Fotbal intern

Cum se apără Jandarmeria după atacul CSA! De ce s-a retras după bătaie

Jandarmii prezenţi sâmbătă seară la partida CSA Steaua-Academia Rapid au avut serios de muncă după ce suporterii celor două echipe s-au bătut crunt în tribune.
15.04.2018 | 21:07
Cum se apara Jandarmeria dupa atacul CSA De ce sa retras dupa bataie

CSA Steaua-Rapid se anunţa în tribune un adevărat spectacol, dar din păcate huliganii s-au dat în spectacol, iar după ce ultraşii echipei armatei i-au atacat pe rivalii din Giuleşti, în mijlocul evenimentelor au picat şi copii, dar şi oameni nevinovaţi de la tribuna a doua a stadionului Naţional Arena. Astfel că, după ce firma de pază a fost total depăşită de evenimente, Jandarmeria Română a trebuit să intre în acţiune pentru restabilirea ordinii în arenă.

Dar,  după ce ordinea a fost restabilită şi huliganii au fost evacuaţi, jandarmii au ieşit din tribune şi i-au lăsat din nou pe angajaţii firmei de pază să se ocupe de sarcinile precise pe care le aveau. Din păcate, bătăile dintre suporteri nu au încetat, iar jandarmii au avut din nou de furcă. Comandantul clubului Steaua, Cristian Petrea, a dezvăluit pentru FANATIK.RO că nu înţelege de ce jandarmii au părăsit tribunele după ce restabiliseră ordinea în arenă după primele incidente. (Vezi detalii)

“Din 2008 e în vigoare Legea 4!”

Contactat de către FANATIK.RO, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, a mărturisit în ce condiţii au intervenit colegii săi pe Naţional Arena. “Eu nu doresc să intru în niciun fel de polemică cu domnul comandant Petrea. Doresc doar să vorbesc despre intervenţia colegilor mei. Din 2008 a intrat în vigoare Legea 4, iar jandarmii nu mai trebuie să stea în tribune sau pe gazon în permanenţă ca să asigure ordinea. De acest lucru se ocupă firmele de pază.

Doar în momentul în care aceste firme sunt depăşite de evenimente jandarmii pot intra să asigure ordinea. Acest lucru s-a şi întâmplat pe Naţional Arena. După primele ciocniri între fani, jandarmii au intrat şi i-au despărţit pe cei care se luaseră la bătaie. Au stat chiar şi o perioadă în sectorul galeriei steliste ca să se calmeze lucrurile. Ulterior, jandarmii au trebuit să părăsească acel perimetru deoarece aşa este legea. Acum, domnul Petrea poate să cerceteze şi să discute cu firma de pază tot ce doreşte dânsul de cuvinţă. Eu vă asigur că jandarmii au acţionat doar conform legii. Nu suntem obligaţi să stăm în tribune paravan între suporteri. Aţi văzut că, în momentul în care jandarmii au intrat din nou pe stadion, în faţa galeriei steliste, fanii de acolo au aruncat cu scaune în colegii mei”, a spus Enache pentru FANATIK.RO.