EXCLUSIV. A PLECAT din cantonament! Şumi: "SEMNEAZĂ!"

UPDATE / Marius Şumudică a vorbit despre transferul lui Budescu. Tehnicianul Astrei a confirmat informaţia oferită în EXCLUSIVITATE de FANATIK.RO.

"Budescu e în avion. A plecat în Qatar. Trebuie să facă vizita medicală. Cluburile s-au înţeles, jucătortul s-a înţeles. Totul e ok! Suma de la semnătură este cît lua la Steaua pe un an. Nu l-am întrebat de Steaua niciodată. El ştie cel mai bine ce are de făcut. E vorba de o sumă de 2.000.000 de euro pe 2 ani şi jumătate. Au plătit 1.100.000 într-o singură tranşă."

.................................

UPDATE 18:00 / Constantin Budescu nu a evoluat nici un minut în amicalul pe care Astra l-a cîştigat (4-1) în urmă cu cîteva minute cu liderul ligii secunde din Cipru.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

Aşa cum FANATIK.RO v-a anunţat în această dimineaţă, căpitanul Astrei pleacă în Qatar la ora 19.30, alături de Dani Coman, pentru a-şi negocia contractul la noua echipă, Umm Salal.

----------------------------------------------------

UPDATE 10:00 / Conform surselor FANATIK.RO, transferul lui Constantin Budescu în Qatar are şanse mari să se materializeze. Jucătorul giurgiuvenilor cere 400.000 de euro pe sezon, plus o sumă consistentă ca primă de instalare.

"Astra s-a înţeles de principiu cu cei din Qatar. Mai sînt cîteva detalii minore de pus la punct. Fotbalistul trebuie să plece cu Dani Coman acolo, Astra a acceptat dorinţa lui de a-l lăsa să se transfere, dar nu e totul bătut în cuie pentru că Budescu nu a ajuns încă la un acord cu arabii", susţin sursele FANATIK.RO.

Aceleaşi surse afirmă că mai există posibilitatea transferului la Steaua, dar şansele sînt foarte mici.

UPDATE 16:28 / Lovitură pentru Astra! Transferul lui Budescu la Umm Salal a intrat în impas după ce jucătorul a avut probleme cu viza pentru plecarea în Qatar, cu toate că aceasta fusese obţinută! Conform surselor FANATIK.RO, căpitanul Astrei s-a întors în cantonamentul liderului din Cipru, pînă la clarificarea situaţiei. 

"Poliţia de frontieră din Cipru nu l-a lăsat pe Budescu să plece cu avionul de Qatar, astfel a fost nevoit să se întoarcă în cantonament. Oficialii echipei trebuie să găsească soluţii pentru ca situaţia să fie rezolvată", au precizat surse din conducerea Astrei.

Revenim cu amănunte!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 19.01. 12:48 / Cel mai mediatizat transfer al iernii din fotbalul românesc a ajuns la final! După mai multe contre între jucător şi conducere, Budescu a fost lăsat să îşi facă singur alegerea în privinţa viitorului său.

Constantin Budescu a părăsitastăzi, la prînz, din cantonamentul Astrei din Cipru, căpitanul liderului Ligii 1 alegînd destinaţia Qatar, pentru a efectua vizita medicală înainte de a semna cu Umm Salal un contract valabil pe două sezoane şi jumătate, salariul acestuia fiind aproximat la 750.000 euro pe sezon.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 21:10 / Gigi Becali a intervenit în direct la o televiziune luni seară şi a anunţat că trnsferul lui Budescu a picat definitiv, însă a confirmat că mutarea lui Enache este încă în picioare, aşa cum FANATIK.RO a anunţat în urmă cu puţin timp!

"Am oferit 1.900.000 pentru că am forţat nota pentru Budescu şi Enache. Am zis să fac aceste transferuri, dar apoi am vorbit cu Budescu. El s-a înţeles cu Reghe pentru 20.000 de euro pe lună şi apoi mi-a cerut 25.000 de euro. A zis că vrea 100.000 de euro la semnătură şi încă 250.000 de la Astra ca să îi echivaleze suma de la semnătură ce o primeşte de la arabi. Eu i-am spus că nu o să îi dau aceşti bani. M-am luptat cu Astra să accepte şi acum ei se împotrivesc."

"Aseară am dat un telefon şi am spus că nu mă mai interesează Budescu. Trebuia să mă întîlnesc cu Buduru astăzi, dar nu a venit. Nu ştiu de ce. Pe mine mă interesează în continuare Enache. Băiatul ăsta a făcut sacrificii ca să vină la Steaua şi aştept să bat palma cu Buduru pe ce am discutat, că trebuie să mă aud cu el, aşa a rămas stabilit. Mai multe persoane mi-au spus că am înnebunit. Mi-au spus că nu mai am noţiunea banului pentru că dau 2.000.000 de euro pentru un transfer. Îmi văd de treaba mea!"

UPDATE 18:26 / Preşedintele grupării giurgiuvene, Dani Coman, a negat informaţiile conform cărora Constantin Budescu ar urma să plece în Qatar, la Umm Salal. "Nu a plecat nimeni! Sîntem în cantonament şi ne relaxăm în acest moment!", a declarat, în exclusivitate pentru FANATIK.RO, preşedintele liderului Ligii 1, Astra Giurgiu.

----------------------------------------

STEAUA. Dezvăluirile făcute de Gigi Becali în exclusivitate pentru FANATIK.RO, latifundiarul din Pipera dezvăluind că Budescu "face figuri la bani", a născut un scandal imens în sînul echipei giurgiuvene.

STEAUA. Constantin Budesu şi Gabriel Enache nu au fost incluşi de Marius Şumudică pe lista fotbaliştilor ce au evoluat duminică împotriva lui Kuban Krasnodar. Explicaţia oferită de tehnician apropiaţilor a fost că aceştia doi urmează luni să plece, iar o eventuală accidentare ar periclita transferurile.

STEAUA. Deşi transferul lui Budescu părea sigur, mijlocaşul înţelegîndu-se cu arabii de la Umm Salal, locul 5 în campionatul din Qatar, totul a luat o turnură nefavorabilă jucătorului în dimineaţa de luni, înainte de antrenamentul de dimineaţă.

Conform surselor FANATIK.RO, transferul jucătorului la arabi a fost blocat de conducerea Astrei, căpitanul echipei avînd contre dure cu Petre Buduru, mîna dreaptă a lui Ioan Niculae.

"Budescu dorea să plece în Qatar, unde cîştiga 1,8 milioane euro în doi ani şi jumate, dar lua şi o primă de instalare consistentă. Însă faptul că Gigi Becali oferă 1,9 milioane pentru Budescu şi Enache i-a convins pe cei din conducerea Astrei să blocheze transferul jucătorului şi să îi spună că are liber doar la Steaua", au precizat sursele autorizate FANATIK.RO  din cadrul conducerii liderului.

"Nu vrea să se antreneze"

STEAUA. Discuţia dintre oficial şi jucător şi-a pus amprenta pe starea lui Budescu, acesta nedorind să se antreneze în cursul zilei de luni, exerciţiile făcîndu-le cu superficialitate.

"La cum îl cunoaştem pe Budescu, dacă o să mai rămînă la Astra vor avea de suferit ambele părţi. Nu mai are chef de antrenamente, nu mai vorbeşte cu ceilalţi colegi, s-a închis în el", au precizat apropiaţii lui Budescu.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE / Gigi Becali a vorbit în EXCLUSIVITATE pentru FANATIK.RO despre situaţia lui Budescu şi a lui Enache. Finanţatorul Stelei a dezvăluit că a renunţat la gîndul de a-l transfera pe Budescu, dar nu renunţă la Gabriel Enache. Becali a anunţat şi care este motivul pentru care a luat această decizie.

"Am făcut o ultimă ofertă pentru Budescu + Enache. Am oferit 1.900.000 de euro plus TVA. M-am înţeles cu Niculae, dar s-ar putea să renunţ la Budescu. El face figuri la bani! Jucătorul cere un salariu foarte mare. Cică ăia din Qatar îi ofertă un salariu de 400.000 de euro şi eu nu dau atît. Nu ştiu ce o să se întîmple. O să vedem. O să mai insist pentru Gabriel Enache şi în zilele următoare. Pe el îl vreau şi o să mai discutăm", a spus Gigi Becali

....................

STEAUA. Gigi Becali îşi doreşte să îi facă lui Laurenţiu Reghecampf o echipă puternică pentru a cîştiga titlul şi a se lupta din nou în Liga Campionilor.  Finanţatorul Stelei a reuşit să transfere cinci jucători doriţi de antrenorul Stelei: Ciprian Marica, Thaer Bawab, Alexandru Bourceanu, Mihai Pintilii şi Marko Momcilovic.

STEAUA. Se pare că finanţatorul campioanei nu a renunţat la ideea de a transfera de la liderul Astra. Gigi Becali a recunoscut că îşi doreşte să cumpere mai mulţi jucători de la formaţia din Giurgiu, iar pe lista latifundiarului din Pipera se află Budescu, Enache, Alibec, William De Amorim, Junior Morais şi Găman.

STEAUA. Deşi negocierile au eşuat de fiecare dată, Gigi Becali este foarte aproape să pună mîna pe doi dintre cei mai importaţi jucători din lotul condus de Marius Şumudică. Conform surselor FANATIK.RO, finanţatorul Stelei îşi doreşte să îi transfere pe Constantin Budescu şi Gabriel Enache, iar oferta sa a ajuns la Ioan Niculae şi afaceristul ar urma să ofere un răspuns concret în zilele următoare.

"Domnul Niculae ştie de oferta Stelei şi a rămas că va da un răspuns. Cel mai probabil în zilele următoare o să se ştie exact ce se întîmplă cu jucătorii. E clar că primul va pleca Budescu şi abia apoi alţi fotbalişti. Oferta Stelei este pentru Budescu + Enache. Pentru Budescu s-a discutat separat, dar pentru Enache niciodată. Lucrurile vor dura mai mult dacă Steaua îl vrea doar pe Enache. Cluburile sînt aproape să bată palma pentru pachetul Budescu-Enache, aceasta este cea mai concretă ofertă", a spus o sursă FANATIK.RO.

Budescu şi Enache au fost menajaţi de Şumudică

Astra Giurgiu a jucat un meci amical cu Kuban Krasnodar, scor 2-1, iar Marius Şumudică a decis să nu îi folosească pe Budescu şi Enache. Conform surselor FANATIK.RO, cel doi fotbalişti au fost menajaţi de tehnicianul Astrei pentru ca aceştia să fie apţi, iar şansele ca cei doi să plece mîine sînt mari. Tehnicianul liderului nu doreşte ca fotbaliştii Astrei să se transfere la Steaua şi face presiuni ca cei doi să nu semneze cu formaţia campioană. Şumudică şi-ar dori ca Budescu să plece în Qatar, iar Enache să rămînă la Astra sau să aleagă o echipă din străinătate.

3.000.000 de euro este cota lui Budescu, conform transfermarkt.com

2.000.000 de euro este cota lui Enache, conform transfermarkt.com

viewscnt
1 EUR4.6469 lei+0,0069
1 USD3.9414 lei+0,0092
1 XAU163.6579 lei+1,3775
Meteo