Fotbal international

Steaua Roșie s-a calificat în grupele Champions League. Fanii au intrat pe teren și i-au dezbrăcat pe jucători. Video

30.08.2018 | 11:01
Steaua Rosie sa calificat in grupele Champions League Fanii au intrat pe teren si iau dezbracat pe jucatori Video

Steaua Roșie s-a calificat în grupele Champions League! Sârbii au trecut în play-off de austriecii de la Red Bull Salzburg după 0-0 în tur pe teren propriu și 2-2 în retur și vor juca pentru prima dată în faza grupelor. Fanii și-au pierdut mințile la finalul meciului jucat în Salzburg. Au intrat pe teren și i-au dezbrăcat cu forța pe jucători. Steaua Roșie Belgrad a câștigat Liga Campionilor în anul 1992, iar în anul care a urmat competiția a trecut la sistemul cu grupe, acolo unde sârbii nu au reușit să ajungă până acum.

Aproximativ 10.000 de sârbi au făcut deplasarea în Austria pentru partida Red Bull Salzburg – Steaua Roșie Belgrad. Sârbii au fost conduși la pauză cu scorul de 2-0, dar și-au revenit spectaculos în repriza secundă, când au marcat de 2 ori prin Ben Nabouhane în doar 2 minute și s-au calificat grație golurilor înscrise în deplasare. La finalul meciului, suporterii au pătruns pe teren și i-au luat pe sus pe jucători, iar în încercarea de a rămâne cu un suvenir după o noapte de fotbal memorabilă i-au dezbrăcat cu forța de echipament.

10.000 de sârbi au făcut deplasarea în Salzburg
10.000 de sârbi au făcut deplasarea în Salzburg

Pentru Steaua Roșie Belgrad au jucat: Borjan – Stojkovic, Savic, Degenek, Rodic – Jovicic, Krsticic – Milic, Simic, Radonjic – Ben Nabouhane. Rezerve: Babic, Cafu, Gobeljic, Jovancic, Pavkov, Popovic, Srnic. La Red Bull Salzburg au fost titulari: Stankovic – Lainer, Andre Ramalho, Pongracic, Ulmer – Haidara, Wolf, Samassekou, Schlager – Daka, Dabbur. Rezerve: Minamino, Mwepu, Prevljak, Todorovic, van der Werff, Walke, Yabo.

Fanii sârbi pe stadionul din Salzburg
Fanii sârbi pe stadionul din Salzburg

Fanii s-au dezlănțuit pe teren după ce Steaua Roșie s-a calificat în grupele Champions League

Clubul din Belgrad va juca în grupele celei mai prestigioase competiții intercluburi, iar acest lucru i-a făcut pe suporteri să își iasă din minți. Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se observă cum aceștia smulg tricourile de pe jucătorii Stelei Roșii, iar unul dintre fotbaliști a rămas fără șort. Un alt fotbalist a fost văzut în timp ce ținea cu mâinile de tricoul de pe el, în timp ce un fan trăgea de el să i-l dea jos. Totul s-a întâmplat după 26 de ani de așteptare pentru a juca din nou alături de cele mai bune cluburi ale Europei. În 1991, Steaua Roșie Belgrad a câștigat Liga Campionilor, după ce a trecut la penalty-uri de Olympique Marseille.

Steaua Roșie Belgrad a fost repartizată în urna a 4-a la tragerea la sorți a grupelor Champions League, alături de Viktoria Plzen, Club Brugge, Galatasaray Istanbul, Young Boys Berna, Internazionale Milano, Hoffenheim și AEK Atena. Asta înseamnă că sârbii vor avea partea de o grupă de foc și de meciuri tari în faza grupelor, dar vecinii noștri așteaptă acest lucru încă de la finala cu Marseille. Steaua Roșie a început campania de calificare din acest an încă din turul 1 preliminar, unde a trecut de Spartaks Jurmala cu 0-0 și 2-0. În turul 2 preliminar au eliminat pe Suduva, după 3-0 și 2-0. În turul 3 preliminar au întâlnit Spartak Trnava și s-au calificat după 1-1 și 2-1, iar în play-off au eliminat Red Bull Salzburg. La Belgrad a fost 0-0, iar în returul din Austria s-a terminat 2-2.