Fotbal intern

STEAUA. OFICIAL: Peluza SUD a anunţat cînd va reveni pe stadion

UPDATE, 21.08, ORA 18:18 / STEAUA. Remiza din derby-ul cu Dinamo i-a determinat pe fanii Peluzei Sud Steaua să publice un comunicat prin care au anunţat că se dezic, în continuare, de clubul lui...
22.08.2016 | 00:08
STEAUA OFICIAL Peluza SUD a anuntat cind va reveni pe stadion

UPDATE, 21.08, ORA 18:18STEAUA. Remiza din derby-ul cu Dinamo i-a determinat pe fanii Peluzei Sud Steaua să publice un comunicat prin care au anunţat că se dezic, în continuare, de clubul lui Gigi Becali. Totodată, suporterii au anunţat că vor reveni pe stadion doar în momentul în care situaţia privind palmaresul şi culorile va fi clară.

”Au trecut aproape 2 ani de când nu mai avem echipă şi mult mai mulţi de când ne dorim un club curat mai presus de toate. De 2 ani nu se întamplă nimic bun pentru clubul nostru, ba din contră, situaţia se înrăutăţeşte pe zi ce trece. Sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ar fi trebuit să fie respectată fără echivoc de toate părţile implicate în această problemă şi ar fi trebuit să aducă un cadru legal şi profesionist la Steaua. Din păcate, ne aflăm în situaţia în care majoritatea ignoră cu nonşalanţă ceea ce ar fi trebuit să fie litera legii!

Nimeni din Federaţie nu vrea să analizeze ceea ce se întamplă cu adevărat, mergând pe ideea confortabilă şi avantajoasă pentru ei şi fcsb, că această situaţie se încadrează la ”şi altele”. Majoritatea mass-mediei continuă să inducă ideea falsă că fcsb este tot una cu Steaua noastră. Nu! Nu, stimabililor din presă, opriţi-vă de a mai răspândi minciuni din dorinţa de a avea rating şi de a face din nimic, senzaţional. Cu toţii ştim ce fel de societate este înscrisă la FRF, când şi cum s-a înfiinţat, că emblema şi culorile (galben-albastru) nu au absolut nicio legătura cu Steaua!

Dar dintre toate, cea mai gravă situaţie este în cadrul Clubului Sportiv al Armatei. Fără absolut nicio explicaţie aceştia nu au demarat niciun demers în reînfiinţarea secţiei de fotbal, deşi, din punct de vedere legel, marca Steaua se află în posesia lor. Tindem să credem că interese ascunse dictează viitorul echipei de fotbal, iar aceasta nu este nicio afirmaţie hazardată, întrucât, atât timp cât deţii cel mai important brand din sportul românesc şi tu nu mişti un deget pentru a valorifica o adevărată ”mină de aur” este clar că intenţiile sunt altele. De fiecare dată, noi, suporterii Stelei, am solicitat transparenţă totală şi corectitudine în ceea ce înseamnă reînfiinţarea echipei de fotbal, dar se pare că tocmai aceste solicitări par a fi ignorate de comandanţii CSA.

Suntem siguri ca nici anul acesta cei de la Armată nu vor înscrie vreo echipă, întrucât 20 august este ultima zi legală de a depune actele pentru înscriere. Până când vom aştepta domnule comandant George Boroi să faceţi ceva cu Steaua? Până când vom aştepta ca dumneavoastră şi celorlalţi comandanţi să vi se trezească interesul de a readuce la viaţă clubul Steaua? Până vă veţi întoarce de la Rio? Se pare că aţi fost ”interesat” de club şi săptămâna aceasta, când aţi fost de acord să le puneţi la dispoziţie complexul sportiv Steaua celor de la Manchester City. Încă o dată, nu avem tot dreptul de a pune la îndoială intenţiile dumneavoastră faţă de toată această situaţie? La fel ca şi fostul dumneavoastră partener-creditor sunteţi vinovat de situaţia în care s-a ajuns!

Mai mult ca sigur, noi, steliştii, vom rămâne doar cu întrebările, iar răspunsurile vor întârzia să apară, ca şi până acum, când nimeni nu are nici cea mai vagă idee legată de viitorul echipei de fotbal. Peluza Sud, prin acţiunile sale, a demonstrat de fiecare dată că nu face jocurile nimănui şi va milita întotdeauna pentru binele clubului nostru drag. Dorim să îi liniştim pe toţi cei care susţin sus şi tare că noi nu facem nimic în această situaţie, că Peluza Sud nu este datoare cu explicaţii nimănui şi nici nu este obligată să prezinte calendarul acţiunilor sale. Singura noastră datorie este faţă de Steaua!

În final, reamintim că atât timp cât pe gazon nu se va afla clubul Steaua, cel fondat în 1947, cu palmaresul şi culorile sale, Peluza Sud nu se va prezenta la meciuri şi totodată nu se asociază cu nimic ce înseamnă fcsb. Dorim cu ardoare sa fie reînfiinţată secţia de fotbal, vrem un club în care profesionalismul, devotamentul faţă de Steaua şi sacrificiul să primeze în acţiunile jucătorilor şi conducerii, iar noi, Peluza Sud vom susţine echipa indiferent de liga în care aceasta va juca.

De asemenea, ţinem să îi felicităm pe toţi sportivii români care au participat la Olimpiada de la Rio, şi care, în pofida condiţiilor şi a criticilor, au reuşit să aducă medalii şi glorie României. Înainte Steaua! Înainte Sud!”, se arată în comunicatul publicat de Peluza Sud Steaua.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

STEAUA. Alexandru Tofan, unul dintre liderii de la Peluza Sud Steaua, susţine că Dinamo a realizat coregrafia degeaba, pentru că pe teren Manchester City a înfruntat o “clonă” susţinută din tribune de “ţărănei”, “cocalari” sau “interesaţi de monden”. Fanul roş-albaştrilor a mai precizat că suflarea stelistă nu trebuie să se simtă jignită de gestul fanilor lui Dinamo.

“Sa ma lamureasca si pe mine cineva ( nu tin neaparat in seara asta ), de ce o parte din suporterii Stelei, o parte din ultrasii celor doua peluze simt nevoia sa se justifice sau sa isi manifeste parerea referitoare la deja celebra coregrafie de la meciul dintre fcsb si man city??

Nu vad nicio legatura intre noi, cei care stim adevarul despre Steaua, si ceea ce au facut ultrasii dinamovisti la meciul unei clone. Daca UTA Arad ar face o farsa echipei ACSU Poli Timisoara, oare pe fanii timisoreni i-ar deranja?!?

Hai sa va explic cateva chestii, pe scurt.

Prima:. La acest meci, fcsb – man city, in tribune au fost patru categorii de oameni: 1. ţărăneii care tineau cu Stiaua inainte sa tina cu fcsb si care ne-au injurat meci de meci pt ca il contestam pe idolul lor…2. cocalarii care tin cu Steaua, fcsb, Real Madrid, Man United, Man City, Barcelona si Bayern Munchen etc. 3. Interesatii de monden – de Guardiola si vedetele aferente. 4. Suporterii altor echipe ( am in cartier amici care tin cu Dinamo, Rapid, Craiova…si au fost la acest meci din acelasi motiv ca si cei de la punctul 3 ).

A doua chestie: suporterii dinamovisti care au facut posibila coregrafia, dupa parerea mea, sunt mult mai inteligenti decat suporterii dinamovisti care s-au laudat cu coregrafia pe net. Desi, celor din urma nu le revine niciun merit. Sunt, de asemenea, mult mai inteligenti decat nea gigi, nea vali, mimi stoica, ianuli si alti trepadusi. Se pare, insa, ca ei nu erau foarte convinsi de treaba asta si au tinut sa o demonstreze. Cu toate astea, mesajul a fost unul cu dublu inteles si foarte elegant. Puteau scrie orice… de la m..e Steaua pana la ISIS…orice. Ei au ales un mesaj incontestabil. O ironie, dar si o constatare trista. Pe care putini o percep ca atare si o inteleg.

Eu nu am fost pe stadion, nu voi merge la meciurile niciunei echipe din Romania care nu este Steaua. Drept urmare, nu ma simt in niciun fel atacat sau ofensat. Insa am apreciat gestul ca pe un semn incontestabil al unei societati incapabile sa isi recunoasca prostia si incompetenta.

Da…in momentul asta, in campionatul pitoresc, a mai ramas doar Dinamo. In curand nu va ma exista nici Dinamo si nici fotbal in minunata noastra tara. De ce? Pentru ca oricat ar incerca unii sa o resusciteze cu coregrafii soc, Dinamo va ajunge sa aiba tot cateva sute de spectatori la “interesantele” meciuri cu cele trei clone din liga intai plus adunatura de echipe fara nume din ilfov sau judete limitrofe. Astia sunt viitorii lor adversari. Suporterii, ultrasii, fanaticii sunt usor de ucis cu astfel de “derby”-uri. Iar cei din pch stiu asta, pentru ca oricat de mare este rivalitatea, nu imi este rusine sa recunosc ca sunt baieti scoliti si inteligenti. Sunt sigur ca au riscat totul stiind ca nu vor mai putea face coregrafii in deplasarile la fcsb si au mizat pe o singura carte.

Sincer, va intreb, aveti capacitatea de a privi intreaga situatie? Coregrafia cainilor este problema noastra?!?…sau indolenta si lipsa de solutii a celor ce detin marca Steaua si nu fac nimic cu ea?? Daca in acest moment ar fi existat Steaua Bucuresti, am mai fi discutat acum despre “marea farsa”?? Ar mai fi fost legitim mesajul “Doar Dinamo”?? Ar fi avut cineva curajul, nebunia sa se apropie de noi la un meci? A fi ultras stelist este un drept pe care putini il inteleg si si mai putini l-au castigat. Se castiga doar cu sacrificii, razboaie, batalii pierdute si castigate, principii stabile si coloana vertebrala. Sud sau Nord sunt doar cuvinte goale. Conteaza cine esti atunci cand te privesti singur in oglinda. Esti ultras? Iubesti Steaua?

Lasa facebook-ul, lasa polemica! Pentru noi doar faptele conteaza. Cea mai buna actiune a cainilor pe anul acesta a fost aceasta coregrafie. E clar! Cea mai buna actiune a noastra pe anul acesta a fost sarbatoarea de pe Ghencea din 7 mai, apoi Evenimentul pentru Mihai Nesu din 9 mai. Va las pe voi sa comparati. Steaua are nevoie de noi, de voi, de toata energia asta, dar intr-un sens constructiv. Am putea profita de momentul asta. Am putea fi supereroii care salveaza echipa iubita. Dar suntem oare capabili sa unim toata energia asta si sa o transformam in ceva pozitiv? Curand veti fi chemati sa va aratati dragostea si puterea. Pana atunci adunati-va in tacere. Caci acum nu e momentul nostru. Demnitatea noastra nu isi are radacinile in mahala”, a postat cel poreclit “Lecce” pe un cont de socializare.