Fotbal intern

Cum speră Steaua să-l scoată din puşcărie pe Gigi

La data de 14 august, la Curtea de Apel va fi judecat recursul privind cererea de întrerupere a pedepsei finanţatorului Stelei, Gigi Becali. În 19 iunie, judecătorii Tribunalului au considerat că...
09.08.2013 | 09:30
Cum spera Steaua sal scoata din puscarie pe Gigi

La data de 14 august, la Curtea de Apel va fi judecat recursul privind cererea de întrerupere a pedepsei finanţatorului Stelei, Gigi Becali. În 19 iunie, judecătorii Tribunalului au considerat că nu sînt motive întemeiate pentru ca Becali să fie liber pentru 3 luni, aşa cum a cerut. Practic este ultima soluţie la care mai poate apela patronul Stelei, pentru a fi, măcar o perioadă, în libertate. Pînă acum, toate recursurile înaintate de avocaţii acestuia au fost respinse. Pînă la termenul recursului, Gigi Becali mai trebuie să suporte şi o investigaţie a conducerii Penitenciarului Jilava, după ce, asupra lui s-au găsit 1.000 de euro în două bancnote a cîte 500 de euro. Dacă şi acest demers, cel din 14 august, unde vrea să susţină o pledoarie, va fi sortit eşecului, Gigi Becali mai pregăteşte o mişcare, absolut surprinzătoare, care să-l ajute să-şi asigure o perioadă în spatele pereţilor penitenciarului. Pentru acest lucru are nevoie, în mod direct, de implicarea clubului pe care-l patronează, Steaua Bucureşti. Despre planurile de viitor şi despre viaţa lui de zi cu zi în închisoare a povestit, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru FANATIK, unul dintre apărătorii lui, Daniel Ionaşcu, avocat care a abosolvit şi Facultatea de Teologie.

 

Care este starea actuală a lui Gigi Becali?

– Din punct de vedere fizic şi psihic este una foarte bună.

S-a întîmplat să discutaţi cu clientul dumneavoastră despre Steaua, despre fotbal în general?

– Prea puţin. Dar, la un moment dat, era îngrijorat de soarta a trei sau cinci jucători care erau la final de contract. Se punea problema negocierii contractelor, pentru că dînsul le discutase de la început.

Urmăreşte meciurile Stelei la televizor?

– Vizionează toate partidele şi pune mult suflet. Trăieşte fiecare moment cu mare emoţie.

 

Episodul 1.000 de euro: „Un beneficiu”

Ce s-a întîmplat cu acei 1.000 de euro, găsiţi la el?

– Avea nişte pantaloni scurţi pe la fundul geamantanului, cu care plecase de acasă, pe care i-a luat tocmai acum cîteva zile. Cînd a băgat mîna în buzunarul din spate, a dat de cele două bancnote. Imediat s-a dus şi a predat banii! Nu ştia de existenţa lor. Bagajul, după cum ştiţi, l-a făcut la repezeală, în acea seară în care a plecat la arest.

În ce măsură îi poate afecta acest episod viaţa la penitenciar?

– Cu siguranţă, această întîmplare nu poate reprezenta decît un beneficiu la fişa sa personală. Nu poate fi nimic rău. Banii, în mod normal, îi va recupera şi vor fi trecuţi în contul personal, eventual pentru telefon. Doar dacă se va demonstra altceva, atunci banii vor fi confiscaţi.

 

Telefon: 30 de minute/zi

Chiar aşa, cum e cu telefonul de acolo? Pare că ar fi vorbit prea mult pînă acum.

– Ştiu că acum are doar 30 de minute pe zi. El a mai sunat din timpul pe care îl avea din rezerva penitenciarului. Sună de la un telefon fix din penitenciar, nu de pe mobil. Nu are aşa ceva acolo.

Altfel, cu ce îşi ocupă timpul, Gigi Becali, în închisoare?

– Citeşte cărţi cu caracter teologic. A devenit un om care s-a purificat. Citeşte lucrări de înaltă ţinută teologică. Vrea să spicuiască din cele mai splendide texte din aceste cărţi, să le îmbrace sub forma sufletului său şi, cu ajutorul meu, să le dea lumina tiparului, într-o lucrare.

Ce credeţi că se va întîmpla pe 14 august?

– Daţi-mi voie să nu mă pronunţ! Noi sperăm să avem cîştig de cauză. Să aşteptăm judecata.

 

Servicii de management şi de impresariat

Ce altă variantă ar mai fi ca Gigi Becali să iasă pînă la expirarea pedepsei?

– Vă spun în premieră o chestie. Consiliul de Administraţie al Stelei are intenţia, dacă nu a făcut-o deja, să se adreseze către Penitenciarul Jilava cu propunerea de a realiza un contract de prestări servicii, pentru care Steaua să plătească.

Ce înseamnă asta?

– Poate că aţi auzit de acele contracte făcute cu diferite penitenciare, prin care deţinuţii prestează diferite servicii pentru anumite societăţi. Cum ar fi în agricultură, în construcţii sau în alte domenii.

Bine, şi Gigi Becali ce-ar trebui să presteze pentru Steaua?

– Steaua are nevoie de serviciile lui de management şi de impresariat! Asta solicită Steaua. Ar trebui să iasă dimineaţa, să meargă la club, iar seara s-ar întoarce la Jilava. Ar fi vorba de un program într-un regim deschis. Penitenciarul ar lua bani de la Steaua pentru activitatea domnului Becali.

Bine, dar aşa ceva ar fi unicat.

– Da, este unicat pentru că şi Gigi Becali este unicat!

 

“Binecuvîntată fie închisoarea, pentru că aici am văzut lumina şi am înţeles cum trebuie să mă spăl de rugina păcatelor. Aici L-am cunoscut pe Dumnezeu”

Concluzia la care a ajuns Gigi Becali, după perioada petrecută la Jilava

“Facem tot ce ne stă în putinţă să-l ajutăm! Întreprindem toate demersurile legale, în această privinţă. Chiar avem nevoie de patronul nostru

Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua

avocat-daniel-ionascu

Aşa gîndea Gigi despre MM

La începutul lunii mai, cînd se aştepta un verdict în Dosarul Transferurilor, în care managerul Mihai Stoica avea o condamnare de 4 ani, Gigi Becali anunţa că este dispus să-şi ajute angajatul, tocmai folosindu-se de metoda la care vrea să apeleze Steaua. “Am vorbit cu managerul Stelei şi am stabilit că, în cazul în care el va fi închis, eu să am grijă de familia lui. Totodată, i-am promis că funcţia de manager general nu va fi ocupată de nici o altă persoană, iar cît timp va fi la închisoare, jucătorii vor evolua cu numele său pe tricouri. Eu am contract cu un penitenciar şi aduc deţinuţi să muncească la sere. Aşa o să încerc să îl aduc şi pe el, ca să mîncăm o roşie împreună” declara Gigi Becali, în perioada în care nici nu se gîndea că poate ajunge la închisoare. Patronul Stelei este închis din 20 mai 2013.