Sport

STEAUA. Exclusiv. PERLA lui Gigi Becali, la Inter Milano! GRATIS!

STEAUA. Răzvan Popa, 18 ani  a debutat la echipa mare a Interului în această vară sub comanda lui Mancini, în meciuri contra greilor Bayern Munchen şi Real Madrid. El a evoluat şi în trofeul...
17.08.2015 | 23:59
STEAUA Exclusiv PERLA lui Gigi Becali la Inter Milano GRATIS
ADVERTISEMENT

STEAUA. Răzvan Popa, 18 ani  a debutat la echipa mare a Interului în această vară sub comanda lui Mancini, în meciuri contra greilor Bayern Munchen şi Real Madrid. El a evoluat şi în trofeul TIM în partida cu Sassuolo, alături de mulţi titulari. Răzvan Popa este în acest sezon de Serie A pariul lui Roberto Mancini în centrul apărării şi are o şansă uriaşă să calce pe urmele lui Cristi Chivu. CLICK PE POZE SUS IN GALERIA FOTO PENTRU A VEDEA IMAGINI CU RAZVAN POPA IN TRICOUL STELEI, AL SPORTULUI SI ACUM LA INTER MILANO

STEAUA. Patronul Stelei a realizat abia acum ce greşeală a făcut cînd a desfiinţat Academia. Popa a ajuns la Sportul, de unde Şiman l-a vîndut pe 200.000 de euro la Milano.

ADVERTISEMENT

ULTIMA ORA!!! TOATE NOUTATILE DESPRE SUSPENDAREA LUI RADOI DICTATA DE UEFA!!!

– CE A DECIS GIGI BECALI!!! PLEACA RADOI??

– CULISELE SUSPENDARII!!! UEFA IL AMENDASE SI IL AVERTIZASE PE RADOI DUPA TRENCIN!!!

– SE LEGITIMEAZA RADOI?! E UNICA SOLUTIE SA MAI STEA PE BANCA!!!

– INCREDIBIL!!! GIGI JUBILEAZA DUPA DECIZIE!!! ASTA ESTE PLANUL SECRET PENTRU MECIUL CU ROSENBORG!!!!

STEAUA. Ştirea că puştiul Răzvan Popa, 18 ani, acum la Inter Milano, a jucat împotriva formaţiilor Bayern Munchen şi Real Madrid, într-un turneu amical în China, a fost preluată zilele trecute de toate site-urile de sport şi televiziunile din România. Surse din anturajul roş-albaştrilor au dezvăluit pentru FANATIK că această informaţie nu a fost deloc bine primită şi de către oficialii Stelei.

STEAUA. Pierdut gratis la 14 ani!

STEAUA. Motivul? Răzvan Popa este în proporţie de 90 la sută produsul Academiei Stelei, după ce la vîrsta de 10 ani a ajuns de la Sporting Vîlcea în curtea celui mai titrat club din fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

GALERIE FOTO. Cristiano Ronaldo, scandal SEXUAL cu o minoră de 16 ani! Ce a vrut sa ii faca! Fata a facut TOTUL public! Pustoaica ARATA DEMENTIAL!!!

STEAUA. FANATIK a stat de vorbă cu tehnicienii care au contribuit în perioada junioratului la ascensiunea tînărului fundaş, iar unul dintre respectivii antrenori a dezvăluit că Steaua l-a pierdut pe Popa la 14 ani, deoarece latifundiarul din Pipera a decis să închidă propria academie! Iată mai jos adevărata poveste a jucătorului pe care Roberto Mancini l-a luat la prima echipă a Interului pentru a căpăta experienţă împotriva unor coloşi precum Bayern şi Real.

„L-am ochit la minifotbal”

STEAUA. Răzvan Popa este originar din Rîmnicu Vîlcea. A început fotbalul la el în oraş, la 7 ani, la Sporting. Aici a jucat doar trei ani, deoarece la 10 ani a fost remarcat de către Steaua, mai precis de către Dumitru Uzunea, pe atunci antrenor la centrul de copii şi juniori al campionilor.

ADVERTISEMENT

TRANSFERUL ZILEI IN LIGA 1!!! A SEMNAT IN URMA CU CATEVA MINUTE!!! ANUNTUL OFICIAL!!!

STEAUA. „Nu avea cum să nu îmi sară în ochi un astfel de jucător. Chiar dacă prima dată mi-a atras atenţia talia lui, ulterior, pe timpul turneului de minifotbal, unde participau şi Steaua, şi Sporting Vîlcea, Răzvan s-a făcut remarcat în principal pentru calităţile sale sportive. După turneu am luat legătura cu părinţii lui, iar peste puţin timp, nu mai ţin minte exact cît, Popa s-a mutat la Bucureşti cu tot cu familia. La Steaua şi-a pus imediat în valoare bagajul fotbalistic, iar înainte de desfiinţarea Academiei, pe la 13-14 ani, Răzvan a cîştigat cu Steaua campionatul pe Bucureşti la categoria sa de vîrstă. Era cel mai bun jucător din echipa noastră şi îmi aduc aminte că îl avea locotenent pe Robert Vâlceanu. Cojocaru e cu un an mai mare ca ei, iar portar îl aveam pe Andrei Ionuţ Radu, cel care a ajuns la rîndul său tot la Inter Milano! Aceşti băieţi au plecat de la Steaua după ce academia s-a închis în vara anului 2011”, şi-a amintit Uzunea. Dumitru Uzunea este antrenor posesor de licenţă PRO, iar în sezonul trecut s-a aflat la Steaua în staff-ul lui Costel Gâlcă.

STEAUA. „Cînd l-am văzut, am crezut că e Gică Popescu…”

STEAUA. Mergînd mai departe pe firul evenimentelor din viaţa proaspătului debutant la echipa mare a Interului, ajungem la momentul Sportul Studenţesc. După ce Gigi Becali a desfiinţat academia Stelei, Victor Popa, tatăl lui Răzvan, mutat, cum spuneam, alături de toată familia la Bucureşti, a decis să-şi ducă fiul în Regie. Acolo, după doar cîteva antrenamente cu cei de vîrsta sa, a fost ochit de către actualul antrenor secund al echipei naţionale, Daniel Isăilă. La acea vreme Isăilă antrena echipa din Regie.

ADVERTISEMENT

FOTO DE ULTIMA ORA!!! SIMONA HALEP, IN COSTUM DE BAIE!!! A SARBATORIT LA PISCINA!!! CE BINE ARATA CAMPIOANA NOASTRA!!! 

STEAUA. „Obişnuiam să merg cu Vasile Şiman şi să mă uit la jucătorii noştri de la juniori. La un moment dat mi-a sărit un ochi un puşti înalt, care era cu un cap mai mare ca alţii din generaţia lui. Cum patronul Sportului avea probleme cu mai mulţi jucători din echipă, am primit acceptul să-l iau pe Răzvan să se antreneze cu mine. Ca să vă spun sincer, Răzvan Popa îmi amintea de marele Gică Popescu. Şi nu pentru că e oltean, ci datorită calităţilor sale”, povesteşte Isăilă pentru FANATIK.

„Cît de curînd va fi chemat şi la naţională”

STEAUA. Continuă secundul naţionalei. „Ţin minte că l-am debutat în Liga I la 15 ani şi vreo două luni (n.r. – 15 ani, două luni şi 21 de zile). Ştiu sigur lucrul ăsta pentru că mi-a arătat el în vestiar unde îşi notase într-un carneţel la ce vîrstă juca pentru prima dată în Liga 1. Nu l-am văzut să aibă emoţii, deoarece cred că nici nu şi-a dat seama de şansa pe care o primise. Iar dacă şi-a dat seama, atunci mă bucur că acest băiat a reuşit.”

SCANDAL IN DIRECT LA DINAMO!!! “M-AI LUCRAT!!!”

STEAUA. “I-am văzut evoluţiile din meciurile amicale din China, cu Bayern şi Real Madrid, deoarece nea Puiu Iordănescu ne pune pe toţi cei din staff-ul echipei naţionale să îi urmărim la lucru pe jucătorii noştri din străinătate. Sînt sigur că băiatul va ajunge cît de curînd şi la naţionala mare României, după ce o să fie convocat şi la loturile Under 19 şi Under 21. Deja tehnicienii acestor echipe au început să strîngă date despre el. Este un fotbalist cu un fizic impresionant şi este păcat să nu ne folosim şi la naţională de serviciile sale. Sînt sigur că nu va dezamăgi nici la Inter Milano”.

Ciobotariu după debutul lui Răzvan: „Am trăit cea mai mare umilinţă”

STEAUA. La sfîrşitul partidei Dinamo – Sportul Studenţesc 1-3, disputată pe 17 martie 2012, Liviu Ciobotariu, antrenorul „cîinilor”, a dorit să remarce debutul puştiului de 15 ani. „Îl felicit pe acest copil pentru debutul său. Cînd l-am văzut că intră pe gazon, nu mi-a venit să cred! Pe marginea terenului era lîngă Isăilă practic un copil, iar în teren se juca un meci de seniori. Dacă Sportul ne-a bătut cu un copil pe teren, atunci pot să vă spun că această înfrîngere este cea mai mare umilinţă pe care eu am suferit-o în cariera de antrenor. Îl felicit pe Isăilă pentru curajul de care a dat dovadă atunci cînd a decis să-l trimită pe băiatul ăsta pe teren. Sper din tot sufletul ca acest copil o să ajungă într-o zi un mare fotbalist, iar dacă mă voi mai întîlni cu el, poate îmi voi lua revanşa”, a spus la vremea respectivă Ciobotariu.

STEAUA. L-a vrut şi Chelsea, dar Inter a venit după el la Bucureşti

STEAUA. Răzvan Popa nu a jucat prea mult timp la Sportul Studenţesc, deoarece a fost remarcat de scouterii italieni, aşa că saltul a fost incredibil, ajungînd la Inter Milano! „Pe Răzvan l-a vrut şi Chelsea Londra, dar cei din Italia au fost mult mai insistenţi şi au venit după băiat la Bucureşti. Transferul s-a realizat cu ajutorul firmei de impresariat a lui Victor Becali. Vasile Şiman a încasat pentru această tranzacţie 200.000 de euro, iar Steaua, clubul care l-a avut în curtea sa patru ani de zile, nu a primit nici un ban! Dacă Gigi nu îşi închidea academia, în mod sigur băiatul ăsta ar fi putut să facă acum carieră în echipa mare a Stelei, nu la Inter. Sau poate la Inter, dar vîndut de Becali pe bani grei. Acum, sau poate mai tîrziu”, ne-a mărturisit un apropiat al interistului.

Întrecut doar de Dobrin şi de Răducioiu

STEAUA. Chiar dacă a debutat la o vîrstă atît de fragedă în Liga I, 15 ani, două luni şi 21 de zile, Răzvan Popa nu este cel mai tînăr jucător care a jucat într-o echipă în prima divizie într-un meci oficial. Actualul jucător al Interului se află într-un astfel de top pe locul trei.

 

ULTIMA ORA!!! SUPER TRANSFER!!! DE LA STEAUA, LANGA ETO’O!!!

Nicolae Dobrin e primul. „Gîscanul” a debutat pe prima scenă în 1962, la 14 ani şi 10 luni, iar al doilea este Florin Răducioiu, cu primul meci în Divizia A, cum se numea atunci, la 15 ani şi o lună, în 1986. După Răzvan Popa, pe locul patru se află Marius Niculae, cu debut în 1996, la 15 ani şi 5 luni sub comanda lui Cornel Dinu, iar pe cinci este Dorin Mateuţ, 16 ani şi două luni la debutul său din 1981.

Români în nerazzurro

De-a lungul timpului, la Inter Milano au jucat 6 români.
* Primul dintre ei a fost Nicolae Simatoc, între 1947 şi 1949. A jucat 17 meciuri şi a marcat 3 goluri pentru Inter.
* 50 de ani mai tîrziu, Adrian Mutu era transferat de la Dinamo de Inter pentru 1,5 miloane de dolari. A jucat 14 meciuri şi a marcat două goluri, însă nu a confirmat la echipa lui Morrati şi a fost cedat la Hellas Verona.
* Ianis Zicu a fost transferat ca o mare speranţă în 2003, însă nu a jucat nici un meci oficial pentru echipa de pe Meazza, fiind împrumutat, pe rînd, la Parma, Dinamo şi Rapid.
* În 2007, Cristi Chivu a fost luat de Inter de la AS Roma pentru 16 milioane de euro. A fost cel mai longeviv şi cel mai de succes jucător român de la Inter reuşind să cîştige 3 scudetti, 2 cupe, 2 supercupe, o Ligă a Campionilor şi un campionat mondial al cluburilor cu echipa patronată de Moratti. În 2014, Chivu s-a retras la doar 33 de ani, din cauza unei accidentări.
* O altă speranţă a României, Denis Alibec a fost luat de Inter în 2009, la 18 ani. A jucat doar două meciuri, fiind împrumutat la Mechelen, Viitorul şi Bologna. În 2014, Alibec s-a întors în Liga 1 la Astra Giurgiu.
* George Puşcaş a semnat cu echipa mare în 2014, oficialii clubului fiind convinşi de prestaţiile foarte bune pe care le-a avut atacantul la Primavera. Puşcaş e în continuare la Inter, însă antrenorul Roberto Mancini ar dori să îl împrumute pentru a putea juca mai mult.

„Postul meu este de fundaş central, dar, dacă va fi nevoie de mine la mijlocul terenului, voi juca acolo. Va fi incredibil dacă voi fi chiar şi numai pe bancă la meciul cu Bayern Munchen” (Răzvan Popa, pentru Inter Channel, cu o zi înainte de meciul cu Bayern, în care a jucat ultimele 23 de minute)

2 campionate a cîştigat Răzvan Popa cu Steaua la categoria lui de vîrstă
2 meciuri a jucat Popa pentru Sportul în Liga 1: debutul victorios cu Dinamo şi eşecul în faţa fostei sale echipe, Steaua, 1-4, pe 8 aprilie 2012
4 partide a jucat Răzvan în această perioadă de pregătire pentru Inter: cele două, cu Bayern şi Real, plus amicalele cu Stuttgarter Kickers şi Carpi
56 este numărul de pe tricoul nerazzurro al lui Răzvan Popa

CV Răzvan Ştefan Popa

Data naşterii 4 ianuarie 1997
Locul naşterii Rm. Vîlcea
Post fundaş central
Înălţime/greutate 1,89m/75 kg
Echipe Sporting Vîlcea, Steaua, Sportul Studenţesc, Inter Allievi, Inter Primavera, Inter Milano

ADVERTISEMENT