Fotbal intern

TEAMĂ de Ebola: “Cînd e vorba de viaţă, laşi fotbalul”

STEAUA. Fernando Varela a revenit în ţară după ce a jucat în preliminariile Cupei Africii pe Naţiuni, alături de selecţionata Insulelor Capului Verde. Africa este lovită puternic de virusul...
18.10.2014 | 00:11
TEAMA de Ebola Cind e vorba de viata lasi fotbalul

STEAUA. Fernando Varela a revenit în ţară după ce a jucat în preliminariile Cupei Africii pe Naţiuni, alături de selecţionata Insulelor Capului Verde. Africa este lovită puternic de virusul Ebola, unde mii de oameni au decedat, iar Steaua a cerut ca jucătorul să fie examinat imediat la întoarcerea în ţară. Deplasarea în Mozambic, din cîte spune, nu l-a speriat, dar a existat totuşi un meci pe naţionala Capului Verde s-a gîndit să nu-l joace de teama viruslui criminal. Este vorba de partida cu Niger, care s-a disputat în luna septembrie!

Fernando, nu ţi-a fost teamă să mergi alături de echipa naţională în Mozambic? Ştii, problemele cu Ebola…

– Nu, sub nicio formă! Păi în acea zonă a Africii nu sînt probleme cu Ebola din ce ştiu eu. Epidemia este în zona centrală, în partea sud-estică nu se teme prea multă lume. Deci n-am avut vreo emoţie să jucăm în Mozambic, chiar dacă am pierdut. A fost un meci normal, o deplasare normală.

Nu aţi luat vreo măsură suplimentară pentru această deplasare?

– Nu, totul a fost normal, spre deosebire de partida pe care am jucat-o în Niger acum o lună. Eu am fost atunci în Portugalia, nu am jucat, dar vorbisem cu colegii mei şi se temeau foarte tare de acea deplasare. Vorbeam că ar fi mai bine să nu mergem, să nu jucăm, avînd în vedere că Niger se află în zona de focar. E important fotbalul, dar dă-l încolo atunci cînd vine vorba despre sănătate şi chiar despre viaţă!

B13BBMN0585w-1359886736

STEAUA. “Colegii mei şi-au luat apă de acasă de frică!”

Dar pînă la urmă aţi jucat acolo şi aţi cîştigat cu 3-1.

– Da, aşa este. Am vorbit cu cei din staff, cu oficialii, iar băieţii au fost asiguraţi că nu au de ce să se teamă. Au plecat atunci cu apă de acasă, nu au băut nimic din Niger. De mîncat au mîncat acolo, dar sub stricta supraveghiere a nutriţioniştilor. Totul a fost monitorizat cu foarte mare atenţie. Acum însă, în Mozambic, nu a mai fost la fel.

Cei de la Steaua au fost îngrijoraţi de plecarea ta la lot, în condiţiile date?

– Am avut o discuţie cu oamenii de la Steaua, însă am explicat că nu este nicio problemă. În primul rînd este vorba despre sănătatea mea şi nu sînt nebun să merg undeva să risc să mă îmbolnăvesc. Chestia asta este logică. Cea mai bună dovadă este că m-am întors, sînt sănătos, nu este vreo problemă! De la Ebola nici nu poţi merge, dar eu am fost în Portugalia, am ajuns acum şi în ţară. Am zburat atît, sînt OK şi pregătit să joc duminică în meciul Steaua – U Cluj în cazul în care antrenorul va conta pe serviciile mele!

28 de selecţii şi 3 goluri are Fernando Varela pentru naţionala Insulelor Capului Verde începînd din 2008

4493 de decese este numărul oficial al victimelor făcute de Ebola pînă în prezent

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

Tags: