Fotbal intern

NEBUNIE la casele de bilete! Vezi ULTIMELE DETALII de la Arena Naţională!

UPDATE 19:21 Echipa de start a Stelei: Arlauskis - Rîpă, Varela, Szukala, Latovlevici - Prepeliţă, Sânmărtean - Ad. Popa, Stanciu, Tănase - Chipciu...
06.08.2014 | 19:25
NEBUNIE la casele de bilete Vezi ULTIMELE DETALII de la Arena Nationala

UPDATE 19:21 Echipa de start a Stelei: Arlauskis – Rîpă, Varela, Szukala, Latovlevici – Prepeliţă, Sânmărtean – Ad. Popa, Stanciu, Tănase – Chipciu

UPDATE / Casele de bilete de la Arena Naţională s-au deschis de la ora 10 şi îşi aşteaptă fanii pînă la ora meciului cu Aktobe! Conform dolcesport, pînă la această oră s-au vîndut 25 de mii de bilete.

Preturile biletelor:

PELUZE
INELUL 3 – 10 LEI
INELUL 2 – 15 LEI
INELUL 1 – 15 LEI
 
TRIBUNA A II-A
INELUL 3 – 20 LEI
INELUL 2 – 40 LEI
INELUL 1 – PERIFERIC – 30 LEI
INELUL 1 – MEDIAN – 40 LEI
INELUL 1 – CENTRAL – 60 LEI
 
TRIBUNA I
INELUL 3 – 20 LEI
INELUL 2 – 40 LEI
suporteri-660x400

––––

Dacă Steaua va trece de campioana Kazahstanului va intra pentru a 11-a oară consecutiv în grupele unei competiţii europene intercluburi, performanţă unică pentru fotbalul românesc. După 2-2 în deplasare cu Aktobe, roş-albaştrii au şanse mari să avanseze în play-off-ul Ligii Campionilor, situaţie în care au asigurată prezenţa în grupele Ligii Europa.

Totuşi, obiectivul principal al Stelei este să ajungă alături de Manchester City, Bayern şi Real Madrid, o calificare în cea de-a doua competiţie europeană fiind considerată un eşec. Seria incredibilă de calificări în grupe a început în vara lui 2004, roş-albaştrii fiind obligaţi să treacă, de fiecare dată, de tururi preliminare. Niciodată nu s-a calificat direct!

Gâlcă vrea spectacol: “Vom încerca să marcăm cît mai mult”

Aktobe vine la Bucureşti decisă să-şi vîndă scump pielea, antrenorul Vladimir Gazzayev fiind optimist că trupa sa poate obţine o calificare miraculoasă. De partea cealaltă, Constantin Gâlcă vrea să facă scor cu kazahii, dorind, astfel, să mulţumească publicul exigent al Stelei. “Trebuie să ne dominăm adversarul, să marcăm cît mai repede. Ei lasă spaţii la mijlocul terenului şi cred că acolo ne putem impune. Este normal ca şi ei să-şi joace şansa. Nu ne mulţumim cu grupele Ligii Europa. Şi eu şi jucătorii ne gîndim doar la Liga Campionilor. Toţi sînt apţi pentru acest joc, iar acest lucru este foarte important. Vom încerca să marcăm cît mai mult cu Aktobe. Nu cred că se va termina 1-0 pentru Steaua. Cred că vor fi mai multe goluri”, a spus Gâlcă.

Echipa probabilă a Stelei: Arlauskis – Rîpă, Varela, Szukala, Latovlevici – Prepeliţă, Sănmărtean – Popa, Chipciu, Tănase – Keşeru.

2004-2005: Returul de vis cu Valencia

Steaua a ajuns în grupele Cupei UEFA după ce a trecut de Zeleznik Belgrad şi de ŢSKA Sofia. Repartizaţi în grupa B, roş-albaştrii au terminat pe locul secund, după Athletic Bilbao, dar înaintea unor formaţii de top precum Parma, Beşiktaş şi Standard Liege. Trupa lui Zenga s-a calificat în primăvara europeană, unde a eliminat-o pe Valencia, la penalty-uri, în returul de la Bucureşti. Drumul european al Stelei s-a terminat în “optimi”, cînd au pierdut în faţa lui Villareal.

steaua

2005-2006: Sfert UEFAntastic cu Rapid

Gruparea din Ghencea a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor după 1-1 şi 2-3 cu norvegienii de la Rosenborg. S-au calificat, însă, în grupele Cupei UEFA, după ce au eliminat pe Valerenga. Roş-albaştrii au terminat primii într-o grupă cu Lens, Sampdoria, Hertha şi Halmstad. A urmat un parcurs de vis pînă în semifinale, Steaua eliminînd pe Heerenveen, Betis şi Rapid. Au ratat finala după o “dublă” interzisă cardiacilor cu Middlesbrough, 1-0 şi 2-4.

steaua-rapid

2006-2007: Au adus Real Madrid la Bucureşti

Gigi Becali şi-a văzut, în sfîrşit, îndeplinit visul cu ochii, după ce Steaua s-a calificat în grupele Ligii Campionilor, în urma unui play-off cu Standard Liege, 2-2 şi 2-1. S-a clasat pe locul trei, după Lyon şi Real Madrid, dar în faţa lui Dinamo Kiev. Pentru al treilea an consecutiv, Steaua a mers în primăvara europeană, dar a pierdut în faţa Sevilliei, 0-2 şi 0-1

steaua-real-madrid-1_ddb68697ce7298

2007-2008: “Regele” i-a dus în grupe

Steaua, cu Gică Hagi pe bancă, a reuşit să se califice pentru a doua oară consecutiv în grupele Ligii Campionilor, după ce a eliminat în tururile preliminare pe Zaglebie Lubin (1-0 şi 2-1) şi Bate Borisov (2-2 şi 0-2). A terminat ultima în grupă, după Arsenal (0-1 şi 1-2), Sevilla (1-2 şi 0-2) şi Slavia Praga (1-2 şi 1-1), ratînd, astfel, calificarea în primăvara europeană.

steaua-bate-borisov-2-0-din-nou-la-curtea-regelui-fotbal-18321967

2008-2009: Au eliminat pe Galatasaray

În turul III preliminar al Ligii Campionilor, roş-albaştrii au eliminat pe Galatasaray, după 2-2 în Turcia şi 1-0 la Bucureşti. În grupe, Steaua a dat peste adversari grei precum Fiorentina (0-0 şi 1-0), Bayern (0-1 şi 0-3) şi Lyon (3-5 şi 0-2), a făcut un singur punct şi a terminat ultima în clasament.

742774_w2

2009-2010: 6 victorii consecutive pentru grupe

În sezonul 2009-2010, Steaua se califică în grupele Europa League după ce a reuşit 6 victorii în preliminarii eliminînd pe rînd: Ujpest, Motherwell şi St. Patrick’s. În grupe, Steaua a avut o prestaţie dezamăgitoare, încheind ultima, cu 4 egaluri şi 2 înfrîngeri o grupă cu Fenerbahce, Twente şi Şerif Tiraspol.

Steaua_Bucharest_V_St_Patrick's_Athleitc

 

2010-2011: Apărăăă Tătăruşanu

A fost probabil cea mai dificilă calificare în grupele unei competiţii europene în ultimul deceniu împotriva elveţienilor de la Grasshoppers. La Bucureşti, Steaua a învins cu 1-0, iar în Elveţia, Grasshoppers a egalat la general. Totul s-a decis la penaltiuri unde Tătăruşanu a fost erou. În grupe a avut adversari de calibru: Liverpool, Napoli şi Utrecht. În ciuda acestui fapt, Steaua s-a luptat pînă în ultimul meci pentru calificare, fiind eliminată dramatic de Napoli printr-un gol marcat de Cavani pe final de meci.

0-130052-penalty1

2011-2012: În sfîrşit, primăvara europeană

În play-off-ul Europa League, Steaua a jucat în acel sezon cu o mai veche cunoştinţă, ŢSKA Sofia, echipă pe care a eliminat-o şi în sezonul 2004-2005. Scenariul s-a repetat, Steaua a învins acasă cu 2-0 şi a făcut 1-1 în Bulgaria. Steaua a fost în grupă cu Shalke, Maccabi Haifa şi AEL Limassol.  După o pauză de 5 ani, Steaua s-a calificat în primăvara europeană, după ce a învins în ultimul meci, AEL Larnaca cu 3-1. În 16-imi, Steaua a fost eliminată de Twente, olandezii au reuşit o dublă victorie cu 1-0.

Steaua-Larnaca-Diana_0057_resize

2012-2013: Parcurs de vis, doar Chelsea i-a oprit

Sezonul european 2011-2012 a început dezastruos pentru Steaua cu o înfrîngere pe teren propriu, 0-1 cu Trnava. Echipa lui Reghe a remontat insuccesul în meciul retur, pe care l-a cîştigat cu 3-0. În play-off i-a zdrobit pe lituanienii de la Ekranas Vilnius cu 5-0 în dublă manşă.

Steaua juca din ce în ce mai bine şi a încheiat pe primul loc o grupă cu Stuttgart, Copenhaga şi Molde. A urmat apoi dubla din 16-imi cu Ajax. Olandezii au cîştigat meciul tur cu 2-0, dar roş-albaştrii au revenit şi s-au calificat la penaltiuri în retur, după un meci nebun.

În optimi, Steaua a dat de Chelsea, echipă pe care a reuşit să o învingă pe Arena Naţională cu 1-0. Returul de la Londra a fost unul dramatic, la pauză tabela arăta 1-1, dar Steaua nu a reuşit să ţină de rezultat şi Chelsea a cîştigat cu 3-1 reuşind în cele din urmă să cîştige şi trofeul.

steaua-chelsea3_da42b27565

2013-2014: Calificare dramatică în Liga Campionilor

În sezonul 2013-2014, Steaua ataca calificarea în grupele Ligii. A trecut în turul 2 preliminar de Vardar Skopje, apoi a eliminat Dinamo Tbilisi, iar în play-off întîlnea Legia Varşovia. În tur, pe Arena Naţională, Steaua a obţinut doar un egal 1-1. Returul a fost dramatic, dar Steaua a reuşit să obţină calificarea graţie startului de vis în care Stanciu şi Piovaccari i-au dus pe roş-albaştri în avantaj. Legia a alergat tot meciul după egalare, pe care au reuşit-o în minutul 90, dar a fost prea tîrziu.

Steaua s-a calificat din nou în grupele Ligii Campionilor şi a obţinut a 10-a calificare consecutivă în grupele europene, fără să fie calificată direct niciodată. În Liga Campionilor, Steaua nu a avut o evoluţie prea bună şi a încheiat pe ultimul loc o grupă cu Chelsea, Schalke 04 şi Basel.

Steaua Bucharest vs Legia Warsaw

 P: Pariaza cu cei mai buni! BONUS de 150 RON la înregistrare!