Fotbal intern

STEAUA. “Nu îl poate înlocui pe Sănmărtean! El nu joacă!”

STEAUA. Viorel Hizo a analizat plecarea lui Lucian Sănmărtean la Al Ittihad. Fostul antrenor al mijlocaşului a mai vorbit şi despre problemele existente în campionatul românesc, situaţia lui...
04.01.2015 | 13:37
STEAUA Nu il poate inlocui pe Sanmartean El nu joaca
ADVERTISEMENT

STEAUA. Viorel Hizo a analizat plecarea lui Lucian Sănmărtean la Al Ittihad. Fostul antrenor al mijlocaşului a mai vorbit şi despre problemele existente în campionatul românesc, situaţia lui Nicuşor Stanciu şi Wesley Lopes, dar şi despre Rapid.

…despre transferul lui Sănmărtean: “Mă bucur pentru el, problema este dacă va mai rămîne în vizorul echipei naţionale. Fotbalul din zona golfului se face doar pentru bani, nu poţi să creşti valoric acolo şi nici să te menţii la nivelul din Europa. Luci este la o vîrstă la care poate să mai cîştige bani, nu ştiu pînă la cîţi ani, dar pentru echipa naţională este un dezavantaj. Dacă rămînea în Europa, mai juca cel puţin doi ani la nivelul actual. Este un jucător care se adaptează rapid, nu vor exista probleme. Nu va avea probleme cu fusul orar, eu îl ştiu că se trezea de cele mai multe ori chiar prea de dimineaţă. El n-a jucat 90 de minute pînă n-am ajuns eu, apoi a fost tot timpul integralist. Fiecare antrenor ştie ce are de făcut, la naţională Sănmărtean poate că nu era ceea ce-şi dorea atunci. La un moment dat Piţurcă a realizat că are nevoie de el şi l-a chemat. Nu cred să fi fost vreo problemă între ei. Fotbalul este un buisness, Steaua trebuia să-l lase să plece”, a spus Hizo la Dolcesport.

ADVERTISEMENT

Sanmartean

…despre Steaua şi campionat: “Campionatul nu-l va pierde, nici fără Sănmărtean, nici fără Szukala, ei joacă, cîştigă. Cea mai mare problemă a Stelei o reprezintă campionatul, care este foarte slab. Ei n-au intrat în primele trei locuri doi ani, pentru că erau jucători care le puneau probleme. Singurele echipe care putea să facă chestia asta erau Petrolul şi Astra”.

…despre Stanciu: “Nicuşor Stanciu nu-l va putea înlocui, din păcate a regresat în loc să progreseze, viaţa din Bucureşti e mai dificilă. Pentru mine este o mare enigmă de ce nu poate să joace 90 de minute, dar el este de fiecare dată prima schimbare efectuată, are o medie de 42 de minute pe meci, iar asta este o mare problemă, avînd în vedere talentul pe care îl avea. Nu înţelge jocul, este încăpăţînat. Nu ştiu dacă are patru jocuri ca integralist, iar asta este o problemă pe care Steaua ar trebui să şi-o pună”.

ADVERTISEMENT

wesley-660x400

…despre Wesley: “Am vorbit de mai multe ori cu Wesley în ultima perioadă. El a venit la o echipă care nu-i oferea ce îi ofereau jucătorii de la Vaslui. Echipa de acolo a jucat numai pentru el, să poată finaliza, asta era calitatea lui de bază. La Iaşi nu s-a mai întîlnit cu pasele lui Sănmărtean, el nu avea calitatea să tragă echipa după el, jucătorii îl propulsau pe el. Dacă ar fi semnat cu Steaua, Wesley ar fi avut altă faţă, una este să joci la o echipă unde să te lupţi să scapi de retrogradare şi alta este să te baţi la titlu”.

…despre Rapid: “Este o echipă greu de condus, crează multe probleme. Nu este o echipă uşor de condus, are un specific aparte. Îmi e dores să antrenez, dar exclud această variantă”, a mai spus Hizo pentru sursa amintită.

ADVERTISEMENT

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

Tags: