Fotbal intern

Steaua serbează Supercupa Europei în ziua când Dinamo se luptă pentru playoff

Zi specială în fotbalul românesc. Dinamo se luptă cu Astra pentru un loc de playoff, iar Steaua sărbătoreşte 31 de Supercupa Europei.
24.02.2018 | 16:22
Steaua serbeaza Supercupa Europei in ziua cand Dinamo se lupta pentru playoff
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 24 februarie, este o zi specială pentru Dinamo, dar şi pentru rivala Steaua. Trupa “roş-albastră” sărbătoreşte 31 de ani de la lovitura din Supercupa Europei, atunci când Steaua s-a impus în faţa celor de la Dinamo Kiev, scor 1-0, la Monaco. VEZI MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIE.

Duelul dintre Steaua şi Dinamo Kiev a fost primul pentru Gheorghe Hagi în tricoul “roş-albastru”, iar reuşita Stelei a fost înscrisă chiar de “Rege”, care a  marcat în minutul 44, din lovitură liberă. Totodată, pe 24 februarie 2005, steliştii reuşeau să o elimine pe Valencia din Cupa UEFA, echipă care era deţinătoarea en-titre a trofeului.

ADVERTISEMENT

Dinamo se luptă pentru un loc de playoff

În timp ce steliştii sărbătoresc cele două reuşite, Dinamo Bucureşti va încerca să o învingă pe Astra Giurgiu pentru a prinde un loc în playoff-ul Ligii 1 Betano, azi, de la ora 19.45, pe stadionul “Marin Anastasovici”. “Câinii” au nevoie neapărat de o victorie pentru a nu mai avea emoţii – vezi aici toate calculele.

Echipă de cinci stele pentru formaţia lui Anghel Iordănescu

În perioada când Steaua se impunea în faţa celor de la Dinamo Kiev, Anghel Iordănescu, fostul selecţioner al echipei naţionale a României, stătea pe banca steliştilor. Mai mult, în echipa Stelei din acea perioadă apăreau nume precum Stângaciu, Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu, Bălan, Stoica, Boloni, Hagi, Lăcătuş şi Piţurcă. 

ADVERTISEMENT

Pe parcursul meciului au mai fost introduşi şi Gabi Balint, cel care i-a luat locul lui Gheorghe Hagi în minutul 84, dar şi Majearu. Acesta l-a înlocuit pe Marius Lăcătuş în minutul 89. 

Iată cum arăta echipa de start a Stelei din meciul cu Dinamo Kiev:

Stângaciu – Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu – Bălan, Stoica, Boloni, Hagi (Balint 84) – Lăcătuş (Majearu 89), Piţurcă

ADVERTISEMENT

Antrenor: Anghel Iordănescu

Tags: