Steaua, inclusă în topul celor mai ciudate cluburi din istoria fotbalului!

Englezii de la Eurosport au realizat un top al celor mai ciudate echipe din toate timpurile, ale fotbalului mondial. Surprinzător, sau poate că nu, Steaua se află printre cele nominalizate....
20.10.2013 | 09:29
Steaua inclusa in topul celor mai ciudate cluburi din istoria fotbalului
ADVERTISEMENT

Englezii de la Eurosport au realizat un top al celor mai ciudate echipe din toate timpurile, ale fotbalului mondial. Surprinzător, sau poate că nu, Steaua se află printre cele nominalizate.

Motivul pentru care campioana României se regăseşte în acest top este faptul că, în perioada în care România era sub comunism, condusă de dictatorul Nicolae Ceauşescu, clubul din Ghencea a reuşit să cîştige Cupa Campionilor Europeni în 1986, dupa o finală cu FC Barcelona.

ADVERTISEMENT

Pe lîngă Steaua, echipe cu renume aflate în această listă sînt si Arsenal, echipa naţională a Mexicului sau brazilienii de la Corinthians. Englezii oferă explicaţii mai mult sau mai puţin hazlii, potrivit celor de mai jos.

Selecţionata  Mexicului – a schimbat nu mai puţin de patru manageri în ultimele şase săptămÎni.

ADVERTISEMENT

Palermo – din 2011, cînd clubul a fost preluat de Maurizio Zamparini, conducerea tehnică a echipei a fost schimbată de nu mai puţin de 26 de ori.

Doncaster Rovers – Ken Richardson a preluat clubul în anii ’90 şi a încercat să modernizeze stadionul. Dorinţa nu i-a fost acceptată şi astfel Richardson a angajat trei mercenari să incendieze arena. Gestul său a fost pedepsit cu patru ani de închisoare.

ADVERTISEMENT

Corinthians – între anii 1982 şi 1984, condusă de fostul mare jucător Socrate, echipa a încercat să aducă democraţia pe prima scenă a ţării şi promovau forma de guvernământ cu un banner pe care îl afişau la începutul fiecărui meci. Tentativa a rămas fără urmări şi dictatura militară a rămas instaurată în Brazilia.

Perugia – în sezonul 1978-1979, echipa nu a pierdut niciun meci în Serie A, dar nu a câştigat campionatul. Cauza principală pentru care Perugia a pierdut Scudetto-ul în faţa Milanului au fost cele 12 egaluri obţinute în deplasare, din cele 15 meciuri disputate.

ADVERTISEMENT

Toate echipele de club din Andorra – acestea împart cele două stadioane ale ţării, Estadi Comunal d’Andorra la Vella şi Camp d’Esports d’Aixovall. Mai mult, toate echipele de rugby folosesc aceleaşi două arene.

Lazio – la începutul anilor ’70, jucătorii echipei nu se suportau şi erau împărţiţi în două facţiuni. Drept urmare, clubul a trebuit să amenajeze două vestiare separate pentru ca între cele două tabere să nu iasă scîntei la fiecare meci sau şedinţă de pregătire.

Ebbsfleet United – în noiembrie 2007, MyFootballClub a cumpărat clubul din Conferinţă şi a dat fanilor plătitori mână liberă la deciziile luate la club. 27.000 de suporteri s-au înscris rapid în proiect, însă numai 3.500 au fost dispuşi să plătească taxa de 35 de lire sterline pentru a avea acces la deciziile de la echipă. Astfel, experimentul s-a transformat rapid într-un fiasco.

Queen’s Park FC – clubul scoţian din Glasgow s-a înscris, în 1872, în Cupa FA a Angliei şi a ajuns, prin nişte practici necunoscute, să ajungă pînă în semifinale, pentru că toate adversarele se retrăgeau din competiţie înainte de meciul direct. În manşa tur a penultimei faze a Cupei, scoţienii au remizat cu Wanderers, 1-1, dar nu au avut bani pentru a cumpăra biletele de tren pentru manşa retur. Wanderers s-a caliificat astfel în finală şi a câştigat competiţia.

Alania Vladikavkaz – clubul a ajuns în finala Cupei Rusiei fără să înscrie vreun gol în timpul regulamentar. Atacantul brazilian Neco a spart gheaţa în finală, însă ŢSKA Moscova a câştigat trofeul, învingînd cu 2-1.

 

ADVERTISEMENT
Gregorian Bivolaru, arestat la Paris. Îşi obliga victimele să plătească
Gregorian Bivolaru, arestat la Paris. Îşi obliga victimele să plătească "în natură": videochat sau munci manuale. Ţinea 26 de femei în casă
”Cum e viața de nevastă de fotbalist?”. A răspuns fără să stea pe...
”Cum e viața de nevastă de fotbalist?”. A răspuns fără să stea pe gânduri
Fostul căpitan din Liga 1, dezlănțuit în stradă pentru AUR: „CINE SUNTEM NOI?”...
Fostul căpitan din Liga 1, dezlănțuit în stradă pentru AUR: „CINE SUNTEM NOI?” » S-a întors în politică și îi face jocurile lui George Simion: imagini incredibile surprinse în week-end
Irinel Columbeanu a trăit o nouă umilinţă, după ce a ajuns la mila...
Irinel Columbeanu a trăit o nouă umilinţă, după ce a ajuns la mila lui Gigi Becali
Fenomen bizar și rar pe litoralul românesc: Marea Neagră s-a retras zeci de...
Fenomen bizar și rar pe litoralul românesc: Marea Neagră s-a retras zeci de metri spre larg
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit...
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit cu amărăciune: Biserica era plină de…
Informația nopții despre Ovidiu Lipan Țăndărică! România e în stare de SOC
Informația nopții despre Ovidiu Lipan Țăndărică! România e în stare de SOC
Ce operații estetice are Natalia Mateuț. Trecerea timpului este ireversibilă
Ce operații estetice are Natalia Mateuț. Trecerea timpului este ireversibilă
ULTIMA ORĂ! După moartea Ronei Hartner, este din nou doliu în România. S-a...
ULTIMA ORĂ! După moartea Ronei Hartner, este din nou doliu în România. S-a stins un alt mare actor!
Cum arată Bianca Drăgușanu după ce și-a făcut 'cat eyes' chirurgical. S-a filmat...
Cum arată Bianca Drăgușanu după ce și-a făcut 'cat eyes' chirurgical. S-a filmat când medicul i-a cusut pleoapele
„Nu-i las!” Planul pus la cale de cel confundat cu unul dintre suspecții...
„Nu-i las!” Planul pus la cale de cel confundat cu unul dintre suspecții crimei de la Sibiu
Pasiunea nebună a secolului: ritualul din dormitor prin care Napoleon era cucerit total...
Pasiunea nebună a secolului: ritualul din dormitor prin care Napoleon era cucerit total de iubita lui, Josephine
Pierdere de timp și bani. De ce facem paradă pe 1 Decembrie? România,...
Pierdere de timp și bani. De ce facem paradă pe 1 Decembrie? România, depășită militar de Myanmar