Fotbal intern

Steaua – FCSB, episodul 1! Steliştii, show în Liga 4

Steaua - Metaloglobus, în Liga 4, se anunţă prima confruntare dintre Marius Lăcătuş şi Gigi Becali. Asta pentru că prietenul lui Becali e patronul adversarei de azi a "roş-albaştrilor".
18.11.2017 | 11:44
Steaua  FCSB episodul 1 Stelistii show in Liga 4
ADVERTISEMENT

Formaţia antrenată de Ion Ion a obţinut a 11-a victorie în Liga 4. CSA Steaua a învins-o cu 4-0 pe Metaloglobus II şi continuă lupta pentru promovarea în Liga 3. Mirea a reuşit să înscrie o triplă, în timp ce Predescu a închis tabela în minutele de prelungire ale meciului, chiar în ziua în care a împlinit 22 de ani.

CSA Steaua – Metaloglobus II este o partidă care se anunţă extrem de complicată pentru echipa condusă de Marius Lăcătuş şi Ion Ion. Asta pentru că adversara de sâmbătă este patronată de unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Gigi Becali. Iar la satelit ar urma să ajungă mai mulţi jucători de la echipa mare, care evoluează în Liga 2.

ADVERTISEMENT

Cine este Imad Kassas, patronul lui Metaloglobus

Imad Kassas este un cetăţean sirian, născut la data de 20 februarie 1962 la Idlib, oraş situat în nord-vestul Siriei, la 60 de kilometri de Alep. A venit în Romania pentru a studia la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, pe care a terminat-o în 1988, apoi s-a stabilit în ţara noastră şi a primit cetăţenia română în decembrie 1991. Sirianul a preluat întreaga platformă Metaloglobus de la AVAS, în 2000, la un pret modic. Astfel, a intrat în posesia halelor şi atelierelor ridicate pe câteva zeci de mii de metri pătrati în zona Baicului, care adăposteau sute de utilaje din metale scumpe. În prezent, Metaloglobus mai inseamna doar aproximativ 20 de angajati care intretin cladirile, dintre care o parte sunt inchiriate de 40 de firme.

Kassas şi Becali, prieteni de zeci de ani

 

Legătura dintre Kassas şi Becali este una veche. Cei doi s-au cunoscut înainte de Revoluţie, când tatăl lui Gigi Becali, Atanase, era cel mai mare producător şi furnizor de brânză şi carne de oaie pentru comunitatea arabă din Bucureşti. Legătura a fost întărita de faptul că soţia lui Kassas, Elena, de profesie stomatolog, a fost preşedintele organizaţiei de femei a PNG, fostul partid condus şi finanţat de Becali. Kassas si fiica sa, Diana sunt suporteri împătimiţi ai FCSB, nu de puţine ori fiind văzuţi la meciurile echipei de pe Arena Naţionala.

ADVERTISEMENT

Fiul lui Şumudică ar putea fi trimis să o încurce pe Steaua

La Metaloglobus, în Liga a II-a, joacă mai mulţi fotbalişti care cu siguranţă şi-ar dori să o încurce pe Steaua. Printre ei şi doi oameni care iubesc Rapidul: Marius Jumudică jr. şi Mădălin Martin, fost jucător al giuleştenilor. De asemenea, la Metaloglobus joacă şi mai mulţi jucători împrumutaţi de la Dinamo. Iar golgheterul formaţiei din Liga a II-a, Valentin Ghenovici, este împrumutat de la FCSB. Totuşi, este puţin probabil ca acesta din urmă să meargă la echipa a doua, în condiţiile în care Metaloglobus are meci în Liga 2, de la 11:00, cu Afumaţi.

Metaloglobus II a rezistat doar o repriză în Giuleşti

Ştiută fiind prietenia dintre patronul celor de la Metaloglobus şi Gigi Becali, puţină lume s-ar fi aşteptat ca echipa a doua a clubului să le pună probleme celor de la Academia Rapid, rivala Stelei în lupta la promovare. Totuşi, la pauză era 0-0, iar jocul giuleştenilor arăta destul de rău. A intrat Daniel Nicolae, cel care a deblocat meciul la o fază la care a “croşetat”neaşteptat de uşor printre fundaşii de la Metaloglobus. În cele din urmă, Academia Rapid s-a impus cu 2-0.

ADVERTISEMENT