Fotbal intern

STEAUA. “Nu accept să fiu o marionetă” Ce i-a spus patronul

UPDATE, 12 februarie, ora 18:00. Helmuth Duckadam a ţinut să precizeze din ce motiv a decis să continue momentan activitatea la Steaua şi a ţinut să puncteze care va fi rolul său pe viitor....
13.02.2016 | 00:01
STEAUA Nu accept sa fiu o marioneta Ce ia spus patronul
ADVERTISEMENT

UPDATE, 12 februarie, ora 18:00. Helmuth Duckadam a ţinut să precizeze din ce motiv a decis să continue momentan activitatea la Steaua şi a ţinut să puncteze care va fi rolul său pe viitor.

Cu Laurenţiu Reghecampf nu am discutat deloc. Am vorbit doar cu Gigi Becali şi doar discuţia cu dînsul m-a făcut să accept să fiu în continuare preşedinte de imagine la Steaua. Dar după sezonul regulat voi avea din nou o discuţie cu Gigi Becali, dar de această dată sper şi cu Reghe. Eu nu pot să fiu niciodată marionetă şi vreau să fiu lăsat să spun doar ce văd eu şi ce simt. Aş fi penibil să nu spun adevărul cînd portarii Stelei greşesc“, a spus Duckadam.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 12 februarie, ora 16:00 / Helmuth Duckadam, preşedintele de imagine al Stelei, a declarat că nu va mai merge la nici un meci al Stelei, dacă vor reveni pe Ghencea:

“Ar fi păcat ca jocuri ca Steaua – Dinamo să se dispute la Piteşti, sau Dinamo – Steaua pe Ştefan cel Mare. Eu cred că pînă la urmă problema trebuie să se rezolve, pentru că oricum sîntem deja jenaţi şi sper să nu continuăm în această situaţie jenantă care s-a creat.

ADVERTISEMENT

Eu am zis că nu mai calc pe stadionul din Ghencea, am fost dat afară de patru ori, mi-a ajuns. Eu am zis că nu mai merg pe stadionul Ghencea niciodată”, a spus Duckadam la un post de televiziune.

UPDATE, 12 februarie, ora 13:00 / Helmuth Duckadam a îngropat securea războiului cu Laurenţiu Reghecampf şi a declarat că amîndoi au greşit, pentru că nu au comunicat.

ADVERTISEMENT

“N-am avut nici o discuţie cu Reghecampf. Nici nu cred că e cazul la ora actuală, mai ales că începe campionatul. Sînt lucruri mult mai importante pentru noi. Din păcate am greşit cred că amîndoi pentru că telefoanele mobile sînt făcute pentru a vorbi la ele. Noi nu am făcut-o şi a intervenit o anumită problemă!

În viaţă sînt discuţii şi în familie. Unele îţi convin, altele nu… Important e să trecem peste ele pentru că sîntem un grup. Sînt un club care trebuie să meargă cu toţii înainte şi să ne atingem obiectivele! Lucrul ăsta e cel mai important pentru, să mergem împreună înainte”, a spus Duckadam.

ADVERTISEMENT

**************************************************************************************

UPDATE, 7 FEBRUARIE 12:55 / Helmuth Duckadam nu a ezitat să îi critice pe portarii Stelei, iar tehnicianul Laurenţiu Reghecampf a anunţat că “Voi avea o discutie si cu Helmuth Duckadam cand ajung in tara. Am o relatie apropiata cu el, dar trebuie sa fim atenti cand facem anumite declaratii”.

Problemele dintre Reghe şi Duckdam au ajuns şi la urechile lui Gigi Becali. Aflat astăzi la biserică, Gigi Becali a anunţat că a intervenit de urgenţă şi i-a împăcat pe cei doi, ca situaţia să nu degenereze. 

Becali a vorbit şi despre problemele pe care Steaua le are cu oficialii FRF şi susţine că îşi va asuma răspunderea pentru că nu şi-a lăsat jucătorii să meargă în cantonament alături de echipa naţională a României.

……………………………….

UPDATE, 6 FEBRUARIE, 16:54 / Helmuth Duckadam s-a declarat deranjat de afirmaţiile lui Laurenţiu Reghecampf la adresa sa şi a precizat că numai Gigi Becali îi poate interzice să-şi exprime opinia despre Florin Niţă şi Valentin Cojocaru.

“M-a deranjat afirmaţia lui Reghecampf faţă de mine, nu trebuie să deranjeze poziţia mea. Nu a fost doar părerea mea, mai mulţi au considerat acelaşi lucru. Vreau să am o poziţie clară faţă de antrenorul Reghecampf, nu a fost cea mai bună abordare a sa. Singurul care poate să îmi reproşeze ceva este domnul Gigi Becali. Dacă acest lucru se va întîmpla, s-ar putea să plec de la Steaua. Eu nu sînt lăudărosul de la Steaua, eu sînt preşedintele de imagine. M-a deranjat afirmaţia lui Reghecampf. Eu nu trebuie doar să laud. Am fost obiectiv şi am fost susţinătorul lui Niţă. Un portar pe care l-am susţinut şi încurajat inclusiv cînd era a treia variantă. Este un portar care nu excelează, dar care se pregăteşte foarte bine şi pe care te poţi baza. Nu cred că mai reuşim să aducem un portar, trebuie să ne bazăm pe Niţă şi Cojocaru. Dar ei sînt foarte buni pentru campionatul României”, a spus Duckadam la un post de televiziune.

UPDATE 10:15 / STEAUA. Helmuth Duckadam, preşedintele de imagine al roş-albaştrilor, a declarat că nu-i va menaja niciodată pe Valentin Cojocaru şi Florin Niţă atunci cînd aceştia comit greşeli.

“Mă miră declaraţia lui Reghecampf, mai ales că eu eram şi sînt cel mai aprig susţinător al acestor doi portari şi am în continuare încrede în ei. Dar, cînd greşesc – şi fiecare a greşit la un gol – nu am cum să spun că au apărat bine, pentru că aş fi ridicol. Aşa mi se pare normal, îi susţin, dar voi spune în continuare că greşesc, dacă o fac. Dacă acum îi demoralizez, cînd îi lăudam, ce făceam? Îi moralizam? Îmi voi spune părerea în continuare, pentru că aşa mi se pare corect. Ei sînt doi portari foarte buni. Cînd toată lumea spune că avem nevoie de portar, dar mă contram cu ei. Cînd greşesc, nu am cum să nu spun acest lucru, pentru că vede o lume întreagă. Cum aş putea spune eu că nu e aşa?”, a spus Duckadam la un post de televiziune.

Laurenţiu Reghecampf a recunoscut într-o conferinţă de presă că încă mai există posibilitatea ca pînă la startul sezonului de primăvară roş-albaştrii să mai transfere un portar şi a ţinut să-l avertizeze pe Helmuth Duckadam.

STEAUA. Aflat în Antalya, Laurenţiu Reghecampf a vorbit într-o conferinţă de presă de problemele pe care încă le mai are de rezolvat la echipă şi a mărturisit că el consideră că nu are nici un fel de conflict cu Anghel Iordănescu deoarece nu este vinovat cu nimic. Antrenorul roş-albaştrilor a vorbit ironic şi despre Budescu. Nu în ultimul rînd antrenorul campionilor a ţinut să îi transmită lui Helmuth Duckadam să fie mult mai atent cînd vorbeşte de portarii roş-albaştrilor.

“Nu am mai mers la masă şi nu am mai putut mânca în seara în care am auzit că Budescu s-a transferat în China… Hai să fim serioşi! Îi urez baftă, să ajungă la naţională şi să fie bine. Doresc să vorbesc de probleme şi subiecte serioase”, a răspuns Reghe la una dintre primele întrebări pe care le-a primit din partea jurnaliştilor români aflaţi în Antalya

“Am avut o discuţie cu Niţă. Sper că a înţeles!”

STEAUA. Laurenţiu Reghecampf a dezvăluit care a fost una dintre discuţiile sale purtate cu jucătorii după înfrîngerea cu Ludogoreş, 0-3. “Vom mai aduce un portar în funcţie de posibilităţi. Însă am avut o discuţie cu Florin Niţă. El a greşit la unul dintre golurile primite cu Ludogoreţ. Nu trebuia să dribleze la acea fază. Totuşi eu sper că a înţeles, iar pe viitor lucrurile vor decurge normal”, a spus Reghe.

“Ne vom întoarce cu naţionala în avion”

STEAUA. Tehnicianul campionilor a ţinut să precizeze că din punctul său de vedere nu are nici un conflict cu Anghel Iordănescu. “Nu am nici un conflict cu Anglel Iordănescu. Chiar ne vom face întoarece împreună în ţară. Eu am considerat că jucătorii trebuie să rămînă să lucreze cu mine, domnul Iordănescu a considerat ce este mai bine de făcut pentru dînsul. Trebuie să punem punct acestui subiect”, a încheiat Reghe.

Reghe l-a pus la punct pe Duckadam

STEAUA. Însă antrenorul campionilor a ţinut să îi transmită lui Helmuth Duckadam un mesaj de atenţionare, după ce preşedintele de imagine al campionilor i-a tot criticat în ultimul timp pe Niţă şi Cojocaru, mai ales după jocul cu Ludogorţ

“Mi se pare ca nu au gresit portarii, mi se pare ca cei care au facut niste declaratii nu au vazut meciul. Cojocaru nu a gresit absolut deloc. Voi avea o discutie si cu Helmuth Duckadam cand ajung in tara. Am o relatie apropiata cu el, dar trebuie sa fim atenti cand facem anumite declaratii”, a spus Reghecampf.

Meme a fost primul stelist care s-a luat de Duckadam

STEAUA. Laurenţiu Reghecampf nu este primul om din cadrul clubului care a ţinut să îi atragă atenţia lui Duckadam. În urmă cu trei ani, atunci cînd preşedintele de imagine îl tot critica pe Tătăruşanu, l-a contrat public pe acesta. “. Noi îl respectăm enorm pe Helmuth Ducadam, Însă dînsul trebuie să înceteze cu declaraţiile pe care tot la face la adresa lui Tătăruşanu. Ba se ia de el, ba de Zapata. Nu e corect nici  să facă comparţii între Tătăruşanu şi Pantelimon.

Dacă tot spune că ţine la Steaua, el fiind şi preşedintele de imagine al acestui club, atunci ar face bine să nu mai critice jucătorii formaţiei noastre. În primul rînd dînsul nici măcar nu vine la antrenamente echipei şi nu ştie ce se întîmplă la Steaua”, a punctat, la vremea respectivă, fostul manager al campionilor.

ADVERTISEMENT