Fotbal intern

STEAUA. El este ŢINTA lui Gigi pentru un transfer: “Fotbalist UMIL şi CREDINCIOS!”

STEAUA. Alexandru Creţu este unul dintre cei mai curtaţi jucători ai grupării CSMS Iaşi. Fotbalistul de 22 de ani este polivalent, iar prestaţiile sale i-au atres atenţia lui Constantin...
21.11.2014 | 16:30
STEAUA El este TINTA lui Gigi pentru un transfer Fotbalist UMIL si CREDINCIOS
ADVERTISEMENT

STEAUA. Alexandru Creţu este unul dintre cei mai curtaţi jucători ai grupării CSMS Iaşi. Fotbalistul de 22 de ani este polivalent, iar prestaţiile sale i-au atres atenţia lui Constantin Gâlcă. Tehnicianul chiar a transmis conducerii să facă tot posibilul să-l transfere în pauza de iarnă, iar oficialii clubului din Copou au primit semnale că internaţionalul de tineret este monitorizat de campioana României (vezi detalii).

Creţu a debutat în Liga 1 ca fundaş central, apoi a trecut în banda dreaptă a apărării, după care a evoluat ca mijlocaş defensiv. Mai mult, Ionuţ Chirilă l-a folosit chiar şi atacant, însă Nicolo Napoli l-a readus în defensivă. FANATIK.RO a discutat cu mai mulţi apropiaţi ai fotbalistului şi a reuşit să-i creioneze portretul celui care din retur poate schimba aerul retrogradării cu cel de Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Copil de mingi pentru părintele său

STEAUA. Dragostea pentru fotbal a lui Alex este moştenire de familie. Tatăl său a fost jucător la Siretul Paşcani, iar în fiecare duminică era copil de mingi la partidele în care evolua capul familiei. La fotbal s-a dus singur. A bătut la porţile lui CSS Paşcani, unde şi-a început cariera sub îndrumarea lui Ion Damian. A stat acolo timp de trei ani. A urmat “transferul” la Liceul Sportiv din Iaşi, unde a început cu adevărat junioratul. “Postul său de bază este cel de fundaş central, deşi îi place mult şi în linia mediană”, a explicat, pentru FANATIK.RO, unul dintre apropiaţii lui Alex.

3.FOTBAL:FC STEAUA BUCURESTI-CSMS IASI 3-1,LIGA 1 (7.04.2013)

Fan Cafu şi Sergio Ramos

STEAUA. Creţu este îndreptăţit să ajungă la Steaua nu doar datorită evoluţiilor pe care le are. Are ca model fotbalişti celebri, de la care a învăţat meserie. Chiar dacă nu a avut privilegiul să-i cunoască sau să facă un schimb de pase cu aceştia. “Acum, îi place mult de Sergio Ramos, pe care îl consideră unul dintre cei mai valoroşi fundaşi centrali din lume. Dar cînd era mic, îşi făcuse un tricou, iar pe spatele lui a scris numele lui Cafu, jucătorul său preferat. Era mare fan al Braziliei”, a dezvăluit, pentru FANATIK.RO, un prieten din copilărie al fotbalistului născut la Paşcani.

ADVERTISEMENT

FOTBAL:STEAUA BUCURESTI-REAL MADRID 1-4,LIGA CAMPIONILOR (17.10.2006)

Pe placul lui Gigi Becali: “Merge des la biserică!”

STEAUA. Gigi Becali poate să stea liniştit. Bucureştiul nu-i va lua minţile lui Alex. Puştiul lui CSMS Iaşi este o persoană credincioasă. Lucru care contează enorm pentru patronul Stelei. Este de netorietate faptul că fotbaliştii apropiaţi de Cel de Sus sînt ca lumina ochilor pentru Gigi Becali. “Se trage dintr-o familie religiosă, părinţii şi bunicii lui cred mult în Dumnezeu. A fost crescut şi botezat creştin ortodox, merge des la biserică şi nu se pune în pat seara fără să se închine! Este foarte credincios!”, a precizat un apropiat al Alex Creţu.

Tatăl a plecat la muncă în străinătate

STEAUA. Creţu are şanse mari să facă istorie. Asta pentru că are foame de fotbal. “A crescut într-o familie modestă, e umil, nu este un copil de bani gata. Dar părinţii lui au avut grijă să nu ducă lipsă de nimic. A avut o copilărie frumoasă”, a explicat sursa FANATIK.RO. Creţu senior şi-a dorit ca fiul său să devină un fotbalist cunoscut. Şi a făcut multe sacrificii pentru a-şi vedea visul împlinit cu ochii. “Părintele lui a plecat la muncă în străinătate pe cînd Alex avea doar 12 ani. Tatăl a fost singurul său sprijin. I-a dat bani de cantonamente, de ghete, de tot ce avea nevoie. E nebun după fotbal. Ţin minte că prima partidă pe care a văzut-o pe viu a fost un FCM Bacău – Steaua. A rămas impresionat”, ne-a povestit un prieten din copilărie al fotbalistului lui CSMS Iaşi.

ADVERTISEMENT

550.000 de euro este cota lui Creţu conform site-ului de specialitate transfermarkt.de

17 partide a jucat Creţu în acest sezon, în toate competiţiile, pentru CSMS Iaşi. A reuşit două goluri şi două assist-uri

9 partide a jucat Creţu în tricoul echipei naţionale de tineret a României

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!