Fotbal intern

STEAUA. Reghe de milioane de euro! Mina de AUR a lui Becali!

STEAUA. Calificarea vicecampioanei în play-off-ul Ligii Campionilor a creat o euforie uitată în sînul roş-albaştrilor. Eliminarea cehilor de la Sparta Praga a adus în faţa camerelor TV un...
06.08.2016 | 13:27
STEAUA Reghe de milioane de euro Mina de AUR a lui Becali

STEAUA. Calificarea vicecampioanei în play-off-ul Ligii Campionilor a creat o euforie uitată în sînul roş-albaştrilor. Eliminarea cehilor de la Sparta Praga a adus în faţa camerelor TV un Gigi Becali eliberat, fericit, liniştit. “Aproape că mi-au dat lacrimile. Am emoţii de 10 milioane euro” preciza latifundiarul din Pipera. Care, odată cu revenirea lui Reghecampf pe banca Stelei, şi-a asigurat un nou jackpot!

STEAUA. Contestat de o parte a microbiştilor şi a specialiştilor după despărţirea de Thomas Neubert, Laurenţiu Reghecampf a reuşit, din nou, să îşi pună amprenta în fotbalul european cu o echipă evident slăbită de plecări şi mult inferioară celei din trecut, care a reuşit eliminarea lui Ajax şi a înregistrat o victorie de răsunet împotriva lui Chelsea. Se poate chiar spune că este cea mai slabă echipă a Stelei de cînd Becali a preluat clubul!

Tocmai în acest context eliminarea cehilor din Praga, mult superiori din punct de vedere al stabilităţii financiare, este un succes de răsunet. Iar asigurarea prezenţei cel puţin în grupele Europa League chiar reprezintă o performanţă!

Zero transferuri

STEAUA. În această vară, pînă în momentul de faţă, Steaua a făcut 6 transferuri. Ovidiu Popescu, Dan Popescu (ambii ACS Poli Timişoara), Bogdan Mitrea (împrumut, Ascoli), Vlad Achim (Voluntari), Adnan Aganovic (gratis, Limassol) şi Bojan Golubovic (gratis, CSMS Iaşi) sînt jucătorii aduşi de Gigi Becali. S-au plătit doar 400.000 de euro, jumătate pe Ovidiu Popescu, jumătate pe Vlad Achim.

“E părerea lui Reghe despre jucătorii pe care îi vrea, dar eu aduc pe cine vreau eu”, a fost rezumatul făcut de patronul Stelei în privinţa transferurilor cu care antrenorul vicecampioanei este nevoit să intre în grupele Ligii Campionilor. În detrimentul unor echipe precum Manchester City, Ajax, Villarreal sau FC Porto.

Profit: minim 10 milioane de euro!

STEAUA. În ciuda acestui aspect important, tehnicianul Stelei a reuşit să obţină o victorie care urmează să îi aducă lui Gigi Becali minim 10 milioane de euro! Într-un scenariu în care va fi eliminată de următorul adversar, Steaua va intra în grupele Europa League şi ar ajunge astfel la un bonus garantat de 5,8 milioane de euro.

La această sumă se adaugă cota din market-pool (în jur de 3 milioane de euro, dacă se califică şi Astra în grupele Europa League şi 6 milioane de euro – dacă va intra doar Steaua). Suma poate creşte, în funcţie de rezultatele vicecampioanei din grupele Europa League, ceea ce înseamnă că Steaua poate să depăşească lejer 10 milioane de euro doar din Europa League.

Însă Steaua este în cursa pentru jackpotul cel mare, de 20 milioane de euro, dacă Reghecampf reuşeşte să califice echipa în grupele Ligii Campionilor. În contextul real, prezentat de FANATIK.RO, acest lucru ar fi un adevărat miracol.

Bonusuri Liga Campionilor

Turul III (cel în care au intrat Steaua şi Astra): 400.000 de euro
Eliminare din play-off: 3 milioane de euro
Cîştigarea play-off-ului: 2 milioane de euro
Bonus pentru calificarea în grupe: 12 milioane de euro
Victoria în grupe: 1,5 milioane de euro
Egalul: 500.000 de euro

Bonusuri Europa League

Turul II (CSMS Iaşi): 210.000 euro
Turul III (Viitorul şi Pandurii): 220.000 de euro
Eliminare din play-off: 230.000 de euro
Bonus pentru calificarea în grupe: 2,4 milioane de euro
Victoria în grupe: 360.000 de euro
Egalul: 120.000 de euro
Locul 1 în grupă: 500.000 de euro
Locul 2 în grupă: 250.000 de euro

Se pregătesc transferuri gratis!

STEAUA. Chiar dacă Reghecampf şi jucătorii Stelei i-au asigurat un venit de 10 milioane de euro, bani pe care latifundiarul a anunţat că îi bagă în jucători, omul de afaceri a pregătit două transferuri pe gratis!

“L-am luat pe Budescu. Îi respect părerea lui Reghe, dar eu îl vreau”, a fost anunţul făcut de Becali. Al doilea jucător care ar urma să vină a fost anunţat în exclusivitate de FANATIK.RO (vezi detalii AICI). Singurii fotbalişti pentru care Becali este dispus să dea bani sînt Florin Tănase şi Răzvan Marin, jucătorii Viitorului, dar Hagi le-a blocat, cel puţin momentan, plecarea.

A acoperit plecarea a doi “grei”

STEAUA. Laurenţiu Reghecampf merită cu atît mai mult lăudat cu cît a reuşit să acopere posturile goale lăsat de doi dintre cei mai vechi şi buni jucători din lotul Stelei, Fernando Varela şi Alexandru Chipciu.

Dacă Toşca a devenit indispensabil pentru apărarea vicecampionilor, Gigi Becali şi-a redenumit tridentul ofensiv, format din Popa – Stanciu – Hamroun în “ucigaşii”. “Ei sînt ucigaşii mei”, a precizat latifundiarul din Pipera.

Iar aşteptările lui Becali au fost confirmate, chiar dacă lotul actual al Stelei este cu 10 milioane de euro mai puţin valoros decît cel cu care Reghecampf reuşea să ajungă pe prima pagină a ziarelor prin eliminarea lui Ajax şi victoria în faţa lui Chelsea. Dacă în 2013, lotul Stelei era evaluat la aproximativ 32 de milioane euro, în momentul de faţă acesta valorează 21,55 milioane euro, diferenţă care are menirea de a accentua performanţa uriaşă obţinută de stelişti.

S-au betonat în defensivă

STEAUA. Cu ambii fundaşi laterali veniţi de cîteva luni şi criticaţi intens, Momcilovici şi Enache, steliştii şi-au făcut de cap în terenul adversarilor. Ambii au avut trecere liberă în faţa blocajului ceh, iar în ciuda tuturor criticilor primite, inclusiv de la Becali în privinţa fundaşului stînga, Reghecampf a avut răbdare cu fiecare în parte şi a îndemnat la calm de fiecare dată cînd era întrebat despre evoluţiile acestora.

Momcilovic a fost remarcatul partidei de către Helmut Duckadam, fosta glorie stelistă. “Va avea o carieră frumoasă dacă o să joace la fel, a făcut un meci aproape perfect”, a fost părerea directorului de imagine.

STEAUA. Un alt plus al tehnicianului stelist a fost aducerea, împreună cu Meme Stoica, a lui Vlad Achim, jucător lăudat de Gigi Becali încă din perioada de pregătire. Acesta a început sezonul din postura de titular şi a făcut-o chiar foarte bine. Alături de Pintilii şi-au făcut treaba excelent, iar fundaşii centrali au fost la înălţime, în special Tamaş prin încercările sale îndrăzneţe şi faza frumoasă creată la golul doi al lui Nicolae Stanciu.

Există viaţă şi după Neubert

STEAUA. În trecut, succesul lui Laurenţiu Reghecampf era asociat de cele mai multe ori cu Thomas Neubert, preparatorul fizic neamţ care a revoluţionat pregătirea steliştilor. Acesta din urmă a ales să plece, iar pregătirea spartană a neamţului a fost înlocuită de cea a italianului Matteo Spatafora, care arată că nu este mai prejos, din moment ce Steaua a arătat vitalitate şi entuziasm în joc.

32 de milioane de euro valora lotul Stelei cu care Reghecampf a eliminat Ajax şi a bătut Chelsea în 2013

21,55 milioane de euro valorează lotul Stelei de acum, cea mai mică valoare de cînd Becali e patron

20 de milioane euro poate să încaseze Gigi Becali de pe urma prestaţiei jucătorilor stelişti