Fotbal intern

De ce nu poate CSA Steaua să joace în Liga 1! Explicaţie oficială

CSA Steaua joacă excelent în liga a patra, unde este pe primul loc după primele trei etape, cu maximum de puncte şi un golaveraj de 25-0. Oficialii de la LPF au fost puşi în gardă de...
18.09.2017 | 16:06
De ce nu poate CSA Steaua sa joace in Liga 1 Explicatie oficiala

CSA Steaua joacă excelent în liga a patra, unde este pe primul loc după primele trei etape, cu maximum de puncte şi un golaveraj de 25-0. Oficialii de la LPF au fost puşi în gardă de evoluţiile trupei lui Marius Lăcătuş şi trag un semnal de alarmă. Justin Ştefan, secretar general al LPF, spune că Steaua nu ar avea voie, conform reglementărilor actuale, să joace în primul eşalon. Ba mai mult, spune că se fac demersuri pentru a nu mai putea să joace nici în eşalonul secund.

“În condiţiile legislaţiei actuale, CSA Steaua nu ar putea juca în Liga 1, acolo unde avem o ligă profesionistă. Şi cum foarte curând va fi şi Liga a II-a tot profesionistă, un club de drept public, cum este CSA Steaua, nu poate participa. Pentru a o face trebuie să-şi schimbe statutul de organizaţie de drept public în organizaţie non-guvernamentală sau societate pe acţiuni”, a explicat Justin Ştefan, secretarul general al LPF, în cadrul unei conferinţe de presă. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Steaua poate urma exemplul CSU Craiova pentru a juca în Liga 1

Chiar dacă LPF insistă asupra acestei variante, cum că Steaua nu poate juca în primul eşalon, lucrurile sunt departe de a fi atât de complicate. De altfel, chiar în acest moment există în prima ligă o echipă care poate servi ca exemplu pentru CSA. CSU Craiova, echipă susţinută de Primăria Craiovei, a rezolvat problema prin asocierea cu investitor privat, astfel că joacă în primul eşalon şi este chiar pe locul trei.

Astfel, în momentul în care va obţine promovarea în primul eşalon, sau chiar în al doilea în cazul în care LPF va schimba legislaţia actuală, aşa cum intenţionează, Steaua se poate asocia cu un investitor privat şi va putea juca fără probleme în competiţiile organizate de Liga Profesionistă de Fotbal.