Steaua nu poate juca pe Ghencea derby-ul din cauza lui Becali

STEAUA - RAPID
Iuliana Spirache   
in Stiri sportive
11/04/2018, 12:15
Steaua nu poate juca pe Ghencea derby-ul din cauza lui Becali

Revista Fanatik / Septembrie - 48 de pagini, numai 5 lei
48 de pagini, numai 5 lei

Petre Cozma, răvăşit de eliberarea ucigașilor fiului: „Îi iau cu lopata!”
Acum la toate punctele de presă

CSA Steaua – Academia Rapid va avea loc pe “Arena Naţională”, deşi suporterii echipei coordonate de Marius Lăcătuş şi-ar fi dorit ca derby-ul din liga 4 să se ţină în Ghencea, pe stadionul mare. Gsp a luat legătura cu oficialii Clubului Sportiv al Armatei, care au explicat motivele pentru care au ales cel mai mare stadion din România.

Două dintre cele opt motive pentru care oficialii lui CSA Steaua au decis ca meciul cu Rapid Bucureşti să aibă loc pe “Arena Naţională” au legătură cu FCSB, echipa patronată de Gigi Becali, cel care se află într-un scandal cu MApN.

Iată cele opt motive:

– întrucât clubul a înaintat la eşaloanele superioare documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de desfiinţare/ demolare, imobilul este debranşat de la furnizarea cu utilităţi.

– stadionul nu dispune de instalaţie de supraveghere video a publicului, instalaţie de sonorizare, instalaţie de contorizare spectatori (turnicheţi) condiţie necesară pentru desfăşurarea unui meci de fotbal, conform normelor de siguranţă şi securitate.

– starea precară a căilor de acces/ evacuare a spectatorilor nu mai permite omologarea stadionului.

– infrastructura tribunei a II-a a facilitat tasarea terenului pe întreaga lungime a acesteia, apărând infiltraţii majore în sezoanele ploioase.

– toate obiectele de inventar (mobilier, dotări medicale etc) au fost predate către proprietarii de drept (FCSB), vestiarele nu mai corespund din punct de vedere al dotărilor în vederea folosirii şi implicit al omologării stadionului.

 în momentul de faţă starea gazonului nu este corespunzătoare, conform normelor sportive. Pregătirea suprafeţei de joc necesită un proces în timp pentru a fi omologat.

– instalaţia de nocturnă şi tabela de marcaj sunt bunuri private care aparţin FCSB. Pentru utilizarea acestora este necesar acordul proprietarului.

– prin reconstrucţia noului stadion, nu se justifică din punct de vedere al cheltuirii banilor publici investiţii în îmbunătăţirea facilităţilor existente pentru a da posibilitatea jucătorii meciului pe stadionul Ghencea, având în vedere demolarea stadionului în perioada următoare.

Închide ×