ADVERTISEMENT
Fotbal international

Steaua și Poli Timișoara, amintite de spanioli într-un material despre Superliga: ”Acest lucru a fost minimizat”

Autor: Traian Terzian | 20.04.2021 | 14:24
Steaua și Poli Timișoara, amintite de spanioli într-un material despre Superliga: ”Acest lucru a fost minimizat”
Echipele Steaua și Poli Timișoara sunt amintite de spanioli într-un material despre înființarea Superligii Europene, care nu face altceva decât să ”omoare” formații care altădată dădeau strălucirea cupelor europene

Echipele Steaua și Poli Timișoara sunt amintite de spanioli într-un material despre înființarea Superligii Europene, care nu face altceva decât să ”omoare” formații care altădată dădeau strălucirea cupelor europene.

ADVERTISEMENT

Șase cluburi din Premier League, trei din Serie A și alte trei din La Liga au anunțat înființarea Superligii Europene, o competiție cu circuit închis care vrea să revoluționeze competițiile continentale.

UEFA a anunțat măsuri radicale în cazul în care proiectul va fi pus în aplicare, iar jurnalistului italian Fabrizio Romano a detonat bomba și a anunțat că actuala ediție a Champions League ar putea avea o câștigătoare la masa verde.

ADVERTISEMENT

Superliga Europei omoară cluburile mici, iar spaniolii amintesc de Steaua și Poli Timișoara

Jurnaliștii spanioli de la Marca au publicat un amplu material despre cluburile care au numai de pierdut odată cu crearea Superligii Europene, iar aici sujnt amintite și două echipe din România: Steaua București, câștigătoarea Cupei Campionilor Europeni în 1986, și Poli Timișoara, care în 1990 elimina Atletico Madrid în primul tur al Cupei UEFA.

”Istoria fotbalului european nu poate fi înțeleasă fără acele nopți în care o echipă dintr-o țară care nu era o putere era capabilă să-l dărâme pe cel mai mare. Acest lucru a fost minimizat odată cu nașterea Ligii Campionilor, dar sosirea Superligii îngropă acest concept.

ADVERTISEMENT

Nu mai este loc pentru nopți precum cele pe care le-a suferit Real Madrid împotriva celor de la Odense sau Spartak la Moscova, Barcelona împotriva celor de la Metz sau Dinamo la Kiev sau Atetico cu Poli Timișoara sau OFI Creta”, notează spaniolii.

Nume mari ale Europei, lipsesc din proiectul Superligii

”Departe de prima lume economică, echipele est-europene nu-și au locul în noul format. Puteți crede că fotbalul rus poate avea unele șanse să intre cândva. Dar pentru alții, inclusiv campioni europeni precum Steaua București sau Steaua Roșie Belgrad, Europa nu mai are loc. Și odată cu ei Dinamo Kiev, Ferencvaros, Partizan, grecii, turcii…

ADVERTISEMENT

Lista țărilor care vor dispărea afectează majoritatea celor 55 de federații care alcătuiesc UEFA. Opțiunea de a-i vedea pe Mbappe, Messi, Cristiano, Benzema să joace cu echipe din Elveția, Austria, Bulgaria sau Cipru încetează să mai existe”, scrie sursa citată.

Îm amplul material al ibericilor sunt amintite și alte formații care sunt scoase din ecuație de noua competiție. Este vorba de Benfica și Porto, duble campioane ale Europei, Ajax Amsterdam, de patri ori câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni, sau Feyenoord Rotterdan, PSV Eindhoven și Celtic Glasgow, și ele încoronate în CCE.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!