Fotbal intern

Voluntari-Steaua. Rămîne Marica FĂRĂ gol marcat? “NU MĂ TEM!”

Mircea Bornescu, portarul lui FC Voluntari, a prefeţat, într-un interviu acordat pentru FANATIK.RO, partida cu Steaua, programată luni, ora 20:30, pe Stadionul Dinamo....
22.02.2016 | 00:06
VoluntariSteaua Ramine Marica FARA gol marcat NU MA TEM

Mircea Bornescu, portarul lui FC Voluntari, a prefeţat, într-un interviu acordat pentru FANATIK.RO, partida cu Steaua, programată luni, ora 20:30, pe Stadionul Dinamo.

“Pepe” consideră că Steaua este cea mai valoroasă echipă din campionat, însă anunţă că FC Voluntari îşi va vinde scump pielea. Bornescu şi-a adus aminte de partidele din trecut cu roş-albaştrii, cînd îmbrăca tricoul Rapidului şi Universităţii Craiova.

Salut Mircea! Cum vezi partida cu Steaua?

– Ne aşteaptă o partidă grea, întîlnim, probabil, cea mai bună echipă din campionat, cea mai în formă. Steaua are un antrenor de valoare şi jucători consacraţi, dar fotbalul se joacă pe teren, 11 la 11. Vom încerca să scoatem punct sau puncte cu Steaua, altfel nu ne mai prezentam. Credem în şansa noastră.

“Trebuie să fim atenţi inclusiv la fundaşii Stelei”

Care crezi că sînt jucătorii care merită o atenţie deosebită?

– Toţi sînt fotbalişti de valoare, nu poţi să marchezi pe cineva anume în mod special. Ca exemplu, luăm meciul lor cu Concordia. Atunci a marcat un fundaş, Varela, şi un mijlocaş, Hamroun. În concluzie, nu vom neglija pe nimeni. Am pregătit foarte bine partida şi avem încredere că vom obţine un rezultat bun.

Marica este cel mai valoros atacant cu care te vei confrunta?

– În cariera mea, am jucat contra multor vîrfuri consacrate. Da, Marica este unul dintre cei mai valoroşi jucători pe care i-a dat România în ultima perioadă. Însă am ţinut piept multor atacanţi valoroşi, aşa că nu mă tem. Sînt pregătit!

Bilanţ egal cu Steaua

Ce ar însemna pentru tine o victorie în faţa Stelei?

– Ar fi un motiv de bucurie, am aduce trei puncte foarte importante la Voluntari. Care jucător nu vrea să învingă Steaua? Ar fi ceva senzaţional.

O eventuală izbîndă o vei dedica şi rapidiştilor şi oltenilor?

– Nu m-am gîndit la asta. Am timp să dedic victoria după meci. Dar mai întîi să o obţinem. Nu este acum momentul să facem dedicaţii.

Care este bilanţul tău în faţa Stelei?

– Sincer, nu am stat să calculez. Am făcut două egaluri cînd jucam la Universitatea Craiova şi am pierdut de vreo două ori. Apoi, la Rapid, i-am învins în vreo două rînduri şi am obţinut alte două remize. Cred că am un bilanţ echilibrat cu ei.

Cea mai frumoasă amintire şi cel mai mare regret

Care este cea mai frumoasă amintire din meciurile cu Steaua?

– Clar, acel 5-1 cînd i-am bătut cu Rapidul pe Giuleşti. A fost un meci senzaţional, perfect pentru noi. Ar fi o bucurie imensă să-i înving şi cu Voluntari, chiar dacă nu cu acelaşi scor.

Dar cea mai urîtă?

– Regret faptul că nu i-am învins niciodată cu Universitatea Craiova. Mi-aş fi dorit enorm.

Eşti de acord cu faptul că jucătorii împrumutaţi de Steaua la Voluntari nu vor evolua?

– Sincer să fiu, da. Ei ar fi iesit prost indiferent de rezultat. Să ţinem cont că Gigi Becali îi plăteşte. Steaua le achită mare parte din salarii. Nu era normal să joace. Păi dacă vreunul ar fi marcat să ne gîndim ce s-ar fi întîmplat la vară. Este posibil ca titlul să depindă chiar de acest meci la final. Ce s-ar întîmpla dacă un jucător ar marca, iar Steaua pierde şansa să ajungă în Liga Campionilor? Consider că este mai bine ca aceşti jucători să nu joace pentru a fi protejaţi. Asta este părerea mea.