Sport

POLI-STEAUA. Amintirile unui 1-8 ISTORIC. “Cel mai frumos moment!”

POLI-STEAUA. Steaua a reuşit, de-a lungul istoriei sale, să creeze adevărate momente demne de istoria fotbalului românesc. Nu doar pentru ea, ci şi pentru echipele adverse. Iar istoria cuprinde...
13.09.2015 | 16:15

POLI-STEAUA. Steaua a reuşit, de-a lungul istoriei sale, să creeze adevărate momente demne de istoria fotbalului românesc. Nu doar pentru ea, ci şi pentru echipele adverse. Iar istoria cuprinde şi momentul Timişoara.

POLI-STEAUA. În 2004, pe 9 aprilie, chiar de Paşte, Steaua se deplasa pe malurile Begăi pentru a juca împotriva lui Poli. Fără a fi în cele mai bune momente, jucătorii de pe teren au creat, prin scorul de pe tabelă (1-8), ceea ce a rămas în memoria fanilor ca “Fenomenul Timişoara”. Dar meritul cel mai mare aparţine fanilor care, la 11 ani distanţă, sînt amintiţi de către toţi jucătorii prezenţi la acel meci.

40.000 de fani, lecţie unică de fidelitate

POLI-STEAUA. În 2015, într-un moment în care oamenii nu se mai înghesuie la casele de bilete decît sporadic, fanii bănăţeni merită şi mai mult respectul tuturor. Pentru cei care au uitat momentul care a uimit fotbalul românesc sau nu l-au prins, se merită un scurt remember. Sub o ploaie torenţială, 40.000 de suporteri ai lui Poli au încurajat formaţia bănăţeană din primul minut pînă la fluierul final, în ciuda scorului catastrofal de pe tabela de marcaj.

BECALI A DECIS: UNDE SE DUC BANII DE TRANSFERURI!

FANATIK.RO a stat de vorbă cu unul dintre cei mai importanţi jucători ai Stelei din acea perioadă pentru a descrie sentimentele care pot cuprinde un fotbalist în astfel de momente. Valeriu Răchită, unul dintre veteranii Stelei, a ţinut să le mulţumească fanilor lui Poli, la 11 ani distanţă, pentru ce au reuşit să creeze în tribune.

“Am fost foarte supărat că am fost schimbat”

POLI-STEAUA. “Atmosfera a fost de nedescris! Emoţiile sînt prea puternice pentru a fi redate. Ţin minte că am fost schimbat şi am fost foarte supărat, îmi doream să prind acel final pe teren, să trăiesc pînă la ultimul fluier acele momente. E cel mai frumos moment din tribune la care am asistat.

EXCLUSIV / VIN BANII LA STEAUA! “TRANSFERUL A ADUS BANII!”

 

Şi le mulţumesc fanilor care au fost! Sînt nişte mulţumiri sincere! Pentru că şi-au susţinut favoriţii şi pentru că o parte din aplauze le-am primit şi noi. Ne-a părut rău de proporţiile scorului cînd am văzut ce e în tribune, dar poate că altfel nu se declanşa momentul acesta, unic şi care a devenit exemplu pentru fotbalul românesc”, a declarat Răchită.

POLI TIMIŞOARA – STEAUA 1-8

(Buia 78 / Neaga 13, 58, 75, Dică 30, 36, Paraschiv 45, 72, Diniţă 32)

POLI: Grigore – A. Dumitru, Şoltuz, Bătrânu (cpt), I. Voicu, Bălace (`39 Poenaru) – Balauru (`18 Ionilă; `62 Băd), Buia, Şuleap, R. Stancu – Silvăşan.

STEAUA: Hamutovski – Ogăraru, Rădoi (cpt), Răchită (`77 Mutică), Neşu – Fl. Dumitru (`62 Pădureţ), Paraschiv, Aliuţă (`54 Boştină), Dică – Diniţă, Neaga

Cartonaşe roşii: Bâtrânu (12)