Stiri sportive

Gâlcă trage cu dinţii de un atacant dorit şi de AS Roma

Steaua intră într-o nouă eră după plecarea lui Laurenţiu Reghecampf. Transferurile pe bani mulţi cu care erau obişnuiţi suporterii în sezoanele trecute vor deveni istorie....
16.06.2014 | 00:04
Galca trage cu dintii de un atacant dorit si de AS Roma

Steaua intră într-o nouă eră după plecarea lui Laurenţiu Reghecampf. Transferurile pe bani mulţi cu care erau obişnuiţi suporterii în sezoanele trecute vor deveni istorie.

Astfel, noul tehnician al roş-albaştrilor, Costel Gîlcă, are menirea să aducă la Steaua fotbalişti de perspectivă şi, dacă este posibil, liberi de contract. “Voi transfera foarte mulţi fotbalişti tineri la echipă, pentru că ei sînt viitorul”, a spus tehnicianul la prezentarea sa oficială. De altfel, la reunirea roş-albaştrilor, a şi apărut un mijlocaş în vîrstă de 17 ani, care a şi plecat cu veteranii din lot în primul cantonament al verii. Pham Huy Tien Florentin a venit de la Juventus Colentina, însă vietnamezul nu este singurul fotbalist de la gruparea din Liga 3 pe care au pus ochii oficialii din Ghencea.

Urmărit pe viu de Argăseală

Conform surselor FANATIK.RO, Valeriu Argăseală negociază de zor cu omologii săi de la Juventus Colentina transferul unui atacant de 16 ani. Fotbalistul dorit la Steaua se numeşte Alexandru Nica, are o înălţime de 1.86 metri şi este, în ciuda vîrstei, unul dintre liderii grupării din cel de-al treilea eşalon. Tînărul vîrf a evoluat constant în ultima perioadă la Juventus şi s-a numărat de fiecare dată printre oamenii decisivi ai echipei sale. De precizat că Valeriu Argăseală a urmărit pe viu mai multe evoluţii ale lui Nica şi a rămas impresionat de calităţile etalate de puştiul de 16 ani, care are o detentă impresionantă, un fuleu fantastic şi o tehnică foarte bună.

Monitorizat de AS Roma

Tînărul Alexandru Nica nu este dorit cu insistenţă doar de gruparea din Ghencea. Conform surselor FANATIK.RO, vîrful lui Juventus Colentina este monitorizat de patru grupări din Seria A, printre care şi AS Roma. De altfel, capitolinii şi-au făcut deja un obicei să transfere fotbalişti români de perspectivă, Deian Boldor, Mihai Bălaşa, Andrei Ţugui şi Vlad Marin fiind ultimii jucători care au ajuns la AS Roma. De altfel, dacă Steaua nu va urgenta negocierile este foarte posibil ca Nica să dea curs uneia dintre oferte pe care le are din Serie A.

 Şi Viitorul trage de el

Evoluţiile excelente ale lui Alexandru Nica din ultima perioadă au ajuns şi la urechile lui Gică Hagi. Imediat, “Regele” s-a interesat de situaţia contractuală a vîrfului lui Juventus, pe care a încercat să-l aducă la Academia de fotbal pe care o conduce. Negocierile nu s-au finalizat, însă Hagi nu a renunţat la visul de a-l aduce pe Nica la Viitorul şi testează, în continuare, terenul.

Tomiţă “Lippi”, pe făraş!

Dacă Steaua va bate palma cu Juventus pentru aducerea lui Alexandru Nica, vîrful ar urma să se antreneze cu prima echipă, însă de evoluat o va face, asemenea lui Pham Huy Tien Florentin, pentru echipa de tineret a roş-albaştrilor, în UEFA Youth League. Totuşi, avînd în vedere că Gîlcă este adeptul promovării puştilor de perspectivă, nu este exclus să-i vedem pe cei doi evoluînd pentru echipa mare. Altfel, conform surselor FANATIK.RO, sînt şanse foarte mari ca Ion Toma, cel care a condus în sezonul trecut echipa în Youth League, să fie înlocuit de Dumitru Uzunea, secundul lui Costel Gîlcă de la echipa mare.  

P: Pariaza la Cupa din 2014 cu Unibet! Bonus de 150 RON la inregistrare!

 

Tags: