la misto Tu cine esti ma Jucator la Steaua

STEAUA. De cînd a ieşit din închisoare, Gigi Becali a fost foarte aproape de echipă. Mai ales că finalul de sezon a fost un adevărat thriller. Cu final fericit pentru patronul Stelei, care a fost ridicat pe braţe de jucători după ce au reuşit să cîştige titlul la Iaşi. Euforic după acest succes, Gigi Becali a fost pus pe glume în autocar, în drum spre aeroport, de unde echipa urma să vină la Bucureşti.

Ironii pe seama lui Pham Huy

STEAUA. După ce s-a amuzat cu “veteranii” din lot, Gigi Becali a ajuns în dreptul lui Pham Huy şi a reacţi0nat mirat: “Tu cine eşti, mă?”. După cîteva secunde de uluială, puştiul de 18 ani a răspuns cu glas stins: “Eu sînt Pham”. Becali şi-a păstrat tonul serios, spre stupefacţia tuturor celor prezenţi în autocar: “Ham? Ce ham, mă?”. Fundaşul s-a înroşit imediat şi nu a mai avut nici o reacţie. S-a lăsat liniştea în autocar, nimeni nu mai scotea nici un cuvînt. Tot Gigi a fost cel care a rupt tăcere: “Am glumit, tată! Cum să nu îl ştiu eu pe Pham! Păi tu eşti viitorul Stelei, tată, stai liniştit”. O dată încheiat momentul tensionat, toţi steliştii au izbucnit în rîs.

Pham, “noul Mirel Rădoi”

STEAUA. Adus în vară de la Juventus Bucureşti, Pham Huy a fost repede etichetat ca “noul Mirel Rădoi. Internaţional U 17 la acea vreme, Pham este fiul unui vietnamez care s-a stabilit cu mulţi ani în urmă în România. Mama sa este româncă, iar tînărul fundaş a spus că visul său este să evolueze pentru “tricolori” la echipa mare. În acest sezon, fotbalistul a fost folosit în doar două meciuri, ambele în Cupa Ligii. A prins 77 de minute pe Giuleşti, în victoria cu Rapid, scor 2-1, din optimile de finală, şi în următoarea fază a jucat nouă minute la Iaşi, unde Steaua s-a impus cu 3-1.

Vechiul Gigi, maestrul poantelor

STEAUA. Gluma pe care Gigi Becali a făcut-o cu Pham Huy, a adus aminte de perioada în care patronul Stelei era mereu pus pe poante, înainte de a intra în închisoare. Poate cea mai cunoscută dintre ele a fost după ce Dinamo a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, după 1-3 cu Lazio, în 2007. “I-am dat telefon lui Cristi Borcea de pe număr ascuns şi i-am făcut la telefon ‘miau, miau, miauť şi a închis telefonul. Nu mai e ‘augh, augh, augh’ e ‘miau, miau, miau’, că e pisică. El acum nu ştie că eram eu”, a povestit la acea vreme Gigi Becali. Apoi, a intrat în direct la o altă emisiune, la care vorbea Cristi Borcea. A început să-i cînte “miau, miau” celui care avea să-i devină fin. Borcea i-a închis telefonul.

100.000 de euro este cota de piaţă a lui Pham Huy, conform transfermarkt.de