Sport

Steaua speră la promovarea în Liga 1 după 2-1 cu Petrolul: ”Legea nu este clară!”

CSA Steaua a obținut prima victorie în play-off-ul din Liga 2 și speră în continuare că va putea obține dreptul legal de a promova în Casa Pariurilor Liga 1.
02.04.2022 | 18:39
Steaua spera la promovarea in Liga 1 dupa 21 cu Petrolul Legea nu este clara
ADVERTISEMENT

”Roș-albaștrii” s-au impus pe teren propriu în fața liderului Petrolul Ploiești, grație unei ”duble” realizate de Chpirliu, și sunt pe locul 4 în clasament.

Promovarea în Casa Pariurilor Liga 1, visul celor de la CSA Steaua

La finalul întâlnirii de pe stadionul Steaua, George Ogăraru a anunțat că oficialii clubului Armatei vor face toate demersurile legale pentru ca echipa să aibă drept de promovare în Casa Pariurilor Liga 1 încă din acest sezon.

ADVERTISEMENT

”A fost un meci bun, am avut spectatori în tribune în număr mare. A fost un spectacol pe teren, dar și în tribune. O primă repriză bună, dar a doua repriză mult mai bună din partea noastră. Cred că este important pentru moralul jucătorilor că am întors scorul, că au această putere.

E o victorie în play-off, care ne apropie de locul al treilea, asta e foarte important. Se speră la promovare până în ultima clipă. Avem această datorie de a lupta pentru promovare pe toate căile. Trebuie să facem totul pentru club, pentru suporteri, pentru jucătorii care au această dorință de a juca în prima ligă.

ADVERTISEMENT

Eu cred că legea aceasta este discutabilă și nu este foarte clară. Trebuie clarificate lucrurile. Dar în primul rând trebuie ca echipa să câștige acest drept pe teren. Sunt două deplasări foarte dificile, pe care trebuie să le gestionăm bine”, a declarat Ogăraru pentru Digi Sport.

CSA Steaua merge la TAS pentru a putea promova

CSA Steaua nu va putea promova în Casa Pariurilor Liga 1, la finalul acestui sezon, chiar dacă locul din clasament îi va permite acest lucru, deoarece regulamentul FRF prevede faptul că echipele departamentale nu pot evolua în primul eșalon.

ADVERTISEMENT

Fanii echipei Armatei sunt extrem de dezamăgiți de faptul că formația nu are dreptul să promoveze în acest sezon și consideră inacceptabil faptul că Ministerul Apărării Naționale (MapN) și conducerea clubului CSA Steaua nu au rezolvat problemele juridice.

Oficialul celor de la CSA Steaua, Iulian Miu, a amenințat FRF și LPF cu procese la TAS în cazul în care echipa nu va putea promova în Casa Pariurilor Liga 1, considerând că mai mult de jumătate dintre formațiile de pe prima scenă sunt susținute cu bani publici.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu în exclusivitate pentru FANATIK, antrenorul Daniel Oprița s-a declarat dezamăgit de faptul că CSA Steaua nu are drept de promovare în primul eșalon, deși se aștepta la acest deznodământ.

ADVERTISEMENT