Carousel hot news

Efectul 0-7: Cehia ne-a luat faţa în clasamentul coeficienţilor şi am pierdut un loc în Liga Campionilor!

România a avut rezultate bune în preliminariile Cupelor Europene din acest sezon, prin Steaua, Pandurii, Petrolul şi Astra. Primele două echipe au avansat şi în grupele competiţiilor, dar în...
Autor: Mircea Dominte | 04.10.2013 | 10:02
Efectul 0-7: Cehia ne-a luat faţa în clasamentul coeficienţilor şi am pierdut un loc în Liga Campionilor!
David Luiz,Lucian Filip,Oscar.

România a avut rezultate bune în preliminariile Cupelor Europene din acest sezon, prin Steaua, Pandurii, Petrolul şi Astra. Primele două echipe au avansat şi în grupele competiţiilor, dar în această fază datele problemei s-au schimbat radical. Astfel, dacă punctele acumulate pînă acum în acest sezon ne poziţionaseră pe locul 15 în clasamentul coeficienţilor pe ultimele cinci sezoane, faptul că în patru partide din grupe s-a adunat numai un punct, a însemnat aseară coborîrea cu o poziţie în ierarhie.

Locul 15 = două locuri în Liga Campionilor

Ce înseamnă acest lucru mai exact? Locul 15 este ultimul care asigură două locuri în Liga Campionilor, ambele în tururile preliminare, şi trei în Liga Europei, începînd cu sezonul 2015-2016. Dacă România va rămîne cu o poziţie mai jos, atunci nu va putea beneficia decît de un loc de Liga Campionilor, la fel cum s-a întîmplat în ultimii ani. Pentru locul 15 ne duelăm cu Cehia, ţară care, la fel ca şi noi, are o reprezentantă în grupele Ligii Campionilor şi una în grupele Ligii Europei.

Cehia ne-a luat faţa

Iar dacă Viktoria Plzen a pierdut, la fel ca Streaua, ambele dispute din grupele celei mai importante competiţii intercluburi, diferenţa a fost făcută în Liga Europa. Acolo, Pandurii a obţinut un singur punct, în timp ce Slovan Liberec, prin victoria de aseară, 2-1 în faţa lui Estoril Praia, a ajuns la patru puncte în clasament, ajutînd Cehia să facă rocada cu România în clasament, pentru locul de Liga Campionilor.

Ne trebuie un punct mai mult decît Plzen şi Liberec

În acest context, avînd în vedere că în cazul ambelor ţări punctele obţinute de cele două echipe vor fi împărţite la patru, adică numărul de formaţii alineate iniţial la începutul competiţiilor continentale, Pandurii şi Steaua trebuie să obţină, în total, cu un punct mai mult decît vor reuşi Plzen şi Liberec pînă în momentul în care toate cele patru formaţii vor fi eliminate. Doar în această situaţie România mai poate ocupa, realmente, locul 15 la finalul sezonului, ţinînd cont de faptul că Austria, locul 14, are 3 echipe calificate (una în Ligă, 2 în Liga Europei) şi este greu de crezut că atît România, cît şi Cehia, cu cele două echipe fiecare, vor face mai multe puncte decît ar face Austria.

clasament uefa

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!