Sport

Execuţie în direct: Steaua Roşie Belgrad – CFR Cluj 4-0! Apărarea campioanei României, umilită în Serbia

Steaua Roşie Belgrad a învins-o pe CFR Cluj, scor 4-0, în manşa tur din play-off-ul Europa League.
17.08.2021 | 23:30
Executie in direct Steaua Rosie Belgrad  CFR Cluj 40 Apararea campioanei Romaniei umilita in Serbia
ADVERTISEMENT
17-08-2021
18:57

Steaua Roşie Belgrad - CFR Cluj 4-0 (Pavkov 5, Katai 38, Ben Nabouhane 68, Ivanic 77)

Steaua Roşie Belgrad a câştigat manşa tur cu CFR Cluj, scor 4-0, din play-off-ul Europa League. Golurile sârbilor au fost marcate de Pavkov (5), Katai (38), Ben Nabouhane (68) şi Ivanic (77), iar apărarea campioanei României a fost groggy la meciul din Serbia. Manşa retur e programată pe 26 august, de la ora 21:30, în Gruia. Câştigătoarea dublei va merge în grupele Europa League, în timp ce învinsa ajunge în grupele Conference League.

Min. 86 – Denis Alibec şutează din mijlocul careului, însă mingea a lovit transversala.

Min. 77 – GOOOL Steaua Roşie Belgrad! Ivanic înscrie cu o lovitură de cap de lângă Camora.

Min. 68 – GOOOL Steaua Roşie Belgrad! Ben Nabouhane înscrie al treilea gol al sârbilor, cu un şut din interiorul careului, după o nouă gafă a clujenilor.

Min. 52 – Pavkov, liber în careu, reia moale mingea cu o lovitură de cap, iar Arlauskis reţine fără probleme.

Min. 50 – Mingea şutată de Ciprian Deac, dintr-o lovitură liberă de la aproape 25 de metri, a trecut puţin pesta poarta sârbilor.

Min. 38 – GOOOL Steaua Roşie Belgrad! Katai duce scorul la 2-0 cu un şut din mijlocul careului, unde era liber, după ce Cestor fusese atras de Pavkov.

Min. 37 – Mingea a căzut în careul mic al sârbilor, însă clujenii nu au reuşit să profite de moment şi să trimită mingea în poarta lui Borjan.

Min. 5 – GOOOL Steaua Roşie Belgrad! Pavkov deschide scorul după greşeli în lanţ în defensiva campioanei României.

Min. 1 – A început meciul Steaua Roşie Belgrad – CFR Cluj

17-08-2021
17:47

Echipele de start la Steaua Roşie Belgrad - CFR Cluj

Steaua Roșie Belgrad: Borjan – Gobeljic, Dragovic, Degenek, Rodic – Kanga, Sanogo, Ivanic – Ben Nabouhane, Katai – Pavkov. Rezerve: Gordic, Popovic – Babic, Diony, Erakovic, Gajic, Krsticic, Krstovic, Nikolic, Pankov, Petrovic, Srnic Antrenor: Dejan Stankovic

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Ciobotariu, Cestor, Camora – Sigurjonsson, Rodriguez – Deac, Petrila, Omrani –  Debeljuh. Rezerve: Bălgrădean, Hindrich – Alibec, Costache, Fofana, Graovac, Hoban, Itu, Latovlevici, Susic, Tahiri Antrenor: Marius Şumudică

Meciul Steaua Roşie Belgrad – CFR Cluj are loc marţi, 17 august, cu începere de la ora 22:00, în cadrul turului play-off-ului Europa League. Manşa secundă este programată peste o săptămână la Cluj. Ambele echipe au ajuns aici după ce au fost eliminate în turul 3 preliminar al Champions League.

Unde se joacă meciul Steaua Roşie Belgrad – CFR Cluj

Confruntarea Steaua Roşie Belgrad – CFR Cluj se dispută marţi, 17 august, de la ora 22:00, pe stadionul “Rajko Mitic” din capitala Serbiei, celebrul Markana, cum îi spun localnicii. Sunt aşteptaţi foarte mulţi suporteri ai echipei care are culori tradiţionale alb-roşu, deşi fanii sunt supăraţi după eliminarea favoriţilor de către Sheriff Tiraspol.

ADVERTISEMENT

Au acces la meci spectatori în procent de 50 la sută, în unele cazuri, cum ar putea fi şi acum, când este vorba de un eveniment de interes naţional, putând urca până la 60 la sută din capacitatea arenei, toţi urmând a prezenta dovada schemei complete de vaccinare sau testul negativ valabil 72 de ore sau 24 în cazul celui antigen.

Cine transmite la TV partida Steaua Roşie Belgrad – CFR Cluj

Partida Steaua Roşie Belgrad – CFR Cluj se joacă marţi, 17 august, de la ora 22:00, pe stadionul “Rajko Mitic” şi va transmisă în România în exclusivitate de către postul PRO TV. O mai puteţi urmări şi intrând pe site.-ul FANATIK în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Belgrad temperatura în cursul zilei s-a meninţut caniculară, iar la ora meciului se estimează că ar putea fi în jur de 30-31 grade, ceea ce obligă arbitrul să acorde cele două pauze de hidratare pe repriză. Va conduce la centru acest meci bulgarul Georgi Kabakov. A condus la victoria tricolorilor mici în 2017, 2-0 în Elveţia şi amicalul România – Belarus 5-3.

Ce jucători importanţi lipsesc din întâlnirea Steaua Roşie Belgrad – CFR Cluj

La Belgrad tensiunea este maximă în tabăra campioanei Serbiei. Nimeni nu ar fi crezut vreodată că Sheriff Tiraspol va produce cea mai ruşinoasă eliminarea pentru Steaua Roşie din ultimii 20 de ani dar acum toate eforturile sunt concentrate pentru ca echipa să ajungă măcar în grupele Europa League. Iar antrenorul Dejan Stankovic nu are probleme serioase de lot înaintea acestui meci.

ADVERTISEMENT

Nu la fel stau lucrurile la campioana României. Sunt sută la sută out, cu probleme medicale Andrei Burcă şi Rachid Bouhenna, despre situaţia ultimului a anunţat FANATIK în exclusivitate că nu a făcut deplasarea. În plus, Adrian Păun este suspendat după ce a văzut cartonaşul roşu în returul cu Young Boys.

Paradoxal, pentru CFR ar fi mai bine în Conference League

Învingătoarea din acest play-off va juca în grupele Europa League, iar învinsa va evolua în grupele Conference League, noua competiţie înfiinţată de UEFA. Paradoxal, pentru CFR Cluj mai avantajos ar fi să joace în grupele Conference League, pentru că ar avea mult mai multe şanse să facă mult mai multe puncte decât în grupele Europa League, unde sunt multe formaţii de top din Europa.

ADVERTISEMENT

Aceasta nu înseamnă că vom asista la un non-combat din partea campioanei României, pentru a-şi planifica un traseu mai uşor. Echipa lui Şumudică vine decisă să joace pentru calificare, pentru că un succes în faţa unui adversar deţinător ar trofeului Ligii Campionilor ar reprezemnta o mare performanţă.

Ce cote la pariuri sunt la jocul Steaua Roşie Belgrad – CFR Cluj

Deşi Steaua Roşie a suferit o eliminare şocantă în turul 3 preliminar al Champions League în faţa moldovenilor de la Sheriff Tiraspol bookmakerii sunt convinşi că de această dată campioana Serbiei va avea câştig de cauză, acordând cota de 1,65 la victorie, în timp ce ardelenii au cotă 6,00. Şi un gol înscris de CFR aduce o cotă excelentă, 1,60.

Problema este că istoricul meciurilor directe dintre echipele din România şi Steaua Roşie înseamnă un sec 2-0 pentru sârbi, UTA în 1970 şi Universitatea Craiova în 1975 fiind eliminate la pas. Va fi foarte greu pentru echipa lui Marius Şumudică în infernul de la Belgrad.

ADVERTISEMENT