STEAUA. Secretul lui Niţă: “Sînt portari care au acest talent!”

Iuliana Spirache   
in Fotbal intern
29/09/2015, 10:46
STEAUA. Secretul lui Niţă: “Sînt portari care au acest talent!”

STEAUA. Mirel Rădoi a făcut o alegere bună atunci cînd a decis să îl scoată din poartă pe Cojocaru şi să îl intorducă pe Florin Niţă.

STEAUA. Portarul în vîrstă de 28 de ani a încasat doar 4 goluri în 6 meciuri, din care 2 din penalty, 1 după ce a apărat penalty-ul şi 1 dintr-un şut la vinclu de la 20 de metri, imparabil. Spre deosebire de Niţă, Cojocaru a încasat 10 goluri în ultimele 6 meciuri jucate ca titular la Steaua, cu Botoşani, Partizan, Dinamo, Astra, ASA şi Rosenborg.

STEAUA. Fostul mare portar al Stelei, Helmuth Duckadam, a ţinut să îl laude pe Niţă. “Sînt portari care au acest talent pentru a apăra penalty-uri. Am văzut meciul cu Viitorul, cînd portarul după 11 lovituri nu a apărat nici una. Trebuie să te şi antrenezi la astfel de jucători, dar îţi trebuie şi talent. Ca şi fotbaliştii, munca nu e de ajuns, trebuie şi talent. Niţă i-a luat faţa lui Cojocaru, Niţă se antrenează fantastic indiferent că e al doilea sau al treilea portar, se antrenează la maxim mereu. 

Cojocaru e mai înalt şi ei sînt mai comozi, aşa s-a întîmplat şi la mine. Cojocaru e tînăr şi are talent, dacă e contiincios o să ajungă un portar foarte bun”, a spus Duckadam.

Meciurile lui Niţă ca titular:

CS U Craiova- Steaua 1-2 (gol din penalty)

Rosenborg-Steaua

Steaua-Viitorul 1-0

ACS Poli Timişoara-Steaua (gol din acţiune)

Steaua-Concordia 3-1 (gol din respingere, după ce a apărat penalty)

Steaua-Voluntari 3-1 (gol din penalty)

Închide ×