Carousel hot news

Cifrele UEFA sînt amare: Steaua, surclasată de Schalke la acţiuni ofensive

Steaua a pierdut aseară cu 3-0 în faţa lui Schalke, însă jucătorii lui Reghecampf susţin că rezultatul ar fi fost altul dacă nu ar fi apărut primul gol, din minutul 67, atunci cînd Uchida...
Autor: Mircea Dominte | 19.09.2013 | 11:33
Steaua a fost învinsă categoric de Schalke.

Steaua a pierdut aseară cu 3-0 în faţa lui Schalke, însă jucătorii lui Reghecampf susţin că rezultatul ar fi fost altul dacă nu ar fi apărut primul gol, din minutul 67, atunci cînd Uchida profită de o neînţelegere între Tătăruşanu şi Szukala. În ciuda acestui fapt, statistica meciului, de pe site-ul UEFA, subliniază clar că gazdele au fost echipa mult mai consistentă pe faza ofensivă. Astfel, atît la capitolul pase reuşite, cît şi în ceea ce priveşte densitatea acţiunilor de atac, echipa lui Jens Keller a fost superioară. Jucătorii lui Schalke au distribuit 706 pase, faţă de 518, cît au funizat elevii lui Reghecampf, iar dintre acestea 552 au fost reuşite, faţă de numai 366, ceea ce înseamnă un raport de 78 la sută, comparativ cu 71 de procente.

Schalke a iniţiat de două ori mai multe acţiuni ofensive

În ceea ce priveşte acţiunile ofensive, nemţii au stat şi mai bine, avînd un număr de peste două ori mai mare decît cele ale Stelei. Concret, Schalke a iniţiat 73 de acţiuni în ultima treime a terenului, dintre care 16 au ajuns pînă în careul apărat de Tătăruşanu. De partea cealaltă, roş-albaştrii nu au ajuns decît de şapte ori în suprafaţa de poartă adversă, din 32 de acţiuni de atac.

Echilibru la fazele de poartă

Totuşi, în ceea ce priveşte acţiunile de poartă, statistica arată un echilibru mult mai ridicat. Aşadar, cu toate că a învins cu 3-0, raportul şuturilor spre poartă este de 13-10, în timp ce 8-6 este raportul celor pe spaţiul lor. Ambele echipe au cîte cinci cornere, iar Hildebrand şi Tătăruşanu au reuşit cîte cinci intervenţii fiecare. Singura statistică pe care Steaua o conduce este cea a faulturilor comise, cu 17, comparativ cu 11 ale germanilor, ceea ce le-a şi atras trei cartonaşe galbene jucătorilor lui Reghecampf, faţă de unul singur primit de germani.

statistica 1

Bourceanu, cele mai multe faulturi comise, dar şi suferite

Din punct de vedere individual, Alexandru Bourceanu s-a remarcat prin numeroasele faulturi, atît suferite, cît şi comise. Astfel, căpitanul Stelei a fost cel mai lovit jucător de pe teren, alături de Marco Hoger, cu patru faulturi suferite, însă el a fost şi omul care a oprit de cele mai multe ori, neregulamentar, acţiunile adversarilor, prin cele cinci faulturi. Cel mai activ fotbalist de pe teren a fost ghanezul Kevin Prince Boateng, care, pe lîngă golul de 2-0 pe care l-a marcat, a mai avut alte trei şuturi pe spaţiul porţii, cele mai multe dintre toţi cei 22 de fotbalişti care au jucat din primul minut.

Căpitanul Stelei, cel mai eficient pasator al campioanei României

Alex Bourceanu, căpitanul Stelei, a fost cel mai bun pasator al formaţiei lui Reghecampf, el avînd un procentaj de 83 la sută între pasele trimise şi cele reuşite (71 faţă de 86), el avînd şi cele mai multe dintre toţi steliştii. În această din urmă privinţă el se situează pe locul trei raportat la toţi cei 22 de titulari, după Uchida (100 de pase încercate) şi Hoger (91), însă în ceea ce priveşte eficacitatea, Bourceanu s-a clasat doar pe locul al cincilea la general, după Joel Matip (90%), Roman Neustadter (90 %), Benedikt Howedes (88 %) şi Marco Hoger (84 %).

statistica 2

 

statistica 3

 

statistica 4

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!