Sport

Steaua şi Rapid joacă tare! Bani negri şi mese la restaurante de lux!

23.05.2018 | 14:02
Steaua si Rapid joaca tare Bani negri si mese la restaurante de lux

Finalul unui sezon absolut spectaculos a găsit Steaua şi Rapid într-o alergare neîntreruptă pentru îndeplinirea obiectivului. Și nu a mai contat fair-play-ul sau regulamentul. Promovarea în Liga a III-a este absolut vitală atât pentru Academia Rapid, cât și pentru CSA Steaua. În tur, era o nebunie maximă cu golaverajul, detaliu ce părea decisiv pentru departajare la acel moment. În retur, tensiunea s-a mărit  mai ales când Progresul 2005 a ales să părăsească terenul de joc la scorul de 3-0 pentru CSA, plus superioritate numerică a roș-albaștrilor în minutul 55.

Steaua – Rapid. S-a dat startul la “valize”!

Steliștii au văzut acel gest ca pe unul în favoarea Academiei din Giulești. Mult prea suspect și cu repercursiuni importante în condițiile în care CSA putea să învingă la un scor mult mai mare, așa a rămas 3-0 la masa verde… De aici a pornit practic războiul rece de la distanță între CSA și Academia. Vechi trucuri au reapărut pe meleagurile Ligii a IV-a, desprinse din epoca anilor ‘90-2000. Așa se face că adversarele de pînă la final ale celor două combatante au avut mereu promisiuni financiare sau de altă natură dacă reușesc să încurce adversarul. Nu se știe exact cine a dat startul, Academia Rapid sau CSA Steaual, dar lucurile au luat o turnură spectaculoasă și periculoasă.

5.000 de lei victoria, o masă la restaurant, golul

De exemplu, la meciul Academia Rapid – Comprest, tinerii jucătorii ai echipei din Berceni au avut o promisiune extrem de generoasă. Copiilor de 17-18 ani li s-au promis aproape două salarii ale părinților dacă o vor încurca pe echipa lui Pancu pe Giulești. 5.000 de lei, peste o mie de euro de jucător pentru trei puncte pe Giulești! În tur, pe Rocar, scorul fusese 0-0, nu era imposibil să se producă surpriza. Jucătorilor nu li s-a zis niciodată de unde primesc banii, dar știau că nu sunt de la conducerea Comprest. În condițiile în care aceștia se luptă la limită pentru supraviețuirea financiară.

La același meci, ca variantă de rezervă mai era vorba de o premiere. Bercenarilor li s-a promis o masă la un restaurant de lux din București dacă vor înscrie măcar un gol. Meciul a avut un istoric interesant, Academia a condus cu 2-0, dar la finalul primei reprize, Comprest a primit penalty, iar un rapidist a fost eliminat. Cu om în plus și penalty, speranțele oaspeților pe Giulești creșteau la cei 5.000 de lei. Penalty-ul a fost ratat și astfel, jucătorii de la Comprest au rămas și fără masa promisă. Rapidiștii s-au impus clar la final. Interesant este că după câteva etape, Comprest a reușit să producă surpriza după un 1-1 pe Rocar cu CSA,  dar primele acestui joc nu sunt cunoscute.

Rapid cu Tricolor, Steaua cu… buza umflată! De Dinamo!

Însă, ce e mai important și mai spectaculos, urmează să se întâmple. În play-off, lupta cea mare se va da din nou de la golaveraj la cartonașe galbene. CSA Steaua și Academia Rapid au favoritele lor. Dar dacă Academia și-a asigurat prezența în play-off a unei colege de campionat cu care se află în relații bune, FC Tricolor, CSA- ul a rămas cu… buza umflată după ce FC Asalt a fost devansată de CS Dinamo. Este cunoscut faptul că patronul de la FC Asalt este un simpatizant declarat al Peluzei SUD și le era mai „comod” steliștilor să dea asaltul în play-off cu FC Asalt alături . Așa va fi un play-off incendiar între Steaua și Rapid, cu Dinamo arbitru! Fiecare tabără cu armele, aliaţii şi finanţele sale. Academia Rapid pleacă în play-off cu 3 puncte, CSA Steaua cu 2, FC Tricolor cu 1 și FC CS Dinamo de la zero.

Tags: