Fotbal intern

Povestea lui Dennis: la 13 ani, era la City, la majorat dă GOL la Steaua

STEAUA. Dennis Man a reuşit să marcheze primul său gol la Steaua la scurt timp după ce a fost transferat de la UTA!...
31.10.2016 | 00:04
Povestea lui Dennis la 13 ani era la City la majorat da GOL la Steaua
ADVERTISEMENT

STEAUA

. Dennis Man a reuşit să marcheze primul său gol la Steaua la scurt timp după ce a fost transferat de la UTA!

STEAUA. Ajuns la Steaua pe 5 septembrie, atacantul născut la Arad a marcat în minutul 86 golul de 2-0 al disputei de la Iaşi, în al cincilea său meci la Steaua!

ADVERTISEMENT

VIDEO CU PRIMUL GOL MARCAT DE DENNIS MAN LA STEAUA!

STEAUA

. “Roş-albaştrii” au adus în urmă cu 2 luni “perla” Aradului, pe Dennis Man, un atacant în vîrstă de 18 ani, de la UTA. Văzut ca un jucător de mare perspectivă, atacantul i-a costat pe stelişti 250.000 de euro.

STEAUA. Cele două părţi au ajuns la un acord în ultima zi de transferuri, iar puştiul a fost aşteptat să ajungă la Bucureşti alături de tatăl său, Cristi Man: “Plec cu el şi rămîn la Bucureşti cît va fi nevoie. Nu-mi doresc decît să reuşească în fotbal, conform talentului şi puterii sale de muncă, aşa că mă voi muta acolo dacă e nevoie. Dennis e un copil cuminte, sînt sigur că va munci ca şi pînă acum şi va rămîne cu picioarele pe pămînt, doar că, probabil, la început îi va fi greu cu acomodarea”, a spus tatăl celui mai nou transfer al Stelei înainte de plecarea spre Bucureşti.

ADVERTISEMENT

A fost în probe la Bologna şi City

STEAUA

. Pe cînd avea doar 13 ani, Dennis Man a fost în probe la Manchester City, alături de alţi trei colegi. Timp de două săptămîni a luat parte la un stagiu de pregătire, de unde a plecat impresionat: “În Anglia contează mai mult pregatirea fizică, jocul corp la corp, pe cînd italienii sînt cu tactica. Nivelul e mai ridicat decît la noi, dar asta şi pentru că au condiţii de pregătire mai bune. Terenurile şi restul infrastructurii nu se compară cu ce întîlnim la noi”.

STEAUA. După experienţa City, a urmat cea de la Bologna: “Se ştie că italienii pun mare preţ pe pregătirea tactică, iar eu a trebuit să mă conformez. Cam 30-40 de minute stăteam practic pe teren, ascultînd indicaţiile tactice, de poziţionare în teren, ale antrenorului. Am jucat şi fotbal, însă doar între noi, nu am apucat să evoluez într-un amical. La meciurile tematice între noi, am evoluat pe toate posturile la mijloc şi în atac, m-am descurcat binişor, dar sub potenţialul meu. Dar, pînă la urma, a fost o experienţă benefică pentru mine”.

ADVERTISEMENT

Joc aerian de senzaţie

STEAUA

. Dennis Man a reuşit un hattrick uimitor în meciul arădenilor cu Dacia Unirea Brăila. Atacantul a reuşit să înscrie toate cele trei goluri în urma unor lovituri de cap şi a devenit astfel un concurent serios pentru celălalt “vîrf” al Stelei, Bojan Golubovic, bosniacul recunoscut şi el pentru jocul de cap foarte bun.

“E o investiţie reuşită pentru Steaua. Cred că într-un an–doi copilul va juca senzaţional şi la Steaua, are calităţi. Dacă i se va da şansă, acest copil va demonstra şi se poate integra foarte repede la Steaua”,  Jean Vlădoiu

„Man este interesant, are un viitor frumos. L-am urmărit şi eu. Eun copil talentat tare”, Ioan Andone

De 258 de minute a avut nevoie Dennis Man pentru a marca pentru Steaua, la doar 18 ani!