Sport

EXCLUSIV / Piovaccari vrea SĂ REVINĂ! “Oricînd, DOAR la Steaua!”

STEAUA. Federico Pivoaccari este unul dintre cei mai iubiţi jucători care au îmbrăcat tricoul "roş-albastru" în istoria recentă a Stelei. Atacantul a evoluat un singur sezon la Steaua, în...
14.04.2015 | 09:30
EXCLUSIV  Piovaccari vrea SA REVINA Oricind DOAR la Steaua

STEAUA. Federico Pivoaccari este unul dintre cei mai iubiţi jucători care au îmbrăcat tricoul “roş-albastru” în istoria recentă a Stelei. Atacantul a evoluat un singur sezon la Steaua, în perioada 2013-2014, însă clubul şi fanii din Ghencea i-au rămas în suflet şi vorbeşte şi acum cu drag despre ce a însemnat perioada petrecută în România pentru el.

Împrumutat la începutul stagiunii la Eibar, Piovaccari mărturiseşte pentru FANATIK.RO că şi-a îndeplinit un vis jucînd în Primera Division, avîndu-l pe Cristiano Ronaldo adversar, însă dezvăluie că timpul petrecut la Steaua este cea mai frumoasă amintire din întreaga sa carieră fotbalistică.

Cum este să evoluezi în Primera Division în faţa adversarilor precum Cristiano Ronaldo şi Messi?

Mă simt grozav aici, este unul dintre cele mai puternice campionate din întreaga lume. Succesul vine aici doar după foarte multă muncă, altfel nu poţi avea rezultate. Este visul fiecărui jucător să ajungă precum Cristiano Ronaldo sau Messi sau să joace, şi de ce nu, să şi învingă împotriva echipelor acestora, este incredibil! Tot timpul mi-am dorit să îl înfrunt pe jucătorul Realului, a fost cel mai mare vis al meu şi din acest motiv am ales Spania.

Cum ai petrecut Paştele în acest an?

Paştele a fost duminica trecută pentru mine, sînt catolic, l-am sărbătorit alături de familie şi prieteni în aer liber. Ştiu că în România a fost duminică, sper că aţi avut cu toţii un Paşte fericit!

Anul trecut erai în România de Paşte, cum ţi s-au părut tradiţiile de aici?

A fost foarte frumos să-l petrec aici, îmi plac tradiţiile voastre. Am ciocnit şi ouă roşii, iar soţia mea mi-a spart oul, a fost mai bună! Carne de miel nu mănînc, însă a fost foarte amuzant să fiu în România în acea perioadă.

Ce a însemnat Steaua pentru tine?

Steaua încă reprezintă pentru mine cea mai bună echipă din România – campioana! Aici am petrecut cele mai frumoase momente din întreaga mea carieră de fotbalist şi, cel mai important, m-am simţit foarte iubit.

“Am trăit aici momente de neînlocuit!”

Care este cea mai frumoasă amintire de la Bucureşti?

Golul împotriva Legiei Varşovia din play-off-ul Ligii Campionilor este cea mai importantă reuşită a mea, pe care nu o voi uita niciodată! La fel şi atmosfera din meciurile cu Dinamo, a fost incredibil, acestea sînt momente de neînlocuit!

Ai stat vreodată de vorbă cu Gigi Becali?

Nu am discutat niciodată cu dînsul, îmi trimitea întotdeauna mesaje indirecte, prin cei de la club. care îl vizitau la închisoare. Mă bucur foarte mult că a fost eliberat, a fost nevinovat şi merita să vină acasă. Dumnezeu să-l binecuvînteze! Îi transmit să fie în continuare puternic, optimist şi să judece lucrurile în aşa fel încît Steaua să devină şi mai bună de atît! Îi doresc multă sănătate şi sărbători fericite alături de familie.

Mihai Stoica este în continuare încarcerat…

Da, aşa este…ştiu că ieri a şi fost ziua lui. Sper să fie eliberat cît mai repede, jucătorii au nevoie de el, la fel şi eu. Îmi lipsesc foarte tare discursurile sale motivaţionale.

Îţi lipseşte România?

Da, m-am ataşat de ţara voastră, este foarte frumoasă. Aici ori de cîte ori am timp şi pot, am mulţi prieteni în Bucureşti, la care vin în vizită.

“M-aş întoarce în România, însă doar la Steaua!”

Te-ai întoarce să joci fotbal aici?

Da, fără nici cel mai mic dubiu, oricînd, însă doar la Steaua! Din păcate nu ştiu ce vrea Sampdoria, deocamdată sînt la Eibar, joc aici şi sînt concentrat să dau tot ce am mai bun. Vom vedea ce se va întîmpla pe viitor.

Ai păstrat legătura cu foştii tăi colegi de aici?

Da, vorbesc cu majoritatea. Băieţii mi-au povestit despre problemele pe care le întîmpină, că nu sînt susţinuţi de fani la meciuri. Tot ei mi-au explicat că sînt supăraţi din cauză că au fost nevoiţi să schimbe stema. În opinia mea, suporterii ar trebui să vină alături de echipă pentru că pot schimba într-un mod incredibil soarta unui meci prin simpla prezenţă. Totul ţine de motivaţie, iar ei îi pot ajuta pe fotbalişti astfel. Şi vreau să redaţi exact ceea ce vreau să le transmit: Mergeţi alături de echipă, pentru că cei mai buni jucători merită să aibă cei mai buni fani aproape! Vă mulţumesc pentru toată susţinerea pe care mi-aţi arat-o cît am fost la Steaua, dar şi acum!

“Înţeleg atitudinea pe care o au suporterii!”

Pot fi acuzaţi pentru atitudinea pe care o au faţă de echipă?

Nu, nicidecum! Îi înţeleg perfect pentru că cei din conducere nu le-au oferit explicaţii clare despre tot ce s-a întîmplat. Totuşi, dacă iubesc cu adevărat această echipă, ar trebui să se întoarcă la stadion.

Crezi că Steaua are în ASA Târgu Mureş o contracandidată serioasă la titlu?

Am foarte multă încredere în Steaua şi nu se pune problema să piardă titlul în faţa unei nou promovate. Au cei mai buni jucători în lot, care fac întotdeauna diferenţa, în ciuda ultimelor rezultate.

Pot cîştiga toate cele trei trofee pentru care luptă?

Va fi destul de greu să se întîmple acest lucru. Este foarte obositor să evoluezi în trei competiţii şi nu poţi cîştiga întotdeauna oricît de mult ţi-ai dori asta. Totuşi, sper că vor reuşi să cîştige măcar două trofee şi să le închidă gura celor care îi contestă. Eu le ţin pumnii şi încerc să-i urmăresc fiecare meci al lor.

1,5 milioane de euro este cota de piaţă a lui Piovaccari

16 goluri în 43 de meciuri a marcat italianul pentru Steaua